לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
כיצד להתאים את הסיוע לילד עם מגבלה למצבו הרגשי?

כיצד להתאים את הסיוע לילד עם מגבלה למצבו הרגשי?

שפיות זמנית | 17/12/2015 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

הורים לילדים המתמודדים עם איזו שהיא מגבלה - גופנית, חושית, קוגניטיבית או התפתחותית - כמובן מעוניינים לסייע לילדם לממש כמה שיותר את כישוריו ולחוות את העולם, הפיסי, החברתי והרגשי, באופן המלא ביותר. כיום נוספו לאמצעים העומדים לרשות הורים אלו התפתחויות טכנולוגיות רבות, אשר מקלות על ההתמודדות עם מגבלות לא מועטות. כך לפחות ברובד המעשי-תפקודי, אך מה לגבי הרובד הרגשי?
במאמר שפרסם לאחרונה, מצביע יצחק הירשברג על כך שלעתים אימוץ הסיוע הטכנולוגי בניסיון לקדם את התפתחות הילד, נעשה באופן שאינו תואם את התפתחותו הרגשית. במצבים אלו, הרצון המובן של סביבת הילד לקדם את התפתחותו, עלול להיחוות על-ידו כלחץ להתאים את קצב התקדמותו ואופן התמודדותו לציפיות הסביבה. הירשברג מתאר איזון עדין מאד שעליו חשוב לשמור, בין הציפיה מהילד שישתנה בהתאם לעזרה המוצעת לו, לבין קבלתו כפי שהוא, עם דרכי ההתמודדות שלו עם מגבלתו.
לכן, מדגיש הירשברג את חשיבות ההתאמה ההדרגתית והעדינה של העזרה התפקודית המוצעת לילד, וכן את התהליך בו נעשית התאמה זו ולא רק את המטרות התפקודיות שבסופו.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: התפתחות, ילדים, שיקום
חוה ינאי
חוה ינאי
קרימינולוגית קלינית
תל אביב והסביבה, כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
צליל בירנבוים אבטליון
צליל בירנבוים אבטליון
פסיכולוגית
רחובות והסביבה
אדי דימוב
אדי דימוב
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
חגית כהן
חגית כהן
פסיכולוגית
באר שבע והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), מצפה רמון והסביבה
אודי פרידמן
אודי פרידמן
פסיכולוג
מורשה לעסוק בהיפנוזה
חיפה והכרמל, טבריה והעמקים
צפריר אקרמן
צפריר אקרמן
עובדת סוציאלית
עפולה והסביבה, יקנעם והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.