יֵשׁ אֵיזֶה שֹׁחַד גַּם בַּבְּדִידוּת הַזֹּאת
עלון פסיכולוגיה עברית | 3/3/2019 | הרשמו כמנויים
הבחירות מתקרבות והקרב על התודעה רק הולך ומחריף. היה או לא היה. אמות מידה מתכופפות, נמתחות, המאשים הוא האשם, המואשם מאשים, והדעת מנסה להבחין - בין טוב לרע, למתקבל על הדעת ועל הלב. הלב, איפה הוא בכל ההתרחשות הזו? כמה הוא משפיע על האופן בו אנחנו קולטים ומעבדים התרחשויות פוליטיות? ומה מכל הגדוש והסוער שבחוץ זולג אל חדרי הטיפולים ובאיזה אופנים?
כך או אחרת, אנחנו שמחים להביא אליכם גם השבוע, חומרים מקצועיים מקוריים ורלוונטיים:
הודעות ממומנות
לטפל בשיווק - תכנית שיווק למטפלים - בימי שישי
ללמוד איך להגדיל את כמות המטופלים הפרטיים בקליניקה ולקדם אותה בלי לוותר על הגינות ומקצועיות.
במסגרת תומכת עם מטפלים בדיוק כמוך ובליווי מקצועי אישי, צעד אחר צעד.
לפרטים על הנחת ההרשמה המוקדמת לחצו כאן
נמשכת ההרשמה לתוכנית 'מפת דרכים'- בית הספר לפסיכותרפיה בגישה פסיכואנליטית במרכז ויניקוט בישראל
לפרטים נוספים- לחצו כאן
ההרשמה לתכנית למטפלים באומנויות ולתכנית המתקדמים תפתח ב 01.03.19
נמשכת ההרשמה לתוכנית פסיכותרפיה בילדים ובנוער בגישה פסיכואנליטית, אוניברסיטת ת"א
שנה"ל תש"פ 2019-2020
התכנית מוכרת ע"י האגודה הישראלית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית
ימי חמישי, 09:00-14:00 החל מ- 7/11/19
מס' המקומות מוגבל! לפרטים: 03-6409559
אחרי מאות משתתפים, ב-14 למרץ יוצא המחזור האחרון של מיינדפולנס למטפלים, קורס אונליין, במתכונת הנוכחית שלו
הקורס כולל שיעורים מוקלטים, הקלטות שמע, ותכנים כתובים.
לפרטים והרשמה לחצו כאן.
בחירת העורכת השבוע היא המאמר הנהדר והפרקטי: "דרושה עיר שלמה כדי לגדל ילד" - תכנית לטיפול מערכתי בבעיות התנהגות בגיל הרך, מאת תרי שטרנברג-זמיר, מיכל לזינגר שרקא וארנה טל בר לב. במאמר מוצג מודל לטיפול מערכתי בבעיות התנהגות בגיל הרך, אשר פותח במסגרת השירות הפסיכולוגי-חינוכי של עיריית בת ים. מדובר במודל אינטגרטיבי, המערב עבודה טיפולית מקיפה עם המשפחה ועם צוות הגן. כחלק מרכזי בתהליך, המטפל פועל לביסוס רשת רחבה ומהודקת של תמיכה הדדית בין המשפחה, המסגרת החינוכית והקהילה. מוצג תיאור מקרה המדגים את יישומו של המודל, תוך דיון בסוגיות העולות מתוך העבודה בשטח.
יעקב יבלון מבקש לאתגר את החשיבה הטיפולית שלנו במאמרו "'אם לא תדע לאן אתה רוצה להגיע, איך תדע שהגעת לשם?': המוקד הטיפולי הדינאמי כבסיס ל'מפת דרכים' בטיפול". המושג "מוקד טיפולי" מזוהה עם גישות לטיפול קצר מועד, אך במאמר זה מוצע להתאימו ליישום בכל מסגרת תיאורטית, כולל טיפולים ארוכי טווח. במאמר מוצג "המוקד הטיפולי הדינאמי" כדרך לעבודה על פורמולציה של טיפול, וככזה ככלי ומסגרת חשיבה המאפשרים לשותפים לתהליך הטיפולי להאיר את דרכם ולשרטט את מפת הדרכים של הטיפול שתאפשר לממש את יעדיו.
