לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
הורות בעשור השני של המאה ה-21: טובעים בתלות התובענית

הורות בעשור השני של המאה ה-21: טובעים בתלות התובענית

שפיות זמנית | 16/3/2014 | 3,455 צפיות | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

איילת שני ראיינה בסוף השבוע האחרון את פרופ' חיים עומר מאוניברסיטת תל אביב אודות ספרו "עולם של פיתויים, איך נשמור על ילדינו בעידן השפע". הספר והראיון נוגעים במצבי התלות המתמשכים של ילדים בהורים בחברה המערבית ובאופנים להתמודד איתם.

"צעירים ברחבי העולם לא יוצאים לעצמאות, אלא נשארים תלויים בהוריהם, ולא רק מבקשים אלא תובעים מהם טובות הנאה. במדינות רבות זו תופעה כל כך נפוצה, שקיים מינוח לתאר אותה. 'במבוצ'וני' באיטליה, 'מאמא'ז הוסטל קינדר' בגרמניה, 'בומרנג צ'ילדרן' באוסטרליה, 'פרזיטו שינגורו' ביפן. צעירים וצעירות שלא יוצאים מהבית ולא מתחתנים רק כי הם רוצים לקנות לעצמם מותגים ולבלות, וחיים, כאידיאולוגיה, על חשבון ההורים. פשוט מגיפה עולמית.

"זה באמת שינוי חברתי מרחיק לכת. מה שקורה הוא שגיל ההתבגרות הולך ומתארך, משום שזמן הלימודים וההכנה לרכישת מקצוע עם פוטנציאל בשוק תחרותי נעשה הרבה יותר ארוך, והילדים נותרים תלויים בהורים. עכשיו, כל עוד זה הוביל לעצמאות - לגיטימי. אבל אנחנו רואים תופעה מתגברת שבה הילד הולך לעשות תואר ראשון, ומחפש ללמוד מה שבדיוק מתאים לו, ואז הוא מתחיל להתברבר, או בוחר בתחום אזוטרי שאין לו שום פוטנציאל השתכרות, ואנחנו מקבלים צעיר בן 28 שמתגורר בבית ולא יודע לעשות שום דבר עם עצמו. זה תהליך באמת עכשווי, לא היה כדבר הזה. התפיסה שכל אחד צריך למצוא בדיוק מה שמתאים לו היא חדשה."

 


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: משפחה, טיפול פסיכולוגי, ילדים, מתבגרים, טיפול משפחתי, מצבי קונפליקט
נוי ספיר
נוי ספיר
עובדת סוציאלית
ירושלים וסביבותיה, אונליין (טיפול מרחוק)
אורלי צרפתי פרידמן
אורלי צרפתי פרידמן
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, רמת גן והסביבה
שרה שולומון
שרה שולומון
פסיכולוגית
כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
יסכה גואטה
יסכה גואטה
עובדת סוציאלית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה
אורי לבוא ורדינון
אורי לבוא ורדינון
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), חולון והסביבה
נויה כהן צמח מרדכי
נויה כהן צמח מרדכי
עובדת סוציאלית
רחובות והסביבה, תל אביב והסביבה, חולון והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.