הרצאתה של ברכה הדר - "הגוף בשעה הטיפולית"
31/1/2013 | פורסם על ידי ד"ר שי שלקס
גם השנה אנו ממשיכים במסורת הרצאות ימי ה' בערב, אחת לחודש.
סדרת ההרצאות של ימי ה' זוכה למוניטין רב בהיותה במה לשיח ומפגש מפרה, העוסק בסוגיות שבלב הטיפול הפסיכואנליטי.
בשנה הקרובה ההרצאות תעסוקנה בנושא מרתק שכותרתו: "הגוף במרחב הפסיכואנליטי".
ההרצאה הקרובה תועבר ע"י גב' ברכה הדר - "הגוף בשעה הטיפולית"
האנליזה הביואנרגטית היא גישה הוליסטית היוצאת מנקודת הנחה שלא קיימת דיכוטומיה בין הגוף והנפש ושניהם ערוצים לביטוי קיומנו האנושי. המטפל מקשיב לבן-אדם שמדבר את ה MIND שלו ובו זמנית מסתכל על מכלול התנהגותו שהיא פועל יוצא של ה- CHARACHTER שלו( גוף, אפקט, רמת וזרימת האנרגיה, אופן יצירת הקשר).
במרכז החקירה הביואנרגטית של האינדיבידואל נמצאת המיניות שלו, וההוויה הפסיכוסומאטית שלו. בהרצאה אתן מבוא קצר על מהות האנליזה הביואנרגטית ואספר בקצרה על שנות ההתמחות הרבות שעברתי. ההרצאה מוקדשת לסיפור התהליך שעברתי כמטפלת שהוכשרה במקור בגישה פסיכואנליטית, ואח"כ התמחתה בגישה טיפולית ששמה את הגוף במרכז ההתרחשות הטיפולית. אשתף בהתלבטויות ובשינויים שחלו בעבודתי הטיפולית במהלך שלושים השנים האחרונות. בהרצאה אבהיר את החשיבות של ההתייחסות לגוף יחד עם הבעייתיות הלא פשוטה בהכנסתו לעבודה הטיפולית. אתייחס לדוגמאות מטיפולים שעשיתי במהלך השנים, ואתרכז במיוחד בסיפורה של מטופלת שחולה במחלות כרוניות שיש להן גם רקע פסיכוסומאטי, שהייתה בטיפולי שנים רבות. בהרצאה אספר על ההתפתחות הגופנית-נפשית שעשתה במהלך הטיפול, ואתעכב גם על הבעיות שלא הצלחנו לפתור.
על המרצה: ברכה הדר: פסיכולוגית קלינית, מטפלת ומדריכה. התמחתה באנליזה ביואנרגטית, ובאנליזה קבוצתית. פיתחה אינטגרציה בין שתי הגישות.
ההרצאה תתקיים ב-31.1.13 בשעה 20:30 בבית השחמט ברח' טאגור ברמת אביב
נשמח לראותכם איתנו בהרצאות אלה.
טופס הרשמה ניתן למצוא כאן.
בשם ועד האגודה,
בעז גסטהלטר ודר' רז אבן, אחראי סדרת ההרצאות, ימי ה'.
להלן טופס להורדה עם מועדי ההרצאות ותקציריהן לשנת העבודה 2012-2013