לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
נשימה כבדה של קיץ ושמלות קלות

נשימה כבדה של קיץ ושמלות קלות

עלון פסיכולוגיה עברית | 10/7/2016 | 7,503 צפיות | הרשמו כמנויים

שוב אנחנו במרחב המעבר המוכר, שבו חוויית הזמן משתנה וגבולות המציאות המוכרת מיטשטשים, ואפשר לעצור ולעבד את מה שנצבר ולפנטז על מה שיהיה. החופש הגדול כבר כאן ומציב בפני ילדים ומשפחותיהם את השאלה במה יתמלא המרחב שלהם? בחופש כמו בטיפול, יש מי שמציע לחכות ולראות מה יעלה, כדי שתוכל להתפתח מהחופש החיצוני גם חירות פנימית.

גבו וייס עוסק בחירות המינית של א/נשים המתמודדים עם מוגבלויות התפתחותיות ובודק מה מקשה על יצירת המרחב הנחוץ להתפתחותה. הוא מתמקד בהעברה הנגדית הארוטית של מטפלים בטיפול מיני או זוגי, ובעזרת תיאורי מקרה מראה כיצד היא עלולה לשחזר את היחס לגופם ולמיניותם שחוו המטופלים הן ביחסים הראשוניים עם הוריהם והן מהחברה בכללותה. בהתבסס על מושג ההיסטריה של בולאס מציע וייס תנאים למרחב שמאפשר התפתחות מינית בריאה בקרב אוכלוסייה שיקומית.

במרחב שבין הגלוי לנסתר ממקמת רות נצר את השירה כמתווכת בין חוויות היומיום לחוויית האינסוף. בעקבות קריאתה בספרו של משה אידל "שלשלאות קסומות" היא משתפת במחשבותיה על השירה כחלק נוסף מהשלשלאות המחברות בין האדם לאל. ואם השירה מסייעת להפוך חוויות פנימיות לסמליות, שמואל ברנשטיין דן בהפיכתן של חוויות פנימיות לממשיות. לקראת הריצה השנתית של הפרים ברחובות פמפלונה בספרד עוסק ברנשטיין באופן בו מלחמות פרים מייצגות את הקונפליקט שבין שלטון היצר לבין חוקי החברה.


- פרסומת -

לסיום, פרק מתוך ספרו החדש של שאול נבון "פסיכולוגיה והיפנוזה" מוגש לעיון.

"שוב קיץ עלינו

השמש נוגעת ונוגעת

נשימה כבדה של קיץ

ושמלות קלות

יד שתשלח תיגע

צמא של קיץ" (רות דולורס וייס, מתוך "קיץ")

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
יואב וולף
יואב וולף
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ענת שריר
ענת שריר
מרפא/ה בעיסוק
מוסמך/ת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
נעה גפן
נעה גפן
חברה ביה"ת
תל אביב והסביבה
ורוניקה עובדיה
ורוניקה עובדיה
עובדת סוציאלית
כפר סבא והסביבה, מודיעין והסביבה, פתח תקוה והסביבה
דיקלה ימין
דיקלה ימין
עובדת סוציאלית
טבריה והסביבה, עפולה והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
יואב פרל
יואב פרל
עובד סוציאלי
חיפה והכרמל

עוד בבלוג של עלון פסיכולוגיה עברית

כולם ספונים בבתים. בין אם זה בשל הגשם הדופק על החלון או השלג שממשיך להיערם על העץ הנשקף ממנו, הסופה היא...
נקודות מפנה משמעותיות מפגישות אותנו עם התנועה ההכרחית והנצחית של מעגל החיים. תהליכי ההסתגלות למציאות...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.