מומחים צופים עליה בדיכאון וחרדה אחרי לידה בעקבות מגפת הקורונה
שפיות זמנית | 7/6/2020 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
ב"ניו יורק טיימס" פורסמה בשבוע שעבר כתבה שמסבירה מדוע וירוס הקורונה עשוי להוביל לעלייה בהפרעות נפשיות אצל נשים בהריון ולאחר לידה. דיכאון אחרי לידה והפרעות נוספות שקשורות למצב רוח ולחרדה לאחר לידה נגרמות בשל גורמים נוירוביולוגיים ומהשפעות סביבתיות; תקופת ההריון והתקופה שלאחר הלידה הינן תקופות מועדות לפורענות מבחינה נפשית, הן בשל השינויים ההורמונליים שמתרחשים בזמנים אלה, והן בגלל חסך בשינה לאחר הלידה. עכשיו, פחדים בנוגע לבריאותו של העובר או התינוק, וההשלכות של אמצעים למניעת הדבקה בקורונה, כמו ריחוק חברתי, מוסיפים גורמי לחץ נוספים.
ברחבי העולם מומחים לבריאות הנפש ולבריאות האישה מזהירים מפני התופעה: כתב עת סקנדינבי שעוסק בגינקולוגיה קורא להתייחס לחרדה שעמה יתמודדו נשים הרות ואמוהת טריות במהלך מגיפה עולמית ממושכת; אוניברסיטה בסין פרסמה תיאור מקרה מפורט של אישה שנדבקה בקורונה במהלך ההריון ופיתחה סימפטומים דיכאוניים; ובארצות הברית, מומחים לבריאות הנפש מתארים עליה של הפרעות חרדה בקרב האוכלוסייה.
ד"ר סמנתה מלצר-ברודי, ראש המחלקה לפסיכיאטריה באוניברסיטת צפון קרוליינה אמרה ל"ניו יורק טיימס" כי "הרגישות הטבעית של חוויית ההריון והלידה מוחרפת כאשר קיימת סוג של חרדה עולמית, ודברים כמו הליכה לחנות מכולת כדי לקנות חיתולים הופכת לאירוע מעורר חרדה יותר מאשר קודם לכן". מלצר-ברודי מוסיפה שרמות גבוהות של מתח בקרב נשים לפני ואחרי לידה מעלה את הסיכון שלהן לפתח תסומנת קלינית כמו דיכאון או חרדה.
באוניברסיטת קלגרי החל מחקר בשם "Pregnancy During the Pandemic", שבדק תסמינים של דיכאון, חרדה כללית, חרדות שקשורות להריון וכן איכות שינה ורמות של תמיכה חברתית של נשים הרות בקנדה באמצעות שאלונים לדיווח עצמי. הממצאים הראשוניים, שטרם עברו ביקורת עמיתים, מצביעים על רמות גבוהות מהרגיל של דיכאון וחרדה בקרב הנשים שנבדקו.