לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
בבידוד עם כל העצמיים שלי: ד"ר עופר מאורר

בבידוד עם כל העצמיים שלי: ד"ר עופר מאורר

הרצאה בנעלי בית | 11/4/2020 | 6,922 צפיות | הרשמו כמנויים

ההרצאה 'בבידוד עם כל העצמיים שלי - התערבויות מרובות נמענים פנימיים בעידן הדיסוציאציה' התקיימה באמצעות zoom, בתאריך 5.4.2020

 

בחשיבה הפסיכואנליטית העכשוית מודל העצמי היחידאי הפך במידה רבה לנחלת העבר ואת מקומו תפס מודל של עצמיות מרובה וקלאידוסקופית - עצמיות בה מצבי-עצמי משתנים וחלקי-עצמי מתחלפים וכמו תופסים את הבמה בזמנים שונים ו'מנהלים' את האדם. ואולם, בעוד שהבנתנו את העצמיות השתנתה באופן עמוק, מבחינת הטכניקה נותרנו במידה רבה מצויידים בכלים המתאימים יותר למודל הישן של העצמיות. בהרצאה ננסה להרחיב את ארגז הכלים הדינמי ולהתאימו הן למודל העצמיות העכשווי והן למופעים הקליניים הדיסוציאטיביים השכיחים בימינו. נדבר על התערבויות מרובות נמענים פנימיים ונעשה היכרות ראשונית עם טכניקת העבודה החוויתית בדימיון שבכוחה לאפשר איחויין של דיסואציאציות עמוקות ומוקדמות.

ד"ר עופר מאורר, פסיכולוג קליני, מייסד ומנהל את תכנית 'הגל החדש בפסיכותרפיה' במרכז הבינתחומי הרצליה וממקימי 'המכון הישראלי לסכמה תרפיה'.

בין הפרקים שבכתיבתם השתתף פרק שעוסק בעבודה חוייתית בסכמה תרפיה בספר  (Working with Emotion in Cognitive Behavioral Therapy (Guilford, 2014, פרק בספר (2016 The Self in Understanding and Treating Psychological Disorders (Oxford Univ. Press, וכן פרק שיתפרסם השנה בספר Creative Methods in Schema Therapy בהוצאת Routledge.

 


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: מצבי משבר ולחץ, פסיכולוגיה התייחסותית, קורונה
נטע חורש-רינמן
נטע חורש-רינמן
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
יסכה גואטה
יסכה גואטה
עובדת סוציאלית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה
מיכל גוטליב
מיכל גוטליב
עובד/ת סוציאלי/ת
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק)
איתי הימלפרב
איתי הימלפרב
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, פתח תקוה והסביבה, רמת גן והסביבה
מיטל בהריר
מיטל בהריר
עובדת סוציאלית
ירושלים וסביבותיה, מודיעין והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ליאת עדיה גולדשטיין
ליאת עדיה גולדשטיין
עובדת סוציאלית
פתח תקוה והסביבה

עוד בבלוג של הרצאה בנעלי בית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

הילה אשריאל כהןהילה אשריאל כהן13/4/2020

לעופר תודה. ממש נהנתי מההרצאה. תודה רבה!