לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
22
דצמבר

כנס העמותה לבריאות הנפש של התינוק "מטיטול לטיפול"

23/12/2013 - 22/12/2013 | פורסם על ידי מיכל פרוי

עמותה ישראלית לבריאות הנפש של התינוק
ת.ד. 497, קיבוץ הסוללים, 17905

הכנס השנתי של העמותה

"מטיטול לטיפול"
גישות שונות להתערבות טיפולית בגיל הרך והינקות

מרצה אורח:
Prof. Jean-Victor P. Wittenberg

אוניברסיטת טורונטו, קנדה

הכנס יתקיים בימי ראשון ושני,
22-23 בדצמבר, 2013
במלון חוף התמרים, עכו

פרופ' ויטנברג ירצה בשפה האנגלית

תוכנית הכנס

יום ראשון, 22/12
9:30 - 10:30 הרשמה והתכנסות
10:30 - 10:45 דברי פתיחה: ד"ר נטע אבנר, יו"ר העמותה לבריאות הנפש של התינוק
10:45- 12:30 פרופ' ז'אן ויטנברג, פסיכיאטר לילדים ונוער, ראש המחלקה לפסיכיאטריה של הגיל הרך בבית החולים לילדים בטורונטו, קנדה, ומרצה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת טורונטו. ראש התוכנית הלאומית הקנדית לקידום בריאות הנפש של התינוק.

"Developing a psychiatric consultation service for infants at the Hospital for
Sick Children in Toronto"
The service, began as an attempt to export knowledge about infant mental health and to answer the needs of this large pediatric health centre, has led to specific consultation services and relationships with care providers to several groups of infants and toddlers in the Hospital.
This presentation will describe the process of developing the services, provide examples of clinical cases seen and review the approach to reducing stress for
medically complex infants.

12:30 - 13:30 "מה תינוק רוצה? מזיגמונד ועד דן"

פרופ' יהודית הראל, פסיכולוגית קלינית והתפתחותית מדריכה; ראש התכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית ושותפה לראשות המגמה הקלינית-חינוכית אונ' חיפה

בהרצאה זו אסקור מספר תאוריות פסיכואנליטיות ואתמקד בראייה שלהן את הצרכים החיוניים של התינוק. אני מתכוונת להציג ולהדגים שצרכיו של התינוק הם מגוונים. העלאת המודעות שלנו לכך תאפשר הקשבה לסגנונות הורות שונים ולאופן בו הם תואמים את הצרכים הללו, ובכך להעשיר את היכולת שלנו לעזור לתינוקות ולהוריהם.

13:30 - 15:30 קבלת חדרים וארוחת צהריים

18:00-15:30 פאנל קליני: הצגת מקרה של ילדה בת שלוש וחצי הסובלת מטריכוטילומניה.
בפאנל נתייחס לנקודות מבט שונות להבנת המקרה כמו גם "שערי כניסה" מגוונים להתערבות ונדון באפשרות לשלב בין נקודות המבט השונות.

משתתפי הפאנל:
מנחה: ד"ר דפנה דולברג, פסיכולוגית קלינית והתפתחותית, מרצה וראש מיקוד הילדים הקליני ומיקוד הילדים ההתפתחותי במגמה הקלינית במכללה האקדמית ת"א יפו.
•הצגת מקרה: רונית שרף, פסיכולוגית התפתחותית מומחית, מדריכה. מרצה בבית ספר ללימודים מתקדמים במכללת סמינר הקיבוצים. אחראית על תכנית הכשרה תלת שנתית לניהול והדרכה בגיל הרך.
•מתדיינת: עפרה דיאמונד, נקודת מבט התפתחותית , פסיכולוגית התפתחותית מדריכה ופסיכולוגית חינוכית מומחית. פסיכולוגית אחראית במכון להתפתחות הילד, מכבי שירותי בריאות, מחוז השרון.
•מתדיינת: מיכל גוריון, נקודת מבט תוך נפשית, פסיכואנליטיקאית למבוגרים ולילדים; עסקה בהדרכה ובהוראה במכון טביסטוק בלונדון ועבדה במשך הרבה שנים בקליניקה ציבורית לילדים בלונדון.
•מתדיינת : ד"ר נטע גוטמן אבנר, נקודת מבט אינטר סובייקטיבית פסיכואנליטיקאית, פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך והינקות.

