כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו
עלון פסיכולוגיה עברית | 24/6/2012 | הרשמו כמנויים
לחלקנו היה זה שבוע רגיל, אבל עבור אחרים היה זה שבוע של מתח ושהות במרחבים המוגנים. "אש" מטאפורית התלקחה בתגובה למאמרה של פרופ' אווה אילוז, כששלושה פסיכואנליטקאים, ענת פלגי-הקר, איתמר לוי וערן רולניק, פרסמו מאמר תגובה. דיון זה מקבל משמעות אקטואלית עם ניצני החזרה לרחובות בסוף השבוע האחרון.
סערת גיל ההתבגרות עומדת במרכז מאמרו של דני שראל, הבוחן את פנטזיית רצח ההורה, ואת היכולת של הורים ומורים כאחד לעמוד כנגד תוקפנותם של המתבגרים, מתוך הישענות על הגותו של ויניקוט. שילי ורדימון מביאה פוסט בהמשכים, הקושר שני סרטים, ישראלי ובריטי, שעוסקים במין ומיניות. המשך מובטח בשבוע הבא. במאמר השלישי בו מציג מרקו מאואס מונחים יסודיים בתיאוריה הלאקאניאנית, הוא דן במושג מרכזי נוסף - שלב המראה. שווה להיזכר גם במאמר הראשון והשני בסדרה. ועוד על מבט, אך הפעם מבט אל האחר: יצירתה של אופירה אליגון - "הדשא של השכן", מאפשרת בנגיעה רכה לראות את ההשתקפות של עצמנו באחר, ושל האחר בנו.
דר' אירנה נתנאל ופרופ' פנחס דנון פותחים צוהר לתופעה של התמכרות לקניות, מאפייניה, האופנים להבנתה ודרכי הטיפול האפשריות. ועוד על דרכי טיפול: סקירה של מיכל וייס מסדנא על טיפול בחרדה באמצעות CBT שערך פרופ' פול סלקובסקיס לפני חודש. מיכל מציינת כי הסדנא חיזקה בה את ההבנה שבכל שיטת טיפול המקום האנושי והקשר הם בלב הטיפול. הקשר וחשיבותו עומד גם במרכז מאמר בחירת העורכת, על תהליכי וויסות רגשי בהיבט דיאדי אצל ילדים על הספקטרום האוטיסטי. דלית רונן-פינדל כתבה על האפשרות לנוע מהישענות על מנגנונים אוטיסטים להסתמכות על אחר משמעותי לשם ויסות עצמי. קריאה מהנה, ושבוע של שגרה מבורכת.
"פותחים פה גדול
ומחכים לעונג הבא
כולנו מכורים של מישהו
שמבקש עכשיו תרגישו
פותחים פה גדול
ומחכים למנה הבאה." (מילים ולחן: ברי סחרוף)