הגעגועים סגורים בי כבועות אוויר בכיכר הלחם
עלון פסיכולוגיה עברית | 28/4/2019 | הרשמו כמנויים
הפסח עבר, והלחם חזר אל השולחן. היומיומיות, המפזרת עצמה, פרורים פרורים סביבנו, זו שאי אפשר להמלט ממנה, שחוזרת על עצמה, שוב ושוב. לא חגיגית, אבל ממלאת ומעסיקה בשל היותה.
והשבוע, פזרנו עבורכם פרורים טעימים של טקסטים חדשים ומעניינים, כדי שתמצאו בקלות את הדרך החוצה מהחופשה:
הודעות ממומנות
דחוף! הכנס ה- XVII של האסכולה הלאקאניאנית החדשה NLS, 1-2 ליוני בתיאטרון הקאמרי בתל אביב
תרגום סימולטני עברית, ערבית, אנגלית, צרפתית
ארגומנט ניתן למצוא באתר החברה הישראלית לפסיכואנליזה באסכולה הלאקאניאנית giepnls.com
להרשמה : amp-nls.org
נמשכת ההרשמה לתכנית ללימודי תעודה בפסיכותרפיה פסיכואנליטית למטפלים באמנויות ההרשמה תסתיים ב 30.5.19
אנו מזמינים אתכם ליום עיון השנתי של התוכנית ב 13.5.19: "וילכו שניים יחדיו", ובו הרצאה של לארי אברמסון וסדנאות הדרכה משולבות אמנות ברוח התוכנית
לפרטים נוספים הכנסו לאתר
הפירוש הפסיכואנליטי בקליניקה הלאקאניאנית עם אריק פורג'
פורום תל אביב של השדה הלאקאניאני בשיתוף פעולה עם Association Encore מפריז מתכבד להזמין אנשי מקצוע ואת הקהל הרחב להרצאה של הפסיכואנליטיקאי Erik Porge ההרצאה תתורגם לעברית (מצרפתית) ותתקיים ב-3 במאי
חדש! - המרפאה לסמכות הורית במרכז שניידר מציעה הכשרה ייעודית לפסיכולוגים ועו"סים קליניים בגישת 'הסמכות החדשה'
הכשרה ייחודית זו כוללת פרקטיקום במסגרתו ישתלבו המודרכים בטיפול במסגרת המרפאה.
להכשרה זו יתקבלו 12 מועמדים בלבד לאחר ראיון אישי לבדיקת התאמה.
בקרב ילדים מחוננים נצפה לפעמים פער מבלבל בין יכולות קוגניטיביות גבוהות וכישורים מרובים לבין קושי בוויסות רגשי, כלומר קושי לכוון ולאזן את הרגשות בהתאם למצב. במאמרו של שימי גלעד, יתוארו שני היבטים מרכזיים של התערבות טיפולית עם ילדים מחוננים הסובלים מקשיי ויסות רגשי: הראשון נוגע לסביבת הילד, והשני לטיפול הפרטני.
במדור הספרים תפגשו את ספרה של טלי נתיב עירוני, 'אחר הצהריים של החיים' העוסק בגיל השלישי, אשר במאה ה־21 הוא גיל טרום־זִקנה, תקופת חיים לא מדוברת. "אחר הצהריים של החיים" הוא ביטוי שטבע קארל יונג, והספר מספר על בני גילה של המחברת, בני דור ה"בייבי בום", שנולדו לאחר מלחמת העולם השנייה ומסרבים להזדקן. בטקסט, שנכתב מנקודת מבט אישית ביותר, משולבים ראיונות עם בני דור ה"בייבי בום", שתוחלת חייהם התארכה לפתע והם מוצאים עצמם באמצע החיים, בדרך כלל לאחר הפרישה מעולם העבודה, ולפניהם נפרשות עוד שנים רבות של עשייה (או ריקנות), על הישורת האחרונה של המרוץ, אשר משתרעת עד קצה האופק ואין רואים את סופה.
ובפסיכובלוגיה – פודקאסט של ד"ר ארנון רולניק עם הפסיכולוגית הקלינית ד"ר מונה פישביין, הנעזרת בנוירופסיכולוגיה כדי לעבוד עם זוגות שמתדרדרים לשיח סוער בחדר הטיפולים.
רות נצר האזינה לרקוויאם של ורדי והתמלאה עצב, אחרי שלמדה שאסירים יהודים במחנה הריכוז טרזין, בצ'כיה, ביצעו שם 16 פעמים את היצירה של ורדי תחת שרביטו של אחד מהם - המנצח היהודי רפאל שכטר ורובם של המשתתפים נרצחו אחר כך באושוויץ.
בבלוג משולחנה של יו"רית חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות המח"ר, פירוט שקוף ועשיר של ההתרחשות בשיחות עם הממונה על השכר – מומלץ מאד לקרוא.
וד"ר ניצה ירום ממשיכה לכתוב באופן אישי כל כך, מרגש ונוגע על חייה בצל אובדן בן זוגה זאביק, ובכך פותחת לנו צוהר כן לעבודת אבל פרטית - על ההעדר, והנוכחות של מי שאינו נמצא, על מורשתו של אהוב אבוד, ועל פניו השונות של הלבד.
•
(יהודה עמיחי)