18:00 -18:30 הפסקת קפה

19:15- 18:30 אסיפת חברים (בחירות לוועד חדש)

19:30 ארוחת ערב וערב חברתי (21:00– הקרנת סרט)

יום שני, 23/12

8:30 - 10:00 פרופ' ז'אן ויטנברג
"Baby Love: Supporting Infant Security"
This preventive, attachment-focused, parent-group intervention was initially conceived of in Israel in response to a request to develop an intervention that could be delivered by nurses in well baby clinics. What began as a 12-session intervention has now been modified to be delivered in a number of formats including one for community education. It has been delivered to 11 remote aboriginal communities in northern Ontario.
This presentation will describe the intervention, the research and the communities within which it is now being delivered. Research has shown significant changes in maternal sensitivity and reflective functioning

10:00 – 11:00 "טיפול בהפרעות שינה בגיל הרך: מה באמת קורה בחדר השינה של התינוק?" פרופ' אבי שדה, פסיכולוג קליני, פרופ' מן המניין בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה, ראש המגמה הקלינית של הילד, ומנהל מעבדת השינה לתינוקות וילדים באוניברסיטת תל אביב.
הפרעות השינה על בסיס התנהגותי בגיל הרך קשורות בצורה הדוקה לדפוסי התגובתיות של ההורים והאינטראקציה עם התינוק. הטיפול ההתנהגותי בנוי על שינוי ההתייחסות והתגובות של ההורים לאיתותים של התינוק. בהרצאה יודגם הנושא על בסיס מחקר טיפולי עם הדגמות וידיאו על המתרחש בחדר השינה של התינוק.

11:00 – 11:30 פינוי חדרים + הפסקת קפה

11.30 – 13:30 סדנאות מקבילות – תיאור הסדנאות בהמשך

13:30 – 14:30 "אנחנו והורינו" מפגש עם הגב' אורה אחימאיר, מחברת הספר "כלה" (רב מכר לשנת 2012, על שחזור סודות וזיכרונות ילדות) ; בעבר מנהלת מכון ירושלים לחקר ישראל, בעלת אות "יקיר ירושלים"

14:30 – 15:00 סיכום הכנס, ד"ר מירי קרן, נשיאת WAIMH , האיגוד העולמי לבריאות הנפש של התינוק
15:00 ארוחת צהריים ופיזור

תיאור הסדנאות

1. השימוש במדיה כמקור מידע ואמצעי טיפולי בגיל הרך
ד"ר אביגיל גולומב - פסיכואנליטיקאית, פסיכיאטרית לילדים ולנוער, מנהלת לשעבר של
היחידה לגיל הרך במרפאת רמת-חן.
כיום הצבור רואה עצמו מעודכן בכל הקורה בהתפתחות נורמטיבית בגיל הרך וכן בפתולוגיות השונות. הוא מנצל את כל מקורות המידע: אינטרנט (ממקורות רפואיים ועד צ'טים חברתיים), טלביזיה, רדיו וכו'. בעיה מרכזית היא חוסר הביקורתיות לגבי מהימנות מקורות המידע, או לגבי פירושו. הסדנא תדון במקורות השונים ובעיקר ננהל דיון כיצד להתמודד עם הורים הבאים עם מידע שגוי או בלתי מובן, מה הצפיות שלהם ומה היכולת שלנו להכיל אותם.
בהמשך נדון גם בסוגים שונים של טיפול והדרכה הנעשים באמצעים אלקטרוניים, מה יתרונותיהם ומה הסכנות בהם.
בסדנא יהיה מבוא של המנחה ואח"כ דיון פתוח. המשתתפים יכולים להעביר שאלות ובקשות לנושאים לדיון עוד לפני הסדנא.
2.״השלם גדול מחלקיו״ - טיפול משולב התפתחותי ורגשי למטופלים דוברי ערבית
ג'ומאנה דראושה- אבו ריא, עובדת סוציאלית קלינית .M.A ופסיכותרפיסטית; המכון
להתפתחות הילד, כרמיאל, שירותי בריאות כללית.
בסדנא זו יוצג מודל ייחודי של טיפול משולב רגשי והתפתחותי, שפותח במסגרת המכון
להתפתחות הילד, בו ניתנת האפשרות לכלול את הטיפול הרגשי בתוך הטיפול המתקיים
במרחב ההתפתחותי לילדים דוברי ערבית בגיל הרך. אוכלוסיה זו, מתקשה במיוחד להגיע לטיפול רגשי ומעוררת שאלות ואתגרים מבחינת השימוש בשפה, היכרות עם
עמדות, תפיסות ודרכי חיים. בסדנא יוצגו המאפיינים של התהליך הטיפולי, המורכבות שלו, יחסי הגומלין בין המטפל הרגשי והמטפל הפרא-רפואי ההתפתחותי, ויחסי הגומלין בין המטפלים והדיאדה, הורה- ילד. נדון על תרומתו הייחודית של כל אחד מהמשתתפים, על ההשפעה ההדדית, על הדילמות והקונפליקטים המתעוררים. יובאו הדגמות קליניות על מנת להמחיש את המימד החדש הנוצר מהמפגש בין תחומי הטיפול השונים.

