לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
הבוקר קם על מקומו, מתקיים וממשיך

הבוקר קם על מקומו, מתקיים וממשיך

עלון פסיכולוגיה עברית | 30/10/2016 | הרשמו כמנויים

אמנם השגרה זזה בשעה בהצהרת פתיחת חורף רשמית, אבל בכל מקרה אין ספק שהיא שבה להשליט את סדר הזמנים המוכר אחרי הפוגת החגים. עם הפעילויות היומיומיות הקבועות ועם כל מה שממשיך לרחוש תחתיהן, עם המציאה או החיפוש של המשמעות בתוך החזרתיות.

לא מעט נכתב כאן לאחרונה על היכולת של סופרים לשרטט את אותן חוויות רגשיות חמקמקות שמתמקמות בין רגעי שגרה יומיומית פשוטים, ובאופן ספציפי כבר בוטאה כאן התפעלות מיכולתה של הסופרת אלנה פרנטה להאיר כל-כך הרבה ממה שמתרחש בזמן הנפש דרך תיאור רגעים בזמן המציאות. כעת מצטרפת להתפעלות זו אחינעם מצר-גור, שהקריאה בספר "החברה הגאונה" עוררה בה השראה לחקור את היחסים בין נשים ואת המורכבות שבחברות נשית. מתוך פרספקטיבה פרוידיאנית ולאקאניאנית מתבוננת מצר-גור בתנועה שבין מבנה היסטרי שדוחה את המיניות הנשית לבין עמדה נשית ובאופנים שהתפתחות זו משפיעה על יחסי חברות בין נשים, בספר ובכלל.

בדומה ליחסי חברות שאינם עומדים במוקד התיאוריה הטיפולית, טוען הנרי אברמוביץ' בספרו החדש שגם יחסים בין אחים נזנחו על-ידי תיאורטיקנים לטובת יחסי הורה-ילד. גם הוא נעזר בספרות, בעיקרה מקראית, כדי להאיר על היחסים ועל תהליכי בניית הזהות שמתרחשים בין אחים. פרק מתוך ספרו "אחים ואחיות – פסיכולוגיה, מיתוס, מציאות" שעוסק בהשלכות הקליניות של יחסי אחאות עלה לקריאה באתר.


- פרסומת -

עמיה ליבליך משתפת בחוויית הפרידה שלה מהסופר אמיר גוטפרוינד ובמתנה המפתיעה שהעניקה לה הקריאה בספרו האחרון "הר האושר". זֶה הֲרֵי לֹא פָּחוֹת מִנֵּס שֶׁהַבֹּקֶר קָם עַל מְקוֹמוֹ מִתְקַיֵּם וּמַמְשִׁיךְ. הָאֲדָמָה לֹא רוֹעֶדֶת, מְכוֹנַת הַכְּבִיסָה גַּם שׁוֹטֶפֶת גַּם סוֹחֶטֶת, הַחַשְׁמַל זוֹרֵם בְּמַסְלוּלוֹ הַחֲשָׁאִי. הַלֵּב לֹא קָרַס, הַבֶּטֶן לֹא פָּקְעָה יוֹם חָדָשׁ אוֹזֵר אֹמֶץ וּבָא עוֹמֵד לוֹ הַכֹּחַ לְצֵאת אֶל הַדֶּרֶךְ יָכוֹל הָיָה לִהְיוֹת אַחֶרֶת (אַתְּ זוֹכֶרֶת וְנִזְהֶרֶת) (מאיה וינברג, "ניסים שבשגרה" מתוך "שטחים פתוחים")

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא:
דוד סולומון
דוד סולומון
עובד סוציאלי
עפולה והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), יקנעם והסביבה
עומר חיות
עומר חיות
עובד סוציאלי
תל אביב והסביבה
נעמה פלד עירוני
נעמה פלד עירוני
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, פתח תקוה והסביבה, רמת גן והסביבה
ד"ר דוד נרוב
ד"ר דוד נרוב
פסיכולוג
תל אביב והסביבה
כרמית מאיר שרר
כרמית מאיר שרר
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), נתניה והסביבה
שמרית גז
שמרית גז
עובדת סוציאלית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של עלון פסיכולוגיה עברית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.