לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
10.6.2011: "כל אחד רוצה אריכות חיים, אבל אף אחד לא רוצה להזדקן" (אוסקר ווילד)

10.6.2011: "כל אחד רוצה אריכות חיים, אבל אף אחד לא רוצה להזדקן" (אוסקר ווילד)

שפיות זמנית | 10/6/2011 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

רוברט באטלר, גרנטולוג, היה הראשון שטבע וניסה להמשיג את המונח "גילנות" – agism, הדומה למילות "איזם" קיימות כגון: racism (גזענות),ו- sexism (מיננות). ההגדרה של המושג מתייחסת להליך שיטתי של סטריאוטיפיזציה ואפליה כנגד אנשים רק בשל גילם.
בכנס שנערך בנושא "גילנות" במכון ון ליר ניתן לשמוע הרצאות שונות שמאירות את האופנים השונים בהם גילנות באה לידי ביטוי בחברה הישראלית. בהרצאת ה"טעימות" מביא העו"ד איסי דורון מגוון היבטים שקשורים לגילנות. בין השאר, הוא מדגים כיצד "הזקן" תמיד מתויג כ"אחר". אולם בניגוד לאחרות שהינה קבועה (האדם השחור, לאדם הלבן; ההומוסקסואל להטרוסקסואל) כולנו שואפים להאריך ימים, כך שה"אחר" הוא למעשה מי שנהיה בעתיד. האם אנחנו נותרים אותם בני אדם כשאנו מזדקנים, או שאנו הופכים ל"אחרים", זרים לעצמנו ולזולתנו? וכיצד הסטריאוטיפ החברתי של "להיות זקן" משפיע ומחלחל אל תוך נפשו של האדם? האם כמו שיש "הומופוביה עצמית" קיימת גם "גילנות עצמית"? 

למתעניינים נזכיר כי באתר קיים פורום העוסק בנושא של בגרות מאוחרת וזקנה: "פורום אינטרדיסציפלינרי למקצועות בריאות הנפש והבריאות הכללית אשר נועד לשמש מקום בו ניתן לדון, להתייעץ, לשתף ולהעלות דילמות וסוגיות שונות הקשורות להתפתחות, ולהתמודדות עם האתגרים הניצבים בפני האוכלוסייה המבוגרת והזקנה."


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: הגיל השלישי
אור וקסלר
אור וקסלר
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
תל אביב והסביבה
ד"ר איריס חזקיה ברד
ד"ר איריס חזקיה ברד
יועצת חינוכית
תל אביב והסביבה, כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
רותי בן אפרים
רותי בן אפרים
פסיכולוגית
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק)
חיה הרשקוביץ (הרפז)
חיה הרשקוביץ (הרפז)
עובדת סוציאלית
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק)
דניאל אסטרכן
דניאל אסטרכן
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
אילן מדר
אילן מדר
פסיכולוג
תל אביב והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.