לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
עוד יהיה לך בית מלבנים

עוד יהיה לך בית מלבנים

עלון פסיכולוגיה עברית | 11/3/2012 | הרשמו כמנויים

שבוע פורים שנפתח בשמחה על שפע הגשמים מסתיים בקולות מלחמה בדרום. האם אפשר באווירה כזו להתפנות לחשוב? לחשוב על עצמנו? להבין את עצמנו? העיסוק במנטליזציה עבר כחוט השני בכמה מאמרים השבוע: נטע לוי כתבה סקירה נוגעת ויפה על כנס בהשתתפות פיטר פונגי, שטבע את המונח ב96. וגם בחירת העורכת הוא מאמר העוסק בנושא זה: על מצבי טרום מנטליזציה והפרקטיקה הטיפולית בהפרעת אישיות גבולית. אפשר להמליץ גם על מצגת מביקור קודם של פונגי בישראל ב-2007:  Infancy and Borderline Personality Disorder / Peter Fongay.

חברי קהילת האתר שיתפו השבוע מפרי יצירותיהם: לאה מרום גרוסמן מציגה סיפור קצר פרי עטה, ואמירה אור מציגה יצירות ברוח פורימית. ובבלוג "החיים, הנפש, היצירה" של רות נצר: שירים על שירה.

רשמים מכנס שעסק בנוכחות גוף המטפל בפסיכואנליזה מביאה לירונה רוזנטל. ועוד היבט של מעורבות הגוף בחיי הנפש, בפוסט על שובה האפשרי של ההיסטריה ההמונית. על דיבורו של הגוף ותפקידה של ההיסטריה כפי שרואה אותה דר' סמואל גרסון בסקירה מכנס שנערך בקיץ האחרון, שמביאה מריאנה גייטיני.

ועוד באתר: פרק מספרם של ד"ר גורדון ניופלד וד"ר גאבור מאטה, העוסק במקום ההורים והמשפחה בחיי ילדים, שלטענתם, נדחק הצידה. ולסיום, מה שהתחיל את השבוע האחרון: לאחר עוד ביקור בישראל של ביירון קייטי, שסוחפת אחריה מטפלים קונבציונאליים ואחרים, קישור לראיון שנערך איתה במוסף "הארץ". מקווים לימים של שקט, שגשוג ובטחון.

"עוד יהיה לך בית מלבנים


- פרסומת -

וחלון עטוף וילון פרחים.

עוד תראי את הירח בא לבקר

כל ערב מעבר לגדר

כל ערב מעבר לגדר" (מילים: אדמית הראל)

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
דן נייגר
דן נייגר
חבר ביה"ת
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
נורית הוך אלגזי
נורית הוך אלגזי
פסיכולוגית
אונליין (טיפול מרחוק)
שירה טילמן
שירה טילמן
עובדת סוציאלית
אונליין (טיפול מרחוק), פרדס חנה והסביבה, יקנעם והסביבה
עדי שרף לאכטר
עדי שרף לאכטר
פסיכולוגית
גלית מור
גלית מור
חברה ביה"ת
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה, רמת גן והסביבה
איציק לוי
איציק לוי
עובד סוציאלי
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה

עוד בבלוג של עלון פסיכולוגיה עברית

כאב, העולם המודרני, תמונת מצב גסה: אנחנו רוצים להיפטר ממנו, וכמה שיותר מהר. התחזית נכון לעכשיו: הוא כאן...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.