לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
שכחת את הסיסמה? הקלידו אימייל ולחצו כאן אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
המחלוקת על השימוש הנרחב בריטלין נמשכת

המחלוקת על השימוש הנרחב בריטלין נמשכת

שפיות זמנית | 8/2/2012 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

אלן סרוף, פרופסור נודע לפסיכולוגיה של הילד במכון להתפתחות הילד באוניברסיטת מינסוטה שבארצות הברית, פרסם לאחרונה מאמר דעה נוקב בניו יורק טיימס, שבו הסתייג מהתפוצה הרחבה של מתן ריטלין לילדים בארצות הברית ובכלל. המאמר נכתב בעקבות הודעת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) על תלונות של הורים על מחסור בתרופה.
לפי סרוף, העלייה הדרמטית בצריכת תרופות לטיפול בהפרעת קשב אינה מידתית ביחס לחוסר היעילות של תרופות אלה לטווח הארוך בשינוי התנהגות ובשיפור הישגים אקדמיים וחברתיים. לדבריו, התרופות אמנם הוכחו כיעילות לטווח הקצר בשיפור המיקוד בעת ביצוע משימות משעממות וחזרתיות, אך ילדים בעלי הפרעות ויסות וקשיי קשב והתנהגות זקוקים להתערבות רחבה יותר מאשר טיפול תרופתי על מנת לטפל בשורש הבעיה. לטענתו המכון הלאומי לבריאות הנפש בארצות הברית טועה בדגש שהוא שם על תמיכה במחקרים על המרכיבים הפיזיולוגיים והמולדים של ה-ADD על חשבון מחקרים שבוחנים את השפעת הסביבה.
סרוף מזהיר שהשימוש הנרחב בתרופות אצל ילדים מזין אצלם את האשליה כי קשיי החיים יכולים להיפתר בהינף יד, וכי התפיסה (השגויה לדעתו) של ADD כתוצר של פגם מוחי מובילה לתחושה פגימות אצל הילדים. לדבריו, המחסור בריטלין יימשך כל עוד החברה תמשיך לעודד שימוש בתרופות כבפתרון קסם.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: טיפול תרופתי, הפרעות קשב וריכוז, ביקורת, טיפול בילדים
ד"ר אביגיל בר-סלע נוריאל
ד"ר אביגיל בר-סלע נוריאל
פסיכולוגית
חיפה והכרמל, אונליין (טיפול מרחוק), יקנעם והסביבה
הדס תדהר הנד
הדס תדהר הנד
עובדת סוציאלית
מטפלת זוגית ומשפחתית
כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), נתניה והסביבה
יריב טגנסקי
יריב טגנסקי
מוסמך (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
כפר סבא והסביבה, פתח תקוה והסביבה
בטי וינברג
בטי וינברג
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה
רני מירון
רני מירון
פסיכולוג
תל אביב והסביבה
מרגלית אלדר נשיא
מרגלית אלדר נשיא
מטפלת בהבעה ויצירה
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
מודיעין והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

התפתחות הטכנולוגיה וכניסתה לכל תחומי החיים שלנו מעלה תהיות בענייני אתיקה טכנולוגית. תכנות אלגוריתמים...

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.