מכון טמיר
יצירת קשר:
אתר מכון טמיר
שאלו מה שמעניין אתכם בווואטסאפ:
דברו איתנו:
ברשתות:
אינסטגרם, טוויטר, פייסבוק, יוטיוב,
פינטרסט, לינקדאין, קואורה, גוגל
כתובת מרפאה ראשית:
בית פנינת האילון, יגאל אלון 157,
תל אביב יפו, 6745445
שאלות ותשובות - מכון טמיר
איך מתחילים טיפול פסיכולוגי במכון טמיר?
מכון טמיר הוקם ב- 2012 במטרה להנגיש שירותים פסיכולוגיים פרטיים, ברמה מקצועית גבוהה ובמחיר שווה לכל נפש.
שילוב בין מרכז קליני וחברתי מחייב פיתוח צוות מקצועי ואדמיניסטרטיבי איכותי מתהווה, אשר מורכב כיום מ-35 פסיכולוגים קליניים, פסיכותרפיסטים מוסמכים, מטפלים זוגיים ומטפלי CBT במרפאת המכון בת״א, לצד מטריקס של עמיתים ברחבי הארץ.
במכון עובדים קשה כדי לדייק בחוליה הקריטית של התאמה בין מטפל למטופל ורואים שיעור הצלחה גבוה.
כל תהליך טיפולי מתחיל בשיחת הכוונה, ובמידת הצורך מפגש אישי חד-פעמי לזיהוי צרכים.
מה המחיר של ייעוץ פסיכולוגי במכון?
עלוית המפגשים הקליניים מגוונות, אולם המכנה המשותף הוא לעבוד עם אנשי מקצוע מצטיינים, תוך שאנו מציעים את המחיר הנמוך ביותר שניתן:
עלות מפגש טיפולי בתל אביב נעה בטווח של 250-450 ש״ח; עלות מפגש טיפולי בקליניקות העמיתות של המכון בטווח של 320-380 ש״ח; אבחון פסיכודיאגנוסטי מקיף בת״א, 2,400-3,000 ש״ח; הדרכת הורים בעלות של 350 ש״ח וטיפול זוגי ב-380 ש״ח.
ברוח החברתית של המכון, אנו מתייחסים לכל פונה כלקוח שלנו:
במידה שאין לנו מענה מדויק, נפנה לעמיתים. במידה והפונה מתקשה כלכלית, הפנה לכתובת הציבורית הכי מתאימה.
היכן מתקיימים המפגשים הטיפוליים?
הקליניקה המרכזית שלנו נמצאת בתל אביב. אנו מקיימים בה מפגשי צוות שוטפים, הדרכות למתמחים בפסיכולוגיה קלינית וסמינרים קליניים למטפלים, שמצויים בתהליך למידה מתמיד.
בנוסף, אנו מפעילים רשת מטפלים ארצית, צוות שאנו משמרים ומטפחים, תוך קיום קשר שוטף, הערכה, ליווי והדרכה. העמיתות והעמיתים מטפלים בכל הארץ, במגוון שיטות פסיכותרפיה, שפות טיפול, במפגשים פנים אל פנים ובמפגשי אונליין.
אילו סוגי טיפול מוצעים במכון טמיר?
במכון עסוקים בשאלה ״מה המטופל צריך?״, תוך התכווננות לצרכים האישיים של הפונה, אונליין או פנים אל פנים, עם מאמץ מרוכז לפתור את הקושי הכי מהר והכי יעיל.
אנחנו עובדים בשיטות פסיכותרפיה חדשניות, כמו CBT, DBT, EFT, שיטות טיפול קצרות ומבוססות מחקר וכמובן טיפולים מעמיקים בגישה פסיכודינמית.
המלצת קריאה:
איך דיכאון אצל נשים שונה מדיכאון אצל גברים?
דיכאון אצל נשים יכול להיבדל מדיכאון בגברים בכמה דרכים:
נשים עשויות להפוך מדוכאות בשלב מוקדם יותר, לחוות אותו משך זמן ארוך יותר, הן בעלות סיכוי גבוה יותר שהדיכאון יחזור ויש סבירות גבוהה יותר שילקו בו בגלל מתח או שינויים עונתיים; סביר יותר שנשים ירגישו אשמה או ינסו להתאבד; בסבירות גבוהה יותר, דיכאון אצל נשים קשור להפרעות חרדה, בעיקר עם סימפטומים של פאניקה ופוביה, ולהפרעות אכילה. לקריאה.
