התקשרות היא הנטייה המולדת של התינוק לחפש את קרבת הוריו ולהרגיש מוגן ובטוח בקירבתם, והיא מבוססת על צורך אבולציוני להשרדות.. כבר מראשיתה הייתה תיאוריית ההתקשרות בין-תחומית, חצתה גבולות והשאילה מושגים מתחומי האתולוגיה, הביולוגיה האבולוציונית, הפסיכולוגיה הקוגניטיבית, הפסיכולוגיה ההתפתחותית והפסיכואנליזה. התיאוריה נוצרה על ידי ג׳ון בולבי, פסיכואנליטיקאי בריטי, יחד עם שותפתו האמריקאית מרי איינסוורת. התיאוריה והמחקר מתמקדים בעיקר בתבניות של ציפיות, צרכים, רגשות והתנהגות כלפי אחרים משמעותיים" ("סגנון התקשרות"), כמו גם לאמונותיו של היחיד ביחס לעצמי שלו וביחס לעולם ("דגמי עבודה פנימיים").
רשימת המאמרים שלפניכם מכילה מאמרים שסוקרים את תיאוריית ההתקשרות מזווית מחקרית וקלינית, ועוסקים בהשפעה ההדדית של התיאוריה על השדה הקליני ועל המחשבה הפסיכואנליטית.
נופר ישי-קרין | 1/5/2003
סוגי התקשרות וסקירת מחקרים על המידע הידוע לנו כיום על ההשלכות של דפוסי התקשרות שונים, מינקות ועד בגרות, כולל העברה בין דורית, השתקפות תפיסת ההתקשרות בסגנון ההורות, והקשר שבין התקשרות לטיפול.
מריו מיקולינסר | 10/27/2005
כתב העת מפגש לעבודה חינוכית-סוציאלית הוציא גיליון מיוחד (מס' 21) בנושא: תיאוריית ההתקשרות (Attachment theory) בעריכת פרופ' מריו מיקולינסר וד"ר אטי ברנט. המאמרים עוסקים בתרומתה של מערכת ההתקשרות בנושאים אלו: ◄הטיפול המוסדי בבני נוער במצוקה ◄ייצוג האֵם הפנימי אצל נשים במעבר לאימהוּת ◄בריאותן הנפשית של אמהות לילדים עם מום לב מולד, שביעות הרצון שלהן מהזוגיות והדימוי העצמי של ילדיהן ◄תפקודו של הפרט במסגרות צוותיות ◄היבטים תוך-נפשיים ובין-אישיים של מנהיגות. לפניכם ההקדמה ותקצירי המאמרים וכן מידע על הגליון וכתב העת.
שירי רז | 1/21/2014
פרופסור חיים עומר, ד"ר חנה קמינר, פרופסור יואל אליצור ופרופסור מריו מיקולינסר היו דובריו של יום העיון שעסק בהתפתחויות מאוחרות בתיאוריית ההתקשרות. מתוך הרצאותיהם פורסת שירי רז תמונה רחבה ועשירה של תרומתה הפוריה של תיאוריית ההתקשרות לשדה הקליני והמחקרי כיום.
6/27/2021
אריאטה סלייד היא פרופסור לפסיכולוגיה קלינית במרכז לחקר הילד בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ייל, ופרסמה מאמרים רבים שעוסקים בתיאורית ההתקשרות, במנטליזציה הורית ובהקשרים התייחסותיים של הסמלה מוקדמת. במאמר זה סלייד דנה בהנחות המרכזיות של תיאוריית ההתקשרות לאור הקשר שלהן לתיאורה הפסיכואנליטית וביישומן במסגרת טיפול בילדים ובמבוגרים.
תגובות
אין עדיין תגובות למאמר זה.