לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
הוריו של פליני

הוריו של פליני

גבי בונויט | 16/2/2019 | 4,927 צפיות | הרשמו כמנויים

 

 

הסוד והשקר הם שני חדרים מחוברים במלט של בושה. הסוד ממנה את השקר לצבא השומר על טבעו החשאי. זהו תפקיד לכל החיים. כמו לורד בריטי. 

אביו חזר ואמר לו שאין דבר נורא יותר מאשר לשקר. אולי רק איחור לפגישה חמור כמו השקר.

אבל הוא, הבּן, שיקר כל חייו. פעם אחר פעם מצא את עצמו לכוד בתוך זרועותיו של השקר ולא ידע כיצד לחלץ את עצמו, עד שהבין שהשקר הוא סוג של מחשבה, שמציגה שרטוט של יקום מקביל, שהנחת היסוד הבסיסית שלו היא שלילת המציאות. וכמו בשיגעון, כך גם בשקר יש מחאה כואבת כנגד המציאות אשר כופה את עצמה כמו צבא כיבוש. המחאה מאלצת לחיות חיים כפולים, שבהם החיים המחתרתיים הם החיים האמיתיים, והם מוחזקים בסתר מתוך שאין להם את הכוח לעמוד מול צבא המציאות.

פעם, כשרב עם ילד בן כיתתו והילד הטיח בו: "הוריך גרושים!". הוא ענה: "זה לא נכון". זה היה, כמובן, נכון מאוד.

הוא ראה את כדור הארץ ניצב על שני עמודים, עמוד השקר ועמוד הזמן, ומתחתיהם ניצבות כתפיו-שלו, כמו אטלס.

חייו דמו לבית מלא חדרים ריקים. כל מה שנותר לו היה לעבור מחדר לחדר ולחפש מחבוא חדש מאור השמש. כשראה בסרט "רומא" של פליני כיצד האור מאיין את ציורי הקיר בקטקומבות, פרץ בבכי ונזכר שגם הוריו של פליני התגרשו.

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
ד"ר סבטלנה פרוקשב
ד"ר סבטלנה פרוקשב
פסיכולוגית
באר שבע והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
יהונתן ויטלסון
יהונתן ויטלסון
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
יהל פייגין
יהל פייגין
פסיכולוג
כרמית מאיר שרר
כרמית מאיר שרר
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, נתניה והסביבה
ענבר גלוזמן
ענבר גלוזמן
פסיכולוגית
אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה
שמרית קונסט
שמרית קונסט
פסיכולוגית

עוד בבלוג של גבי בונויט

בזמן אחרון מתרבים המקרים בהם מתועדת פעולה של איש ציבור או פוליטיקאי שעוברים על תקנות הקורונה. ברור...
הסרט התיעודי ששודר בתכנית 'המקור' בערוץ 13 על יחידת הצלפים בצה"ל, זורק "זרקור של חשך" על הפוסט...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

צילה כהןצילה כהן21/2/2019

מה אלו המילים הנפלאות האלה!!. שקר שמשרטט יקום מקביל!!, תמיד חשבתי ש"האני האמיתי והאני הכוזב" של וויניקוט קצת בעייתיים. והנה באת ונתת קיום שמחזיק את העצמי דווקא בשקר. בתיאור רגיש ומקסים ככ.
שאפו!!