לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
חוקרי האוטיזם לא נחים – דרכים חדשות למנוע אוטיזם

חוקרי האוטיזם לא נחים – דרכים חדשות למנוע אוטיזם

שפיות זמנית | 5/2/2013 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

בשנה האחרונה כתבנו לא פעם על אוטיזם, ונראה שהנושא נמצא בחזית במחקר, כמו גם בחזית העניין של הורים רבים. העליה הדרמטית באחוזי התחלואה (1 מ-150 בישראל, 1 מ-88 בארה"ב), והידע שהצטבר אודות אבחון לפני גיל שנה ואף ברחם, מעודדים תוכניות מחקר חדשניות דוגמת אלו עליהן מדווח בכתבה הזו ב"הארץ". המחקרים הנוכחיים מתבססים בחלקם הגדול על ההורמון אוקסיטוצין, שמחקרים מראים קשר בינו לבין משיכה מינית ויחסי קרבה.
"מחקרים בעבר כבר הראו כי רמות הורמון האוקסיטוצין בדם של ילדים אוטיסטים נמוכות יותר, לרבות מחקר שביצעו החוקרים בהדסה והמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, שהתפרסם בשנת 2011 והדגים ירידה במרכיבים החיסוניים המפעילים את מערכת האוקסיטוצין. בחלק מהמחקרים נמצאו רמות אוקסיטוצין נמוכות ב-50% בקרב אוטיסטים לעומת אוכלוסייה בריאה.
"ההנחה הנבחנת עתה בהדסה גורסת כי אף על פי שאוטיזם מאובחן לרוב רק מגיל שנתיים-שלוש, ייתכן ששיבושים בפעילות האוקסיטוצין סביב ההיריון והלידה הם אחד הגורמים להתפרצות אוטיזם, הפרעה שהסיבות לה עדיין מוגדרות כחידה. קבוצות מחקר מצליחות כיום לזהות סימנים לאוטיזם כבר בגיל שנה ויש אף הטוענים לסימנים מקדימים לאוטיזם הניתנים לאיתור עוד קודם לכן ."


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: אבחון והערכה, אוטיזם, אבחון התפתחותי
ד״ר שלומית פוגל-יעקבי
ד״ר שלומית פוגל-יעקבי
פסיכולוגית
ירושלים וסביבותיה
מיכל גינדין
מיכל גינדין
חברה ביה"ת
רחובות והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ד"ר יעל עדה נתניה וייסברג
ד"ר יעל עדה נתניה וייסברג
פסיכולוגית
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק), אשקלון והסביבה
טלי פרנקל-הוכמן
טלי פרנקל-הוכמן
פסיכולוגית
מודיעין והסביבה
אורית גולדשטיין
אורית גולדשטיין
פסיכולוגית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק)
ניצן תלמי
ניצן תלמי
פסיכולוגית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.