מטראומה ליצירה: מפגש עם יואל שרון, נכה צה"ל, שייסד את עמותת "אתגרים"
9/5/2010 | פורסם על ידי מיכל קסטרו
- המדור הקליני מזמין עמיתים -
מטראומה ליצירה:
מפגש עם יואל שרון, נכה צה"ל, שייסד את עמותת "אתגרים"
מנחה ומראיינת: ד"ר יעל כספי, החטיבה הפסיכיאטרית, בי"ח רמב"ם
יום א', 9/5/10, 13:00-15:00
יואל שרון היה קצין בסיירת "חרוב".
כשפרצה מלחמת יום הכיפורים הוא למד קולנוע בלונדון.
הוא מיהר לחזור ארצה והצטרף ליחידתו עליה הוטל לפרוץ לעיר סואץ.
פגיעה ישירה בנגמ"ש עליו פקד הרגה 16 מחיילי מחלקתו. יואל נפצע בעמוד השדרה, אושפז לתקופות ארוכות ונותר משותק בפלג גופו התחתון.
יחד עם מספר חברים נכים הוא הגה וייסד את עמותת "אתגרים" המאפשרת ספורט אתגרי לסובלים ממוגבלויות: לנכים, לסובלים מעיוורון, מאוטיזם, משיתוק מוחי ועוד.
כל מי שראה בטלוויזיה איך מי שמרותק לכיסא גלגלים יכול לעשות סנפלינג או איך עיוורים יכולים לרוץ מרתון - נפעם מן הרוח, היוזמה והיצירה.
בזכות "אתגרים" זוכה הרעיון של ספורט אתגרי לסובלים ממוגבלויות להצלחה גדולה בארץ ובעולם.
יואל נשוי ואב לשלושה. ב- 2007 יצא למסע של שלושה חודשים מהחרמון ועד אילת כשהוא רכוב על אופני היד שלו.
הוא לא ויתר על העיסוק בקולנוע וב-1988 יצר את הסרט "הלם קרב". בהמשך כתב תסריטים רבים, הפיק וביים וזכה בפרסים יוקרתיים.
כולנו פוגשים מטופלים שמציאות חייהם קשה ונפעמים מן הגיוון בצורת ההתמודדות של כל אחד מהם. מדוע יש למישהו חוסן, העזה ושאפתנות למרות המגבלות הגדולות?
נוכל לשמוע מיואל מה סייע לו בתהליך השיקום ובזכות מה הפכו הפציעה הקשה והנכות למפעל אנושי כל כך חשוב. איך השפיעה עליו העובדה שאמו שוחררה מ"ברגן בלזן" ואביו שרד 8 שנים בסיביר?
המפגש עם יואל שרון יכול להיות חוויה מאלפת לכל מי שעוסק בפסיכותרפיה ובשיקום מנטלי ופיזי.
אולם הסנאט, קומה 29, מגדל אשכול
ההשתתפות בהרשמה מוקדמת בלבד, עד ל- 6/5/10.
נא להירשם אצל מיכל קסטרו
בטלפון 04-8249334
בדוא"ל: mclini@univ.haifa.ac.il
בפקס: 04-8249872
ולציין שם, מקום עבודה, פלאפון ודוא"ל
תגיות: שונות מצבי משבר ולחץ צבא שיקום