לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
ציוצים של מצב רוח

ציוצים של מצב רוח

שפיות זמנית | 3/10/2011 | 4,895 צפיות | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג


הפסיכולוגיה המדעית, כך אומרים, מתוקפת על סטודנטים לתואר ראשון ועכברי מעבדה, ומכך נגזרות לא מעט בעיות. פתרון עדכני אחד לכך אפשר נמצא תוך שימוש במדיה החברתית שהפכה להיות פופלרית ביותר.
השבוע התפרסם מחקר מעניין בכתב העת הנחשב Science, בו נסקרו שינויים במצב הרוח של אנשים באמצעות אתר טוויטר (Tweeter). טוויטר הוא אתר של "מיקרו-בלוגינג", בו חברים "מצייצים" (tweet) הודעות של עד 140 תווים החשופות לקהל הרחב. בטוויטר חברים מאות מליוני אנשים ברחבי העולם, ורבים מהם מצייצים פעם ביום או יותר.
במסגרת המחקר, נותחו מיליארדי ציוצים ברחבי העולם, לפי קריטריונים של מיקום, שעה ביום ולפי מילות מפתח המצביעות על מצב הרוח. בניתוח הנתונים זוהו הדפוסים הבאים, מעבר לתרבות ולמיקום גיאוגרפי: אנשים מתעוררים במצב רוח טוב ובמהלך היום הוא מתדרדר (למרות שיא נוסף של מצב רוח לקראת חצות); לאנשים יש אפקט חיובי יותר ככל שיש יותר שעות אור; אנשים שמחים יותר בסופי שבוע ועוד.
הנתונים, כמובן, מורכבים יותר מהמסקנות לעיל, ומצביעים, בין השאר, על דפוס ביולוגי יומי חוזר אצל רוב הנבדקים מעבר לעונות השנה, מקום מגורים ותרבות. מומלץ לקרוא.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: כתבי עת, ביופידבק ונוירופידבק, שינה, הפרעות חרדה
דור אדר
דור אדר
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
יגאל אזולאי
יגאל אזולאי
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, ירושלים וסביבותיה
מיכל גוטליב
מיכל גוטליב
עובד/ת סוציאלי/ת
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק)
דותן בר-נתן
דותן בר-נתן
פסיכולוג
כפר סבא והסביבה
פרופ' ארנון לוי
פרופ' ארנון לוי
פסיכולוג
מורשה לעסוק בהיפנוזה
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
אריאלה מלצר
אריאלה מלצר
עובדת סוציאלית
רחובות והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

אוניברסיטת איידהו יצרה פרוייקט רשת מרשים שנקרא GoCognetive, במסגרתו נאספו הרצאות שניתנות על ידי חוקרים מובילים...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.