לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
המחלוקת על השימוש הנרחב בריטלין נמשכת

המחלוקת על השימוש הנרחב בריטלין נמשכת

שפיות זמנית | 8/2/2012 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

אלן סרוף, פרופסור נודע לפסיכולוגיה של הילד במכון להתפתחות הילד באוניברסיטת מינסוטה שבארצות הברית, פרסם לאחרונה מאמר דעה נוקב בניו יורק טיימס, שבו הסתייג מהתפוצה הרחבה של מתן ריטלין לילדים בארצות הברית ובכלל. המאמר נכתב בעקבות הודעת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) על תלונות של הורים על מחסור בתרופה.
לפי סרוף, העלייה הדרמטית בצריכת תרופות לטיפול בהפרעת קשב אינה מידתית ביחס לחוסר היעילות של תרופות אלה לטווח הארוך בשינוי התנהגות ובשיפור הישגים אקדמיים וחברתיים. לדבריו, התרופות אמנם הוכחו כיעילות לטווח הקצר בשיפור המיקוד בעת ביצוע משימות משעממות וחזרתיות, אך ילדים בעלי הפרעות ויסות וקשיי קשב והתנהגות זקוקים להתערבות רחבה יותר מאשר טיפול תרופתי על מנת לטפל בשורש הבעיה. לטענתו המכון הלאומי לבריאות הנפש בארצות הברית טועה בדגש שהוא שם על תמיכה במחקרים על המרכיבים הפיזיולוגיים והמולדים של ה-ADD על חשבון מחקרים שבוחנים את השפעת הסביבה.
סרוף מזהיר שהשימוש הנרחב בתרופות אצל ילדים מזין אצלם את האשליה כי קשיי החיים יכולים להיפתר בהינף יד, וכי התפיסה (השגויה לדעתו) של ADD כתוצר של פגם מוחי מובילה לתחושה פגימות אצל הילדים. לדבריו, המחסור בריטלין יימשך כל עוד החברה תמשיך לעודד שימוש בתרופות כבפתרון קסם.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: טיפול תרופתי, הפרעות קשב וריכוז, ביקורת, טיפול בילדים
נטע אשד קפלן
נטע אשד קפלן
חברה ביה"ת
תל אביב והסביבה, כפר סבא והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
אדי דימוב
אדי דימוב
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
בטי וינברג
בטי וינברג
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה
מוריאל אלעזר
מוריאל אלעזר
פסיכולוגית
פתח תקוה והסביבה
יהודית וינשטיין
יהודית וינשטיין
עובדת סוציאלית
רמת הגולן, אונליין (טיפול מרחוק), צפת והסביבה
אורין בוטוב
אורין בוטוב
עובדת סוציאלית
אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.