כל מה שחשוב לדעת על אבחון פסיכודידקטי -
שיחה עם ענת שועה-אברהמי, פסיכולוגית חינוכית מומחית
לפעמים הילדים שלנו מתמודדים עם קשיים שמפריעים לתפקוד בתחומים שונים, קשיים שאנחנו בעצמנו מתקשים להבין, ויותר מזה מתקשים כהורים לתת מענה מדויק.
לפעמים לא פשוט להכיר בקשיים הללו, וגם אם כבר הכרנו בהם, מורכב לזהות את הכתובת המקצועית הנכונה.
לשם כך, ישבנו לשיחה עם ענת שועה-אברהמי, פסיכולוגית חינוכית מומחית ממכון טמיר בתל אביב ואמא לשלושה ילדים, וביקשנו ממנה לעשות לנו סדר במגוון האבחונים והמענים הקיימים.
ענת, מה ההבדל בין אבחון פסיכודידקטי לפסיכודיאגנוסטי ומי מפנה?
אבחון פסיכודאגנוסטי הוא אבחון שמעריך את היכולות הקוגניטיביות והפוטנציאל של הילד בשילוב עם היבטים רגשיים, ואילו אבחון פסיכודידקטי מרחיב, בנוסף לחלקים אלו, גם חלקים לימודיים ויכולות קוגניטיביות, כמו זיכרון, קריאה, כתיבה, הבנת הנקרא, חשבון, אנגלית ולפעמים גם קשב וריכוז.
הבחירה באבחון אחד על פני השני קשורה בסיבת הפניה לאבחון ובאילו כלים מומלץ להשתמש בכדי לאבחן את מקור הקושי.
כמובן שגם כאשר יש קשיים לימודיים מתעוררים לא פעם קשיים רגשיים סביב זה, אך כאשר יש חשד שהמקור הוא קושי לימודי נפנה לרוב לאבחון פסיכודידקטי.
הפנייה יכולה להיעשות על ידי המלצה מטעם ביה"ס או על ידי ההורים עצמם, שמזהים קשיים. למשל, חוויה קשה של תסכול של ילד מול מטלות לימודיות, פער מאוד גדול בין השקעה במטלות לבין התוצאה, הימנעות ממטלות לימודיות, קשיים חברתיים וכדומה.
איך מתבצע אבחון פסיכודידקטי ומה הוא כולל?
אבחון מתבצע לרוב על ידי פסיכולוגים חינוכיים שעברו הכשרה לבצע אבחון מסוג זה.
האבחון מתחיל בפגישת היכרות עם ההורים ושאלונים שההורים מעבירים לביה"ס, כדי שימולאו על ידי מורה או יועצת שמכיר/ה היטב את הילד/ה. בעזרת ההיכרות המקדימה הזו, הפסיכולוגית מזהה את שאלת האבחון ומחליטה על הכלים הפסיכולוגיים בהם תשתמש לצורך האבחון. לאחר מכן מתבצע האבחון עצמו, שנמשך על פני כשלושה מפגשים.
האבחון כולל כלים פורמליים ולא פורמליים אשר בוחנים את הפוטנציאל של הילד, וכן יכולות קריאה, הבנת הנקרא, חשבון, מבחני זיכרון ובנוסף גם חלקים רגשיים.
חשוב לציין כי המבחנים מותאמים לכל הרמות, ואין ילד ״שעונה על הכל נכון״ - הרעיון הוא ליצור סקאלה רחבה ולהבין היכן הילד נמצא עליה, הן מבחינת הקשיים והן מבחינת נקודות החוזק.
כמו כן, ואולי הכי חשוב – האבחון מתבצע באווירה נעימה, שיתופית ומגייסת את הילד לתפקוד אופטימלי.
מאיזה גיל ניתן לבצע אבחון פסיכודידקטי?
אבחון פסיכודידקטי מתבצע החל מכיתה ב'.
יחד עם זאת, אם מזוהים קשיים לפני כיתה ב׳, חשוב להבין שיש אפשרות לבחון היבטים אחרים ולקבל מענה.
לאבחון ולפניה לעזרה בגיל צעיר יותר יש ערך רב בהקלה על הקשיים של הילד ובצמצום המצוקה שלו סביב קשיים אלו.
