יום עיון בנושא:תוקפנות אצל ילדים- אבחנה, טיפול ומניעה / ד"ר נעמי אפל
29/1/2013 | פורסם על ידי מוקד פסגות
התוקפנות מהווה את אחת הבעיות החברתיות המרכזיות בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט והיא נמצאת במרכז המחקר הפסיכולוגי. השאלה שמעסיקה את החוקרים היא: מדוע אנו פוגעים זה בזה? מדוע ילד מסוים יגיב בתוקפנות על אירוע מסוים בעוד ילד אחר יימנע מהתנהגות תוקפנית? מהם הגורמים ההתנהגותיים, הקוגניטיביים והרגשיים שיובילו להתנהגות תוקפנית?
ביום העיון נלמד בצורה חוויתית על סוגי התוקפנות בקרב ילדים, על הגורמים להתנהגות תוקפנית, על הקשר בין עוינות וכעס לבין התנהגות תוקפנית, נלמד על הגורמים הממתנים התנהגות תוקפנית ונקבל כלים יישומיים להתמודדות וטיפול.
היום יועבר על ידי ד"ר נעמי אפל, עו"ס, מומחית ומדריכה מוסמכת בטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT). מנהלת מכון "שיטות". עוסקת בטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי. מרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א. פיתחה שיטות טיפול ייחודיות הנלמדות באוניברסיטאות, בתי חולים, קופות החולים, שירותי רווחה, שירותים פסיכולוגיים חינוכיים, מרפאות פסיכיאטריות ועוד.
יום העיון יתקיים בתאריך 29/1/13 בין השעות 9:00-16:00 בקריה האקדמית אונו, היחידה ללימודי חוץ, רח' החרושת 32 אור יהודה.
לפרטים והרשמה 03-5288171
moked@psagot.com
תגיות: הדרכה וייעוץ להורים ילדים אנשי מקצוע פסיכותרפיה טיפול בילדים עבודה סוציאלית