תמיכה רגשית וחברתית לילדים ונוער בסיכון: מחקר והתערבות
הרצאה בנעלי בית | 23/11/2017 | הרשמו כמנויים
כנס העוסק באיתור בני נוער בסיכון בעלי קשיים פסיכולוגיים וחברתיים התקיים באוניברסיטת חיפה, נובמבר 2011.
היבטים תרפויטיים של האינטרנט: השימוש ב"מסרים מידיים" כאמצעי להקלה רגשית אצל מתבגרים | מיכל דולב-כהן
מסנג'ר, איי סי קיו ופייסבוק הם רק חלק מהאמצעים בהם משתמשים בני נוער לשלוח מסרים שונים. איך אפשר לזהות מסרי מצוקה מידיים שמשדרים בני נוער? מיכל דולב-כהן מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה מסבירה את המאפיינים של מסרים אלו ואיך אפשר לסייע באמצעותם ולהקל על בני הנוער.
קהילת פרו-אנורקסיה: הצורך לתפוס מקום | ד"ר מירן בוניאל-ניסים
השימוש באינטרנט הוא חלק בלתי נפרד מחיי היום יום של בני נוער. מה הקשר בין הפרעות אכילה לאינטרנט? ד"ר מירן בוניאל-ניסים מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה מדברת על השימושים שעושים בני נוער הסובלים מהפרעות אכילה באינטרנט, על הסכנות הקיימות בו וגם על תהליכי הבראה שניתן להפיק ממנו.
מניעת אובדנות בבני נוער: בחינת שיטות שונות לזיהוי ואיתור בני נוער בסיכון אובדני | פרופ' אלן אפטר
מהם הגורמים המניעים בני נוער ברחבי העולם להתאבד? האם ניתן למנוע זאת? פרופ' אלן אפטר ממרכז "שניידר" לרפואת ילדים מסביר כיצד ניתן לזהות בני נוער בסיכון ואיך אפשר להציל אותם ולמנוע מהם להתאבד.
ביטחון בהתקשרות כמשאב פנימי להסתגלות וצמיחה | פרופ' מריו מיקולינסר
מהי תיאורית ההתקשרות ואיך היא מאפשרת את הצמיחה והיציאה של הילד אל העולם? פרופ' מריו מיקולינסר מהמרכז הבינתחומי הרצליה מסביר.
"החיים מתפרקים לי בין האצבעות" - מצוקת בני נוער באספקלריה של דואר אלקטרוני | ד"ר שרה רוזנאו
בני נוער שסובלים ממצוקות נפשיות לא תמיד פונים לעזרה. מבין אלו שכן פונים לעזרה יש רבים שמעדיפים להשתמש בסביבה המקוונת כערוץ תקשורת לסיוע נפשי. ד"ר שרה רוזנאו מהמכללה האקדמית בית ברל וד"ר צחק גילת ממכללת לוינסקי לחינוך בדקו בין היתר במחקרם כיצד באות לידי ביטוי המצוקות של המתבגרים בערוץ תקשורת זה ואיך מסייעים להם המתנדבים.