צִיּוֹן, בְּרֵאשִׁית מִכְתָּבִי אֶשְׁאַל לִשְׁלוֹמֵךְ, אֵיךְ אַתְּ מַרְגִּישָׁה, הַכֹּל בְּסֵדֶר?
עלון פסיכולוגיה עברית | 30/5/2021 | הרשמו כמנויים
אנחנו עוד מתאוששים, מישהו בכלל זוכר? לפני רגע ממש, אזעקות הזעיקו את נפשנו, אימת המוות הצמיתה אותנו, ותחושת התפרקות וייאוש ליחכה את שפת ביתנו. כאנשי בריאות הנפש, אנחנו זוכרים, מקשיבים בעדינות לאותות השבר והמשבר, גם אחרי מעבר מהיר לשגרה, תקווה של החלמה. ובתוך כך, קשובים גם לאפשרויות השינוי המנשבות, לפעמים ביתר שאת, אחרי השבר.
באתרנו השבוע, מאמרים מקוריים וטקסטים חדשים, לימים של שינוי ולימים כתיקונם:
התערבות בתרפיה במוזיקה עם צוותי מחלקת קורונה בבית חולים הלל יפה: הצוותים המטפלים בקורונה חוו אירועים טראומטיים ונמצאו בסיכון מוגבר לפתח תסמיני חרדה ופוסט טראומה. בבית החולים הלל יפה נערכה התערבות תרפויטית עם צוותי הרפואה של מחלקת הקורונה, שכללה טיפול במוזיקה, מיינדפולנס, שיח דינמי והשגחה פסיכיאטרית. יפעת גלבר מציגה את התערבות זו במאמרה.
אוֹתוֹ הַכְּאֵב הֶעָמוּם הִצְמִיחַ שִׁנַּיִם, שָׁדַיִם, כְּנָפַיִם": גיא פרל, משורר, אנליטיקאי יונגיאני ועובד סוציאלי, עורך 'קריאה נפשית' בספר שיריה החדש של המשוררת קים מידן. ללא ניסיון למתן פרשנות פסיכולוגית, פרל מתבונן בשירתה של מידן, באופנים בהם היא מהווה תיעוד מצמית בעוצמתו של חיים פנימיים הסובבים סביב סוד.
ובפסיכובלוגיה
גבי בונויט כותב על פוסט-טראומה אתית, בעקבות הסרט התיעודי ששודר בתכנית 'המקור' בערוץ 13 על יחידת הצלפים בצה"ל - "זהו סינדרום שמופיע אצל הצד האלים באירוע הטראומתי. החייל במחסום, החייל שפורץ למשפחה ישנה באמצע הלילה, או החייל שפוגע במזיד או בשוגג במבוגר\ת או בילד... התפיסה הרווחת, שצהל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם, הופכת את הפוסט טראומה האתית לאחרונה בהירארכיית הסוגים השונים של פוסט טראומה שגם כך נתפסת כסוג של מורך לב ופחדנות".
בבלוג 'הרצאה בנעלי בית' – תוכלו לצפות בהרצאתה של שירלי אילת גרינברג 'על התנועה שבין פנים לחוץ בתהליכי הדרכה בפסיכותרפיה', שניתנה במסגרת הסדרה 'פסיכותרפיה פסיכודינמית – על התנועה שבין פנים וחוץ' בהשתתפות סגל מרצי התכנית לפסיכותרפיה פסיכודינמית בביה"ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב.
ויו"ר חטיבת הפסיכולוגים בהסתדרות בהזמנה חמה להיום! - פסיכולוגים יוצאים להפגין! 30.5, 16:00, ת"א. וממשיכים בעיצומים בכל הכח.
עצב דלוק / שבא סלהוב
צִיּוֹן, בְּרֵאשִׁית מִכְתָּבִי אֶשְׁאַל לִשְׁלוֹמֵךְ, אֵיךְ אַתְּ מַרְגִּישָׁה
הַכֹּל בְּסֵדֶר? וּמַה שָׁלוֹם אַסִּירָיִךְ? פָּלֶשְׂתִּינַיךְ, יְהוּדַיִךְ
תַּגִּידִי, אֵיך הַיְלָדִים? וּמַה שָׁלוֹם מַחְרִיבַיִךְ, צִיּוֹן?
צִיּוֹן, הֲלֹא תִשְׁאֲלִי
לִשְׁלוֹמִי?
אֲנִי לֹא מַרְגִּישָׁה
כָּל-כָּך טוֹב
יַד יָמִין שֶׁלִּי מִתְיַבֶּשֶׁת, הַעֶצֶב דָּלוּק
אֶל תִשְׁאֲלִי
Portrait of Marie Jeanette de Lange, 1900. Creator:Jan Toorop