לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
17.6.2011: אמא, אבא, איך אתם עושים סקס?

17.6.2011: אמא, אבא, איך אתם עושים סקס?

שפיות זמנית | 17/6/2011 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

ממי בני נוער הכי מושפעים כאשר הם מתנסים, בתחילת דרכם, בהתנהגות מינית? האם מדמויות טלוויזיוניות? סלבריטאים? חברים?
במחקר חדש שמתפרסם בימים אלה טוען ד"ר ז'אן-איב פרפיה (Jean-Yves Frappier) מאוניברסיטת טורונטו, כי בניגוד למה שנהוג לחשוב, ולמרות הפערים הבין דוריים הגדולים והחשיפה של בני נוער לטלוויזיה ולאינטרנט, הוריהם של בני נוער מהווים את הדמויות המשפיעות ביותר על התנהגותם המינית. המחקר, המבוסס על שאלונים שהועברו ללמעלה מאלפיים בני נוער והורים, גילה כי לעומת 32% מבני הנוער המתייחסים לחבריהם כמקור ידע וסמכות להתנהגות מינית, ו-15% המושפעים מסלבריטאים, למעלה מ- 45% מתייחסים להוריהם כמודלים להתנהגות מינית.
רבים מבני הנוער שייחסו להוריהם תפקיד מכריע בהתנהגותם המינית, אמרו שבמשפחתם דיבור פתוח על מיניות ומין, וכמו כן נמצא כי בקרבם קיימת מודעות גבוהה יותר לסיכונים שבמחלות מין ובמין לא בטוח.
ההורים, באופן לא מפתיע, לא הבינו את המצב באופן דומה, ולמעלה מ- 78% מן ההורים שהשתתפו במחקר טענו שילדיהם מחקים את התנהגות חבריהם, ולא ייחסו לעצמם חשיבות מכרעת בתחום זה.

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
מיטל בהריר
מיטל בהריר
עובדת סוציאלית
ירושלים וסביבותיה, מודיעין והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
אסף לוי
אסף לוי
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
יונתן מרטון מרום
יונתן מרטון מרום
עובד סוציאלי
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
אורן מי-רון
אורן מי-רון
פסיכולוג
שפלה, תל אביב והסביבה, רמת גן והסביבה
אליאב ברמן
אליאב ברמן
פסיכולוג
פתח תקוה והסביבה
מיה אטלי זלצר
מיה אטלי זלצר
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

מיכל כץמיכל כץ17/6/2011

מעניין ומועורר מחשבה. [ל"ת].