3. עקרונות מעשיים בטיפול משולב הורה ילד מבוסס על גישת WWW -WAIT WATCH & WONDER
עדי רון מיארה, פסיכולוגית התפתחותית מומחית מדריכה; מרצה מן החוץ במכללה האקדמית תל-אביב יפו בתואר שני, מיקוד ילדים קליני התפתחותי.
WWW הינה גישה פסיכודינמית בה דרך שהייה משותפת ( (Wait והתבוננות ((Watch במשחק של הפעוט יחד עם ההורה, נבנית האפשרות לתהייה ( (Wander. בטיפול נפתח מרחב המאפשר להורה להתבונן בצרכים ההתפתחותיים של הפעוט, בעולמו הפנימי, הכולל רגשות, צרכים ורצונות, ובמאפייני הקשר בין הפעוט להורה. ההתבוננות והתהייה המשותפת מחזקים את התפתחות החשיבה הרפלקטיבית. גישה זו שמה את הפעוט ואת הקשר עם ההורה במרכזה. בסדנא נתייחס לעקרונות הגישה, נצפה יחד וננתח סרטי וידאו המדגימים את ה WWW. ניקח פסק זמן קצר לשהות יחד, להתבונן ואז גם לתהות לגבי העקרונות הטיפוליים של ה- WWW והאפשרות שלנו ליישם אותם בתהליכים של הערכה וטיפול.

4. " באוכל כן משחקים" - טיפול קבוצתי בהפרעות אכילה
גל תמים-סיקולר, אורית זיוון, ד"ר גל מאירי - היחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך, המרכז הרפואי והאוניברסיטאי סורוקה
בסדנא יוצגו מחקר ומדריך של שיטת הטיפול CPPFT שפותחה ביחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך במרכז הרפואי והאוניברסיטאי בסורוקה. הסדנא תועבר תוך הדגמה חווייתית של האופן בו עובדת השיטה. שיטת הטיפול הקבוצתי בהורים וילדים מאפשרת להורים ולפעוטות למידה של שימוש במשחק יצירתי בחומרי מזון, כיצירת פלטפורמת אינטראקציה משמעותית ומכווננת בין הילד להוריו. יודגם ויתואר משחק באוכל, לא כהאכלה בעת הסחה בארוחה, תוך הפיכת המרחב העוין של אוכל, אלא האכלה ואכילה למרחב מהנה ומאפשר חקירה וגדילה התפתחותית.

