לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
אתה מטלטל את כל קיומי

אתה מטלטל את כל קיומי

עלון פסיכולוגיה עברית | 4/6/2017 | 9,220 צפיות | הרשמו כמנויים

כיצד הופכת נוכחותו של אדם אחר למשמעותית? לעתים דרוש קשר ממושך על מנת להגיע לעומק ולגעת, אך פעמים אחרות אדם נוכח בחיינו לזמן קצר בלבד ומותיר בהם חותם. שחף ביתן השתתף בערב עיון מרתק שעסק בפגישה טיפולית יחידה של פרויד עם מרגריטה היתומה מאם, פגישה שלטענתה שינתה את חייה. הקשבה רגישה לרקע התרבותי והמשפחתי של האדם פותחת דלת להבנה עמוקה יותר של התהליכים הפועלים עליו, ולכן מעצימה את יכולת ההשפעה על חייו. ד"ר בדיע אלקשאעלה מצביע על הקושי של מורים במגזר הבדואי להתמודד עם בעיות משמעת בכיתה, המביא לעתים רבות לשימוש בענישה גופנית. מתוך התבוננות תרבותית בתופעה, הוא מציע המשגה חדשה שעשויה לסייע להתמודדות יעילה ולא כוחנית עם התנהגויות אלימות בקרב ילדים ונוער. רבות נכתב על יחסה של החברה אל הסובלים ממוגבלויות ומהפרעות נפשיות, כמי שיוצרים נוכחות "אחרת", מטלטלת. בשנים האחרונות אנו זוכים יותר ויותר לשמוע את המתמודדים בקולם שלהם, באופן שמאלץ להישיר מבט אל שאלות שאולי נוח היה להתעלם מקיומן. אנו מזמינים את הקוראים להאזין לשיחה של יעל דן עם רותם אביה, פסיכותרפיסטית המתמודדת עם הפרעת זהות דיסוציאטיבית. עוד המלצה לקריאה מפנה לטור שפרסמה מיכל בסן, מתמודדת בבריאות הנפש,הקוראת ליישם את דוח משרד הבריאות ולצמצם את השימוש בקשירה ובידוד במחלקות הפסיכיאטריות. "אתה לא סתם מפריע, השבתי לו, אתה מטלטל את כל קיומי. ברוך הבא." (אווה קילפי, מתוך "הפרפר חוצה את הכביש")
התוכנית ללימודי פסיכותרפיה ממוקדת טראומה, נט"ל בשיתוף אוניברסיטת תל אביב
התכנית מציגה תפיסה ייחודית של התמודדות במצבי טראומה ואסון, תוך דגש על הבנת התהליכים הנפשיים אותם חווים הנפגע וסביבתו והקניית כלים מגוונים ויעילים להתערבות פרטנית, קבוצתית ומערכתית.
"שדוני המסכים" - סדנא ייחודית לאנשי טיפול, הורים ומחנכים עם ארץ יצורי הנפש
בואו לגלות איזה שדונים מופעלים אצל ילדי דור המסכים ובאיזה כוחות קסם ניתן להשתמש בכדי להתמודד איתם. מנחות הסדנא: אפרת מעיין וד"ר שלי גפן הסדנא תתקיים ב 23/6 בין 9-14, במכללת רמת גן
קליניקת בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה מתכבדת להזמינכם לערב עיון בנושא:
מבט התייחסותי על עבודה טיפולית במפגש עם מצבי עצמי ראשוניים: לא מילוליים, לא מובחנים דיים וקשים לפענוח יום חמישי, 22 ביוני 2017

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
טל זנגר
טל זנגר
פסיכולוגית
מורשה לעסוק בהיפנוזה
רמת גן והסביבה
שירית לשץ מזרחי
שירית לשץ מזרחי
יועצת חינוכית
מטפלת זוגית ומשפחתית
רחובות והסביבה, מודיעין והסביבה, חולון והסביבה
מיכל וידן מהלמן
מיכל וידן מהלמן
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
מורן זיו אש
מורן זיו אש
עובדת סוציאלית
כפר סבא והסביבה, פתח תקוה והסביבה, נתניה והסביבה
יאיר גבע
יאיר גבע
עובד סוציאלי
טבריה והסביבה, עפולה והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
גאלה גרין
גאלה גרין
עובדת סוציאלית
באר שבע והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של עלון פסיכולוגיה עברית

עלון זה בסימן משה סילמן, אשר הצית לפיד תוך סיכון חייו במפגש עם מצוקה נמשכת, מצוקה שהוא מייצג עבור רבים...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.