קבוצה ממוקדת בחיזוק מיומנויות חברתיות במכון לב ארי פרדסיה
פורסם על ידי מאיה לב ארי מאומת/ת
ב-15/3/2021.
מטרות הקבוצה הן:
♥ הפחתת חרדה חברתית
♥ חיזוק הביטחון העצמי, ואת היכולת ליזום במרחב החברתי, להתגמש ולעמוד על שלי לפי הצורך
♥ קידום הבנה של סיטואציות חברתיות
♥ שיפור בוויסות הרגשי ובדחיית הסיפוקים
♥ האינטראקציה עוזרת לפתח אסטרטגיות אישיות לפתרון קונפליקטים
♥ ההתנסות מעמיקה את היכולת לקחת ולתת מקום, לחוות אמפתיה וסבלנות לאחר, דבר התורם שימור קשרים חברתיים משמעותיים.
♥ ייעול הגנות רגשיות והתמודדות עם דחיה ושעירות לעזאזל.
איך זה עובד?
קבוצת חברים קבועה, נפגשת פעם בשבוע לאורך שנה. בקבוצה יש שיחות, משחקי חברה, המחזת סיטואציות מחיי היומיום, פסיכודרמה או אומנות, ופעילות דינמית חופשית בדומה להפסקה. במהלך פעילות פסיכודרמטית, הילדים מתנסים ברגשות שמאחורי ההתנהגות שלהם, כפי שהם מוצגות על ידי חבריהם, ויותר מכך. הילדים נחשפים לרגשות של שאר הדמויות שלקחו חלק באותה סיטואציה, ומבינים בעצם איך זה מרגיש להיות בנוכחתם. עם הזמן הילדים מתקרבים יותר ויותר לשפה שהיא רגשית, לומדים לדבר על מה שהם רוצים ועל מה שמפריע להם, ופחות "מתנהגים" את מה שהם מרגישים. כך בעצם נבנית רגישות לאחר ונפתחת גישה לרגשות רכים כמו אמפתיה, אהבה, סליחה וכד'. ענין זה רלוונטי מאוד גם לשליטה בכעסים. בנוסף לכך, יש פעילות דינמית חופשית, בדומה להפסקה בבית ספר. משחקי קופסה, משחקי כדור ועוד. המאפשרים לדינימיקה קבוצתית להתפתח בין ילדי הקבוצה עצמה. הפעילות מזמנת חוויה שיש בה הנאה והצלחות לצד קונפליקטים, כמו במציאות בעצם. רק שבקבוצה, מתאפשר לעצור, לבדוק כל פעם "מה קורה לי עכשיו". לפתוח עם חברי הקבוצה מה שמרגישים בכאן ובעכשיו. לבדוק פרדיגמות חשיבה כמו "תמיד עושים לי…", או "אף פעם אני לא..", או "אף אחד לא רוצה אותי.." וכיו"ב – האם הן נכונות? האם מעוותות את המציאות ובעצם תוקעות לשווא? הילדים מבינים בעצם שמחשבה יוצרת מציאות, ומתנסים בפרדיגמות חשיבה חלופיות. ומעל הכל החוויה המיוחדת בקבוצה היא של פתרונות חדשים לאתגרים מוכרים. נלמדות טכניקות חדשות להתנהלות בנושאים שונים כגון משא ומתן על בחירת משחק למשל. ניתן דגש לוויסות רגשי, ליכולת לנצח ולהפסיד ולהעצמה.
מיקום: מכון לב ארי, פרדסיה
גילאים מגוונים: קבוצת גן , עולים לא', קבוצת ביה"ס יסודי צעירים ובוגרים, קבוצת חט"ב , קבוצת תיכון, קבוצת מבוגרים צעירים (+20-30)
בכל גיל אופן הטיפול שונה, ומותאם לאתגרים הרלוונטיים.
הטיפול משלב גישות פסיכואנליטיות עם גישות קוגניטיביות, Play, פלייבק ותרפיה בהבעה ויצירה, דרמה, סיפור, תנועה, כדור - לפי נטיית הלב של המשתתפים.
פרטים נוספים באתר: http://machonlevar...d=102
לתאום פגישת הכרות סמסו שם ואת המילה מיומנויות וגיל הפונה ל 054-6696777 ונחזור אליכם.