לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
גרגרי הרימון

גרגרי הרימון

רות נצר | 23/12/2018 | הרשמו כמנויים

איש באמצע החיים סיפר לי שהוריו עזבו את הקבוץ כשהוא היה בן ארבע ואין לו זכרונות משם אלא זכרון אחד, בו הוא יושב על המרפסת של החדר של הוריו ואוכל גרגרי רימון מצלחת אדומה.

אז נזכרתי בספור המיתולוגי על פרספונה שנחטפה מאמה על ידי הדס אל השאול, ובסופו של דבר הושג הסכם לפיו חצי שנה תהיה עם אמה וחצי שנה תשוב לבעלה בשאול, כי הדס נתן לה לאכול גרגרי רימון ומי שאכל בשאול גרגרי רימון חייב לשוב אליו.

אני מספרת לאיש את הספור הזה, ואומרת לו שגם הוא אכל מגרגרי הרימון לכן הוא חייב לשוב להכיר את אותה תקופה שהייתה משמעותית בחיי הוריו, והיא התשתית לחייו.

לראשונה אני תוהה מה משמעות הספור הזה ומה הקשר בין גרגרי הרימון לממלכת השאול. הרימון מסמל תמיד את השפע והפריון האדום והמדמם של עולם המעמקים הלא-מודע. לאכול מגרגרי הרימון בשאול משמעו לשייך עצמך אל הלא מודע. מי שכבר היה בעולם המעמקים הלא-מודע וחווה את איכויותיו לא יוכל שלא לשוב אל המעמקים, גם אם נחטף לשם בעל כורחו, כמו פרספונה.

אם הזנת עצמך בעולם המעמקים עם כל קשייו ואיכויותיו הוא כבר מוטבע בך.

לראשונה אני מבינה את המשמעות של אכילת גרגרי הרימון בעולמו של הדס.

ומבינה שאני עצמי אכלתי מגרגרי הרימון של הדס, שהם ספורי המיתולוגיה ולכן לא אוכל שלא לשוב אליהם שוב ושוב.

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
אסי גרינברג
אסי גרינברג
עובדת סוציאלית
עופר בשרי
עופר בשרי
פסיכולוג
מורשה לעסוק בהיפנוזה
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק), עכו והסביבה
שפרה גורא
שפרה גורא
עובדת סוציאלית
נגה יקותיאל אסרף
נגה יקותיאל אסרף
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
אסף לוי
אסף לוי
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
ד"ר ליעד רוימי
ד"ר ליעד רוימי
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של רות נצר

דברים שאמרתי במפגש על אחרית הימים, בשבת 16.1.16, ב 'ימי שירה במדבר' בשדה בוקר: אחרית הימים המיתולוגית כוללת...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.