לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
האם תסמונת אספרגר היא כוח על?

האם תסמונת אספרגר היא כוח על?

שפיות זמנית | 6/10/2019 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

האם תסמונת אספרגר היא כוח על? 1

גרטה טונברי, האקטיביסטית השוודית בת ה-16 הפועלת למען עצירת ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים, כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "כאשר אלה ששונאים אותך רודפים אותך על המראה שלך והשונות שלך, זה אומר שאין להם שום דבר אחר. ואז את יודעת שאת מנצחת! יש לי אספרגר וזה אומר שאני לפעמים קצת שונה מהנורמה. ו - בהתחשב בנסיבות הנכונות - להיות שונה זה כוח על".

תסמונת אספרגר היא אחת מהלקויות ההתפתחותיות המכונות תסמונות הקשת האוטיסטית. עיקר הלקות היא בתקשורת לא-מילולית עם הסביבה: קושי בהבנת סיטואציות חברתיות והבנת הבעות פנים, קושי ביצירת מערכות יחסים אינטימיות וכיוצא בזה. 

לאחר נאומה של טונברי בעצרת האו"ם היא הותקפה על ידי אנשים רבים באופן נרחב ופומבי - אחד הפרשנים בערוץ Fox News כינה אותה "ילדה שוודית חולת נפש שמנוצלת על ידי הוריה". באתר האינטרנט של "פורבס" הציעו שאולי במקרה של טונברי, היותה מאובחנת עם תסמונת אספרגר מהווה באמת סוג של כוח על, כי איזו ילדה "נורמלית" בת 16 הייתה יכולה להתמודד עם התקפות אישיות כאלה? אפילו פוליטיקאים מנוסים מתקשים לסבול כאלה אמירות מבלי להגיב ולתקוף בחזרה באופן אישי. טונברי, לעומת זאת, מתמודדת באבירות עם המתקפות עליה. 

האם הדבר בהכרח קשור לתסמונת אספרגר, או שיכולתה של טונברי להתמודד עם המתקפות עליה נובעת מכוחות אחרים באישיותה, שאינם קשרים לתסמונת? 


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: אוטיזם
אבשלום כהן
אבשלום כהן
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
רחובות והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
אדי דימוב
אדי דימוב
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
תרצה רובינשטוק
תרצה רובינשטוק
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
שני אלבז בצלאל
שני אלבז בצלאל
עובדת סוציאלית
רחובות והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
גלית אופיר
גלית אופיר
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ליאור אלוני מנור
ליאור אלוני מנור
עובדת סוציאלית
אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה, רמת גן והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

ליאור בכרליאור בכר6/10/2019

בחשיבות של המסר האקלימי שלה אין מקום להטיל ספק.. בדיאגנוזה שלה? כן. הבעות הפנים החיות, הדיבור העשיר והרגשי, הפתיחות לפעולות מחוץ לאזור הנוחות ר׳ חציית האטלנטי - אני לא מומחה אבל אספרגר שם לא מסתדר לי. מה לעשות. ואם זה כך ואין אספרגר אז גם אין לה סופרפאואר של אספרגר. יש לה מה שיש לה, וישר כח.