לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
חוקרי האוטיזם לא נחים – דרכים חדשות למנוע אוטיזם

חוקרי האוטיזם לא נחים – דרכים חדשות למנוע אוטיזם

שפיות זמנית | 5/2/2013 | 5,047 צפיות | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

בשנה האחרונה כתבנו לא פעם על אוטיזם, ונראה שהנושא נמצא בחזית במחקר, כמו גם בחזית העניין של הורים רבים. העליה הדרמטית באחוזי התחלואה (1 מ-150 בישראל, 1 מ-88 בארה"ב), והידע שהצטבר אודות אבחון לפני גיל שנה ואף ברחם, מעודדים תוכניות מחקר חדשניות דוגמת אלו עליהן מדווח בכתבה הזו ב"הארץ". המחקרים הנוכחיים מתבססים בחלקם הגדול על ההורמון אוקסיטוצין, שמחקרים מראים קשר בינו לבין משיכה מינית ויחסי קרבה.
"מחקרים בעבר כבר הראו כי רמות הורמון האוקסיטוצין בדם של ילדים אוטיסטים נמוכות יותר, לרבות מחקר שביצעו החוקרים בהדסה והמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, שהתפרסם בשנת 2011 והדגים ירידה במרכיבים החיסוניים המפעילים את מערכת האוקסיטוצין. בחלק מהמחקרים נמצאו רמות אוקסיטוצין נמוכות ב-50% בקרב אוטיסטים לעומת אוכלוסייה בריאה.
"ההנחה הנבחנת עתה בהדסה גורסת כי אף על פי שאוטיזם מאובחן לרוב רק מגיל שנתיים-שלוש, ייתכן ששיבושים בפעילות האוקסיטוצין סביב ההיריון והלידה הם אחד הגורמים להתפרצות אוטיזם, הפרעה שהסיבות לה עדיין מוגדרות כחידה. קבוצות מחקר מצליחות כיום לזהות סימנים לאוטיזם כבר בגיל שנה ויש אף הטוענים לסימנים מקדימים לאוטיזם הניתנים לאיתור עוד קודם לכן ."


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: אבחון והערכה, אוטיזם, אבחון התפתחותי
נעה אושר מוליה
נעה אושר מוליה
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
אורית גולדשטיין
אורית גולדשטיין
פסיכולוגית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק)
שלי צרפתי
שלי צרפתי
חברה ביה"ת
תל אביב והסביבה, כפר סבא והסביבה, רמת גן והסביבה
ברוך גלין
ברוך גלין
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
יוסף קליינר
יוסף קליינר
פסיכולוג
רחובות והסביבה, מודיעין והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
חוה שוורץ
חוה שוורץ
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

האם משהו נראה לכם מוזר באיש הזה?  במהלך מרץ התקיים ביפן מפגש פסגה של המכון לחקר תקשורת מתקדמת. למפגש...
"מה שהרגשתי היה רחוק מדימויים שגורים של היריון, לידה והורות. לא חוויתי את האושר העילאי המיתי של הבטן...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.