לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
בחורף הזה צריך אמא

בחורף הזה צריך אמא

עלון פסיכולוגיה עברית | 22/2/2015 | 7,501 צפיות | הרשמו כמנויים

יום המשפחה התקיים השנה בצילה של סערה גדולה. הקרה ברחובות, והשלג שנבזק מהשמיים כמו עזרו להבהיר שמוקד הדברים הוא בין הקירות, על הכורסא והספות, בין הנפשות הפועלות.

לכבוד יום המשפחה, מאמרה של ד"ר אורית גודקאר העוסק ב 'המשפחות החדשות' זכה למעמד 'בחירת העורכת'. גודקאר מבקשת להתבונן על משמעות השינוי במבנה המשפחה בעת האחרונה ועל ההשלכות הפסיכולוגיות של המבנים המשפחתיים החדשים. החלק הראשון מוקדש למשפחות חד הוריות והשני למשפחות חד מיניות. מומלץ מאד. רות נצר כותבת ברגישות על המקום הקדוש במרחב ובנפש ועל הבית האישי כ'מקום'. ותמי קויפמן מציגה בשירה מבט של ילדה שהיא כבר אישה על אימה המבוגרת  - על ידיה הרועדות, ברכיה הכואבות ופניה הנוהרות.

עוד באתר השבוע, מאמר חדש ומעניין של דני שראל הכותב על החשיבות והקושי של הנכחת הגוף בטיפול, בעזרת גישת ההתמקדות. הוא מדגים זאת דרך התמקדות ביחסו האמביוולנטי לנוכחות גופו בהרצאה מול קהל ולאחר מכן מתאר שעתטיפול שבמרכזה ניסיון להיעזר בגישת ההתמקדות כהזמנה למשחק הנובע מהגוף, ברוח אמירתו של ויניקוט: "אם המטופל אינו יכול לשחק, יש לעשות משהו כדי לאפשר לו להיות מסוגל לשחק, ורק אחר כך פסיכותרפיה יכולה להתחיל". חלי טל-שלם לקחה חלק במפגש השני בסדרה 'נפגשים בקולנוע' של החברה הפסיכואנליטית בשיתוף עם הסנימטק. היא מביאה לנו את רשמיה מהרצאתה של ידידה טורקניץ' שחקרה את עולמו הסכיזואידי של כוכב הסרט 'שארית היום' הנצמד לטקסים ונהלים כתחליף לחיי רגש. על האיום הטמון בהתפתחות ושינוי.

שבוע טוב  "בחורף הזה צריך אמא

ויש לי הרבה סיבות לצורך הזה

ורק את חלקן אני מכיר.


- פרסומת -

בחורף הזה אני נוקש כבכל חורף

וכבר באמת חייב אמא,

בימים שכל היתום שלי רועד

ואין לי קירות תפילה

שיחסמו את מטר הבדידות"

(מתוך 'מי שנפלה עליו מפולת', אלחנן ניר, הוצאת 'הקיבוץ המאוחד')

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
ענת ניר
ענת ניר
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ענת פש
ענת פש
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
כפר סבא והסביבה
ענת שריג שמואלי
ענת שריג שמואלי
פסיכולוגית
רחובות והסביבה
שרית בר זקן
שרית בר זקן
חברה ביה"ת
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
אורי קרטגינר
אורי קרטגינר
פסיכולוג
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק)
רעיה ויסבאום
רעיה ויסבאום
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה

עוד בבלוג של עלון פסיכולוגיה עברית

הגישה ההתייחסותית מתייחסת לנפש האדם כאוסף של 'מצבי עצמי' אשר מתקיימים ביניהם דיאלוג ותנועה מתמדת. כאשר...
לחברי פסיכולוגיה עברית שלום, במסגרת 'שיחות על פסיכותרפיה', נארח את התכנית לפסיכותרפיה, אוניברסיטת ת'א...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.