לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
הפסיכולוגיה של כיסוי הראש לנשים

הפסיכולוגיה של כיסוי הראש לנשים

שפיות זמנית | 13/10/2014 | 4,141 צפיות | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

בקרב החברה החילונית, המסורת של לבישת כיסוי ראש על-ידי נשים מזוהה לעתים עם שמרנות ומקושרת לעתים אף לדיכוי נשים. אולם מסתבר שדווקא מנהג זה – לפחות כאשר הוא מיושם תוך בחירה חופשית – עשוי לעתים להגן על נשים מפני גורמים דכאניים אחרים, כמו המסרים בכלי התקשורת המקבעים מודל יופי בלתי אפשרי ופוגעים בדימוי הגוף של נערות רבות ונשים.

הפסיכולוג וירן סוואמי מאוניברסיטת ווסטמינסטר בלונדון מספר על ממצאי כמה ממחקריו בנושא זה בדיוק, שנערכו על מידגם גדול של מאות נשים מוסלמיות בבריטניה. גודל המידגם איפשר לסוואמי לנטרל את השפעת מידת הדתיות והשמרנות של הנשים, ולהגיע לתוצאות ברורות המצביעות על כך שנשים שנהגו ללבוש חיג'אב היו בעלות דימוי גוף חיובי יותר מאשר נשים שלא כיסו את ראשן, שהן הפנימו פחות מסרים מן התקשורת על אמות מידה נוקשות ביחס ליופי, וייחסו חשיבות פחותה למראה חיצוני.

בלוג חדש בשם "עזים וסודה" באתר הרדיו הציבורי בארצות הברית העוסק בין השאר בנושאי בריאות הפנה לאחרונה זרקור לתוצאות המחקר של סוואמי ולרעיונות נוספים הקשורים אליו.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: דת ואמונה, מגדר, דימוי גוף
אילן מדר
אילן מדר
פסיכולוג
תל אביב והסביבה
ענת פש
ענת פש
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
כפר סבא והסביבה
אורלי ישראל
אורלי ישראל
עובדת סוציאלית
רחובות והסביבה, מודיעין והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
שיר כץ
שיר כץ
עובדת סוציאלית
רחובות והסביבה, תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
דיקלה ימין
דיקלה ימין
עובדת סוציאלית
טבריה והסביבה, עפולה והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ד"ר רן ליטמן
ד"ר רן ליטמן
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.