במדור הספרים תוכלו למצוא את 'מאמן המחשבות' מאת ליסה גרוסמן (איורים: שירלי וייסמן) - מדריך אימון קוגניטיבי התנהגותי לבני נוער ליצירת דפוס חשיבה חיובית ומקדמת. הספר הוא כלי עזר למטפלים ומאמנים לפיתוח תפקודים ניהוליים של מטה קוגניציה, וויסות רגשי ושליטה באימפולסיביות. הספר משלב גישת CBT וACT עם טכניקות אימון לזיהוי והתמודדות עם 9 קטגוריות של מחשבות שליליות אוטומטיות.
עוד במדור הספרים – הפרק הראשון מתוך ספרה החדש של יקירתנו פרופ' עמיה ליבליך "קפה מוות" - מדי כמה שבועות לאחר השקיעה נפגשים ארבעה־עשר איש ואישה כדי לשתות קפה ולדבר על מוות. זאת לא התחלה של רומן בדיוני אפל כי אם תיאור של מפגשים אמיתיים בהחלט שהתקיימו בביתה של פרופסור ליבליך כדי לשוחח בצוותא על הטאבו הגדול האחרון של החברה המערבית: המוות הבלתי נמנע של כל אחד ואחת מאיתנו.
ובבלוג של פרופ' ליבליך היא מספרת על האופן בו הגיע פרויקט 'קפה מוות' לעולם (רמז: זה קרה ממש כאן!), ומרימה לחיים לחיי הספר.
על שולחנה של יו"רית חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות המחר - מכתב למשרד האוצר ובו נתונים על עומסי העבודה החמורים של הפסיכולוגים. העומס שאתם מרגישים יום יום במרפאות מגולם בטבלאות בהן אפשר לחזות בנתונים של תת תקינה קיצונית למדי של פסיכולוגים במערכות הציבוריות. חשוב ומאיר עיניים.
ולסיום, התבשרנו בצער רב על פטירתו בטרם עת של פרופ' לואיס (לו) ארון, מהבולטים, הפוריים והיצירתיים שבפסיכואנליטיקאים ההתייחסותיים. ארון היה בעל זיקה מיוחדת לישראל, ביקר כאן פעמים רבות, וקיים קשרים חמים עם עמיתים ותלמידים. בפוסט פרידה מיוחד לזכרו, תוכלו למצוא קישורים למאמרים וסקירות של ימי עיון בנוכחותו, שפורסמו בעבר באתרנו.
בעקבות פטירתו של ארון, בו כותב אדם לאוב על מפגש למידה עם לואיס ארון שנערך לפני כשנה, מפגש שעורר בו רגשות עזים ומעורבים, מפגש שכלל למידה חוויתית ואשר הותיר בו חותם משמעותי. את הסקירה חותם לאוב בכמה מילות פרידה מרגשות מלואיס ארון. ועוד כמה מילות פרידה יפות ומרגשות מאת מיכל הירש, אשר זכתה ללמוד בקבוצת קריאה בהנחייתו של לואיס ארון בניו יורק לפני כשש שנים.
•
יֵשׁ אֵיזֶה שֹׁחַד גַּם בַּבְּדִידוּת הַזֹּאת
יֵשׁ אֵיזֶה שֶׁקֶר גַּם בִּהְיוֹת לְבַד
יֵשׁ אֵיזֶה אֹנֶס גַּם בָּעַצְבוּת הַזֹּאת
יֵשׁ אֵיזֶה עֹשֶק גַּם בַּעֲמִידָה מִן הַצַּד
יֵשׁ אֵיזֶה שֹׁרֶשׁ עָמֹק
שֶׁאֵינֶנּוּ מַצְמִיחַ
יֵשׁ אֵיזֶה רוֹשׁ מְסֻתָּר
אֲשֶׁר מַמְתִּיק
(נתן זך)
חברים באגודה הישראלית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית