לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
בוכים מצחוק - למה אנחנו משתמשים באימוג'י הזה כל כך הרבה?

בוכים מצחוק - למה אנחנו משתמשים באימוג'י הזה כל כך הרבה?

שפיות זמנית | 17/11/2019 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

בוכים מצחוק - למה אנחנו משתמשים באימוג'י הזה כל כך  1

באחרונה הודיע הקונסורציום של יוניקוד (תקן בינלאומי לייצוג טקסט במערכות מחשב) אילו אימוג'ים (Emojis) נמצאים הכי הרבה בשימוש על ידי המשתמשים ברחבי העולם, ומצא שהאימוג'י ה"בוכה מצחוק" הוא הפופולארי ביותר.

ניתוח האימוג'ים שנמצאים בשימוש הרב ביותר לפי Unicode

בשנת 2015 מילון אוקספורד בחר באימוג'י הזה בתור "מילת" השנה שלו - המילה שלטענתו משקפת בצורה הטובה ביותר את האתוס, מצב הרוח והסוגיות של אותה השנה. 

למה אנחנו כל כך אוהבים את האימוג'י הזה? באתר Scientific American טוענת האנתרופולוגית קריסטל ד'קוסטה שהאימוג'יז מאפשרים לנו להביע באופן תמציתי רגש, והאימוג'י ה"בוכה מצחוק" מאפשר לנו להציג את עצמנו כלפי חוץ כשמחים, משעשעים וקלילים, ולכן מאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו כל כך רוצים - ליצור קשר עם אנשים אחרים. לדעתה האימוג'י מאפשר לנו להביע הזדהות, והוא גם מאפשר לנו "לרכך" רגשות קשים, כך שיתאימו לתקשורת דיגיטלית. 

העיתונאית הבריטית אבי ויליקינסון חושבת לגמרי ההפך, וכתבה מאמר בעיתון הגארדיאן על כך שהאימוג'י הזה למעשה מביע שמחה לאיד לסבל האנושי. לטענתה יש לאימוג'י הזה משמעות פוליטית, משום שהוא מופיע פעמים רבות (לטענתה) במקומות שבהם צפויה דווקא תגובה אמפתית, ולא תגובה משועשעת. היא מאמינה שאנשים מגיבים באימוג'י הזה לאירועים מחרידים כמו מותם של מבקשי מקלט או עליה בפשעי שנאה לא כי הם שמחים לאידם של הסובלים, אלא דווקא משום שהם לועגים לאנשי השמאל, הליברלים בני המעמד הבינוני, שמבקשים מהם להזדעזע מהמקרים האלה. האימוג'י הזה לפיכך אקט של סירוב והתרסה.


- פרסומת -

מה אתכם/ן? משתמשים/ות באימוג'י הזה? למה אתם/ן אוהבים/ות או סולדים/ות ממנו?

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
לנה רוזן
לנה רוזן
עובדת סוציאלית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק)
ד"ר מיכה וייס
ד"ר מיכה וייס
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
מירה פרידמן
מירה פרידמן
עובדת סוציאלית
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק)
גל זלצמן
גל זלצמן
פסיכולוגית
חיפה והכרמל, פרדס חנה והסביבה, יקנעם והסביבה
אנדראה פינארט
אנדראה פינארט
עובדת סוציאלית
ירושלים וסביבותיה, מודיעין והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
כנרת דלומי-כהן
כנרת דלומי-כהן
עובדת סוציאלית
אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של שפיות זמנית

לעיתים תכופות עולה הצורך אצל רבים מחברי הקהילה להתעדכן במחקרים עדכניים ומרכזיים כחלק מרצון להעשיר...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.