לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
5 טיפים להתמודדות עם חרדה מהתפרצות נגיף הקורונה

5 טיפים להתמודדות עם חרדה מהתפרצות נגיף הקורונה

שפיות זמנית | 9/2/2020 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

האגודה האמריקאית לפסיכולוגיה (APA; American Psychological Association) העלתה לאתר האינטרנט שלה חמישה טיפים שעוסקים בהתמודדות עם חרדה סביב הידיעות על נגיף הקורונה, שממשיך להדביק אנשים בסין ומחוצה לה. כפי שניתן לראות, הטיפים אמנם מיועדים לאנשים ברחבי ארצות הברית, אך עשויים להיות מאוד רלוונטיים גם לישראלים. 

  1. שמרו על דברים בפרספקטיבה. קחו נשימה עמוקה והזכירו לעצמכם שמספר הנדבקים בארצות הברית הוא נמוך מאוד. העובדה שהנושא מכוסה באופן נרחב מבחינה חדשותית לא אומר בהכרח שהוא מהווה סיכון כלשהו לכם או למשפחתכם.
  2. השיגו עובדות. יהיה זה יעיל לאמץ גישה יותר קלינית וסקרנית כאשר אתם עוקבים אחרי דיווחים חדשותיים על הנגיף. בסופו של דבר, אתם רוצים למצוא מקור מידע אמין שאפשר לבטוח בו. למרכזים האמריקאיים למניעת מחלות יש אתרים ברשת שמיועדים לתת מידע על התפרצות וירוס הקורונה. אתם יכולים גם למצוא מידע מועיל במרכזי הבריאות האיזוריים או אפילו אצל רופא המשפחה שלכם.
  3. תקשרו עם הילדים שלכם. דונו בכיסוי החדשותי של נגיף הקורונה באמצעות מידע כן ומותאם לגילם של הילדים. הורים יכולים לעזור להרגיע מצוקה באמצעות מיקוד הילדים ברוטינות ולוחות זמנים. זכרו שהילדים יצפו בהתנהגויות וברגשות שלכם כדי ללמוד איך לנהל את רגשותיהם שלהם בתקופה הזו. 
  4. הישארו מחוברים. שמירה על קשרים חברתיים יכולה לעזור לשמור על תחושה של נורמליות ולספק מקום חשוב לחלוק בו רגשות ולשחרר בו מצוקה. הרגישו חופשי לשתף מידע שימושי שאתם מוצאים באתרים ממשלתיים עם חבריכם ובני משפחתכם. זה יעזור להם להתמודד גם עם החרדה שלהם.
  5. חפשו עזרה נוספת. אנשים שמרגישים עצבנות גדולה, עצבות שאינה חולפת או תגובות ממושכות אחרות שמשפיעות לרעה על תפקודם בעבודה או על קשרים בינאישיים, צריכים להתייעץ עם מומחה מיומן ומקצועי בתחום בריאות הנפש. פסיכולוגים ומומחים אחרים לבריאות הנפש יכולים לעזור לאנשים להתמודד עם לחץ קיצוני. המומחים הללו עובדים עם אנשים כדי לעזור להם למצוא דרכים קונסטרוקטיביות להתמודדות עם מצוקה.

תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: מצבי משבר ולחץ, פסיכולוגיה במדיה ובתקשורת, קורונה
מאיה לנגר
מאיה לנגר
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, שרון ושומרון, אונליין (טיפול מרחוק)
נטלי סובולב
נטלי סובולב
עובדת סוציאלית
שרון ושומרון, אונליין (טיפול מרחוק), פתח תקוה והסביבה
ד"ר רעיה בלנקי-וורונוב
ד"ר רעיה בלנקי-וורונוב
מוסמכת (M.A) בטיפול באמצעות אמנויות
אונליין (טיפול מרחוק), נתניה והסביבה
יונתן מרטון מרום
יונתן מרטון מרום
עובד סוציאלי
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), רמת גן והסביבה
קרן הירשפלד
קרן הירשפלד
יועצת חינוכית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק), חולון והסביבה
אדי דימוב
אדי דימוב
פסיכולוג
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.