מענים אלו יכולים להיות, למשל, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת או טיפול רגשי.
מסיבה זו כאשר מזהים קשיים, ניתן לפנות לפסיכולוג חינוכי, דרך מסגרת ציבורית או פרטית, כדי לחשוב איתו יחד מה עשוי לסייע לילד.
האם ברגע שמזהים קושי מומלץ לגשת לאבחון?
ממש לא.
כולנו חווים קשיים בשלב מסויים ובטח שגם הילדים.
לבית הספר ולכם ההורים כלים רבים על מנת לעזור לילדכם.
לעיתים מספיק שנשב עם הילד על שיעורי הבית, שנעזור לו ליצור יחסים טובים יותר עם המחנך/ת או החברים בכיתה, וכדומה.
האבחון מתאים רק לאחר שהשתמשנו בכלים ועדיין לא ניכר שיפור מספק, או שהילד נמצא במקום רגשי שלילי ואינו מצליח לראות ולהנות מחוזקותיו באופן מספק.
מה השלב הבא? כלומר מה עושים עם תוצאות האבחון ומי אמון על יישום ההנחיות המקצועיות?
המטרה היא לגזור תוכנית המלצות שתפגוש את הילד באיזורי הקושי ותנצל את מקומות החוזק לטובת שיפור התפקוד.
המלצות אלו יכולות להיות הקלות בדרכי ההיבחנות, המלצות לבית, עבודה על תחום כזה או אחר, הדרכת הורים, טיפול רגשי לילד, המלצות לבית הספר.
כמו כן האבחון מאפשר גם לזהות תחומי מקצוע שכדאי להיעזר בהם – ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, רופאים בתחומי מומחיות שונים – עיניים, שמיעה, נוירולוגיה.
המלצות אלו ותוצאות האבחון מועברות להורים והם אלו שבוחרים האם ולמי להתקדם הלאה בהתאם לרצונם.
במידת הצורך, פסיכולוג/ית חינוכית יוכל לקבוע פגישה עם ההורים בביה"ס, על מנת לבאר את ההמלצות ולחשוב יחד על יצירת תמיכה והתאמה אופטימלית לילד/ה.
כיצד הורים תופסים אבחון כזה ומה את עושה כדי לעזור להם בתהליך?
לפעמים הורים חוששים, זה טבעי, בעיקר מכיוון שהם חוששים מתיוג של הילד/ה.
אני מסבירה להם שהמטרה היא להכיר את הילד בצורה מקיפה – גם את נקודות החוזק וגם את נקודות החולשה ולראות כיצד ניתן לגייס ולהשתמש בנקודות החוזק כדי לעזור לו.
ככל שההיכרות טובה יותר, המשמעות תהיה המלצות מקצועיות שידייקו את הצרכים הייחודיים לו.
בנוסף, אני מסבירה שאבחון הוא חלק מתהליך טיפולי, שמסייע לילד/ה להכיר ולקבל ש״זה בסדר שיהיו קשיים מסוימים״. להבין שזה חלק מהם, אבל לא כל מי שהם.
לעיתים קרובות ילדים חווים התמקדות בחלקים של הקושי והאבחון מאיר את נקודות החוזק וכך גם להורים – האבחון עשוי לשנות את נקודת הראות ההורית מתוך הבנה שמדובר בקושי, שהילד/ה לא עושה בכוונה או מתוך עצלנות. זה מסייע גם להורים וגם לילדים כיוון שהתפיסה היא שמדובר בגוון ספציפי שלא צובע את כל התפיסה שלנו אותם.
לסיכום -
אם יש ספק, תמיד כדאי להתקשר ולהתייעץ עם איש מקצוע האם אבחון זה המענה הנכון בשלב מסוים, ואיזה אבחון, ומה המענים שיכולים לסייע ולקדם את הילד/ה.
מראיינת: קרין אמיתי
שאלות למומחי מכון טמיר
הי לך,
יש לך שאלה בנושא טיפול פסיכולוגי?
אנחנו כאן לתת מענה, או לפחות לנסות :-)
לחצו להתכתבות ממוקדת עם המתאמות בוואטסאפ
על טיפול במכון טמיר
להת׳,
צוות המכון
מאמרים בפסיכולוגיה
קישורים
צרו קשר
מוזמנים ליצור קשר עם מכון טמיר: https://www.tipulpsychology.co.il