לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
אין סיכוי שהייתה רוקדת מעצמה

אין סיכוי שהייתה רוקדת מעצמה

עלון פסיכולוגיה עברית | 26/2/2017 | הרשמו כמנויים

כיצד הנוכחות של המטפל כאן ועכשיו נשזרת בהתרחשויות מעברו של המטופל? האם עצם היותו עד לסצנה הנפשית עשויה לשנות את האופן שבו היא נצרבת, נזכרת, נחווית – וכך במידה מסוימת לשנות את הסצנה עצמה? במובן זה, התהליך הטיפולי כמו נע בין זמנים, יוצר שינויים ממשיים בעבר באמצעות ההווה.

רעיונות אלו באים לידי ביטוי בסקירה שכתבה כנרת שפירא על קורס ההכשרה בטיפול דינאמי חווייתי מואץ (AEDP). באמצעות הפניית הקשב לממדים חווייתיים והעצמה שלהם המטפל מבקש לקדם שינויים ביחסי ההתקשרות המוקדמים שלו.

יתכן שבאופן דומה גם כתיבה מאפשרת לנוכחותם של הקוראים-העדים להשפיע על מהלך חייו של המחבר. פרופ' עמיה ליבליך קוראת ברומן האוטוביוגרפי של הסופר הנורבגי קארל אובה קנאוסגארד.

התערבות אחרת בין טיפול ומציאות נוצרת כאשר מטפלים מלווים את המטופלים שלהם בהליכים חוקיים או משמעתיים. רבקה רייכר-עתיר בוחנת מה מוביל מטפלים לזנוח את השיח הטיפולי לטובת שיח משפטי או אתי.

לבסוף, קרוב לאלף א-נשי טיפול חתמו השבוע על הודעת תמיכה בנפגעות בעקבות החשדות בדבר מקרי ניצול קשים של מטופלות על-ידי פסיכולוג שהיה אמון על הטיפול בהן.


- פרסומת -

"ביער אמיתי אין סיכוי שהייתה רוקדת מעצמה. לבדה שם, בלי מצלמות ומאפרים ובמאי, הייתה עומדת רפה מול עץ אחד, עוקבת אחרי שיירת נמלים, מפקירה את הסלסלה למאכל נמלים גדולות יותר. הסיפור מכריע אותה. היא נופלת. כשהזאב יגיע היא תהיה קלושה כל כך שלא תראה מה טבעו, רק תחוש רווחה על שבדידותה הופרה לרגע".

(רחל פרץ, מתוך: "כיפה אדומה, רק תני לו אויב")

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
חני ברוט
חני ברוט
עובדת סוציאלית
מיכל וידן מהלמן
מיכל וידן מהלמן
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
ד"ר פנחס קאסוטו
ד"ר פנחס קאסוטו
פסיכולוג
מורשה לעסוק בהיפנוזה
רחובות והסביבה, מודיעין והסביבה
חגית כהן
חגית כהן
פסיכולוגית
באר שבע והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
שירה טילמן
שירה טילמן
עובדת סוציאלית
אונליין (טיפול מרחוק), פרדס חנה והסביבה, יקנעם והסביבה
דניאל חשאי
דניאל חשאי
עובד סוציאלי
אונליין (טיפול מרחוק), נתניה והסביבה

עוד בבלוג של עלון פסיכולוגיה עברית

  יום ירושלים יצויין היום, בצל מתיחות כבדה סביב ריקוד הדגלים בעיר. במרחב הטעון שלנו, אוביקט הדגל...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.