לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
כיצד להתאים את הסיוע לילד עם מגבלה למצבו הרגשי?

כיצד להתאים את הסיוע לילד עם מגבלה למצבו הרגשי?

שפיות זמנית | 17/12/2015 | 3,476 צפיות | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

הורים לילדים המתמודדים עם איזו שהיא מגבלה - גופנית, חושית, קוגניטיבית או התפתחותית - כמובן מעוניינים לסייע לילדם לממש כמה שיותר את כישוריו ולחוות את העולם, הפיסי, החברתי והרגשי, באופן המלא ביותר. כיום נוספו לאמצעים העומדים לרשות הורים אלו התפתחויות טכנולוגיות רבות, אשר מקלות על ההתמודדות עם מגבלות לא מועטות. כך לפחות ברובד המעשי-תפקודי, אך מה לגבי הרובד הרגשי?
במאמר שפרסם לאחרונה, מצביע יצחק הירשברג על כך שלעתים אימוץ הסיוע הטכנולוגי בניסיון לקדם את התפתחות הילד, נעשה באופן שאינו תואם את התפתחותו הרגשית. במצבים אלו, הרצון המובן של סביבת הילד לקדם את התפתחותו, עלול להיחוות על-ידו כלחץ להתאים את קצב התקדמותו ואופן התמודדותו לציפיות הסביבה. הירשברג מתאר איזון עדין מאד שעליו חשוב לשמור, בין הציפיה מהילד שישתנה בהתאם לעזרה המוצעת לו, לבין קבלתו כפי שהוא, עם דרכי ההתמודדות שלו עם מגבלתו.
לכן, מדגיש הירשברג את חשיבות ההתאמה ההדרגתית והעדינה של העזרה התפקודית המוצעת לילד, וכן את התהליך בו נעשית התאמה זו ולא רק את המטרות התפקודיות שבסופו.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: התפתחות, ילדים, שיקום
ברוך גלין
ברוך גלין
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
מירב שקד טולידאנו
מירב שקד טולידאנו
עובדת סוציאלית
אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה
אלון פלצור
אלון פלצור
פסיכולוג
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק)
ד"ר אייל אברהם
ד"ר אייל אברהם
פסיכולוג
תל אביב והסביבה
ד"ר אסף רום
ד"ר אסף רום
פסיכולוג
עינת לבהר
עינת לבהר
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
כפר סבא והסביבה, פרדס חנה והסביבה, נתניה והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.