הכשרה למלווים רוחניים בתוכנית 'שותפים למסע'
פורסם על ידי שותפים למסע (ע'ר) מאומת/ת
ב-9/5/2022.
תוכנית 'שותפים למסע' מכשירה תלמידים ותלמידות ותיקים לליווי של אנשים במצבי משבר - נשים וגברים החולים במחלות קשות וחולים הנוטים למות, בני משפחותיהם, ובאופן כללי, ליווי למתמודדים עם כל סוגי המשברים: בריאותיים, פרידות, מחלות נפש, וכן הלאה.
ה'שותפים למסע' אינם מחליפים מטפלים, ואינם מוסמכים להתערב בתהליכים טיפוליים, רפואיים או אחרים.
תפקידם להתייצב לצד המתמודדים, ולסייע בידם בהיבטים הרוחניים של ההתמודדות - בחינת ההזדמנויות שמציב המשבר, אפשרות להסתכלות אחרת על המצב, שימוש בחוויה לפתיחת הלב, עשיית שלום פנימי ואפשור של שלום חיצוני, ועוד.
מי יכול להיות שותף למסע?
תוכנית 'שותפים למסע' מיועדת לתלמידות ותלמידים המתרגלים מדיטציה והתבוננות האישית בדרך הבודהיסטית.
תכני התכנית מתבססים על עולם התוכן הבודהיסטי, ונשענים על תרגול ההתבוננות המדיטטיבית.
על מנת להצטרף למחזור ו' של התכנית עליכם להיות עם מספיק היכרות עם עולם התרגול ותפיסת העולם הבודהיסטי כדי להרגיש נוח לצאת למסע לימודי כזה.
מכיוון שהתלמידים מגיעים ממסורות תרגול שונות, ועם רמת הכרות שונה עם הדרך, נעניק במהלך שנת הלימודים הראשונה בסיס משותף רחב (ככל שנספיק) לעקרונות התרגול והלימוד הבודהיסטיים.
חשוב לציין כי התכנים הבודהיסטיים נמצאים רק במסלול ההכשרה. בבואנו ללוות איננו מלמדים או מציעים תכנים או תרגולים של הדרך הבודהיסטית, או דרך כלשהי אחרת, אלא אם כן התבקשנו במפורש לעשות זאת על ידי החולה.
למידע נוסף והגשת מועמדות > https://www.shutafimlamasa.com/training