5. התקופה העוברית, הלידה וסמוך ללידה, ומצבים מנטליים ראשונים - איפה הכל מתחיל?
יעל הראל, M.A מטפלת בתנועה, מדריכה, מומחית באנליזה ביואנרגטית, בלימודים בפסיכולוגיה פרינטאלית ופרהנטלית; מלמדת במכללה הישראלית לחברה ואומנויות, במכון לאנליזה ביואנרגטית ישראל, מרכזת קליניקה ליעוץ ולמידה של פסיכולוגיה פרינטלית וגיל הינקות, בתחנה הפסיכולוגית בגבעת חיים איחוד. הרחם האימהי הוא שדה היחסים הראשון, המספק לעובר סביבה מחזיקה בתוכה נענים צרכים בסיסיים של ביטחון, הזנה והדהוד רגשי. בהיעדר סביבה מיטיבה נפגע העובר, כשלרשותו עומדות הגנות בסיסיות של שמירת החיים.
הסדנא תציג היבטים של הנרטיב הביולוגי והפסיכולוגי של תקופת העוברות והלידה הנוגעים בחוויות בסיסיות של קיום ותחושות של חיות ומוות בעצמי ובקשר.
בסדנא אדגים איך התינוק, הפעוט בחדר הטיפול, מנסה לתקשר עם הוריו את הקשיים המשמעותיים שחווה בתקופה העוברית, בלידה, וסמוך ללידה ואת האופן בו ניתן בטיפול לייצר מרחב רפלקטיבי לחוויה הרגשית והסומטית.

טופס רשיום לכנס:

כנס העמותה הישראלית לבריאות הנפש של התינוק
" גישות שונות להתערבות טיפולית בגיל הרך", דצמבר, 2013
טופס הרשמה
לכבוד
"גל כנסים"
קורא הדורות 43
ירושלים 93393

שם משפחה _________________________ שם פרטי _________________ מין ז / נ

שם משפחה באותיות דפוס לועזיות____________________________________

כתובת: __________________________________ יישוב _________________ מיקוד___________

טל. בבית _____________טל. בעבודה ________________ נייד______________

דוא"ל (חשוב לצורך קבלת אישור הרשמה)____________________________________________

חבר העמותה כן / לא מקצוע _____________________ מעשן/ אינו מעשן (להקיף בעיגול)

אני מעוניין להיות בחדר יחיד/זוגי/ שלושה יחד עם:_________________________

סדנא מועדפת: אבקש לרשום אותי לסדנא לפי סדר עדיפויות: ( נא לרשום מספר סדנא ושם המנחה)

עדיפות 1. _________________________
עדיפות 2. _________________________
עדיפות 3. _________________________

דמי רישום לכנס לאדם
כולל לינה וארוחות:
עד ה- 15/11: חבר עמותה בחדר זוגי, 974 ₪ ; בחדר יחיד 1,298 ₪
שאינו חבר עמותה 1,225 ₪, בחדר זוגי; בחדר יחיד 1,555 ₪

השתתפות בכנס ללא לינה:
חבר עמותה 759 ₪; שאינו חבר עמותה 1,010 ₪

השתתפות ליום אחד:
חבר עמותה 485 ₪ ; שאינו חבר עמותה 615 ₪

לנרשמים לאחר ה- 15/11 תחול תוספת של 100 ₪ לכל קטגוריה

סטודנטים (עם אישור בלבד) 300 ₪ ליום אחד
מתמחים - התשלום כחבר עמותה, בכל הקטגוריות

משתתף שנרשם בעלות של חבר עמותה, הרשמתו תאושר רק לאחר בדיקת תשלום
דמי החבר לשנת 2013

נא לבדוק את החברות לשנה זו באתר העמותה ובמידת הצורך ניתן לפנות לגזברית העמותה

ד"ר דניאל אוריין white.ellimac@gmail.com


לא תהיה אפשרות להרשמה ביום הכנס

התשלום ייעשה בהמחאה לפקודת גל כנסים בע"מ, וישלח בדואר אל:
גל כנסים
קורא הדורות 43
ירושלים 93393

ניתן להירשם לכנס גם באמצעות כרטיס אשראי, דרך האתר של גל כנסים
www.gal-conventions.co.il
או דרך המייל i-doron@zahav.net.il
בתוספת של 30 ש"ח

ביטול הרשמה:
המבטלים הרשמתם מכל סיבה שהיא עד 15 יום לפני תחילת הכנס יזוכו בהחזר דמי ההשתתפות בניכוי 150 ש"ח דמי רישום.
מ - 14 יום לתחילת הכנס יוחזרו 50% מדמי הרישום.
פחות מ - 48 שעות מתחילת הכנס לא יהיה החזר כספי.

בשאלות וקבלת מידע נוסף, ניתן להתקשר לטלפון: 6731471 – 02 , לגל – 050-5207050

תגיות: