לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
7
יולי

חדש מבית אמציה: המודל הטרנס-דיאגנוסטי בטיפול, כנס בהנחיית שלי זאנטקרן

7/7/2015 | פורסם על ידי אמציה כהן

מחקרים מראים שמעל 50% מהמתמודדים עם הפרעות נפשיות מתמודדים בו זמנית גם עם הפרעות נוספות הן ברמה הנקודתית והן ברמת החיים. נוסף על הקושי לבדל את ההפרעות ולמקמן בקטגוריה אחת מוגדרת ומסודרת, להפרעות רבות יש מכנה משותף מה שיוצר חפיפה לא יעילה בטיפולים מבוססי ראיות.

בשנים האחרונות אנו עדים להתעניינות הרבה של אנשי מחקר ואנשי טיפול בגורמים המשותפים למרבית ההפרעות הרגשיות, גורמים המכונים על ידי אנשי מקצוע "הגורמים הטראנסדיאגנוסטיים". בארלו, בפרוטוקול הטראנסדיאגנוסטי שפותח בשנת 2008, מציע כי במקום להתמקד בתסמינים מסוימים המשתנים לכל רגש ורגש, תיעשה עבודה כללית יותר, על טווח הרגשות ועל הגורמים שיוצרים קשיים רגשיים.
בכנס זה נפרוש בפניכם את העשייה בתחום זה בארץ, וניתן לכם הצצה מרתקת לעולם הטיפול והוויסות הרגשי, על פי הגישה המאחדת.

בעזרת מרצים ומומחים מהשורה הראשונה בישראל, נציג בפניכם את עיקרי הגישה ותובנותיה הייחודיות, ונשים דגש על ההיבט היישומי, הפרקטי, ועל הקניית כלים לעבודה: מדוע חשוב להרגיש? מהו הקשר בין הרגשות, וויסות הרגשות ובין התפקוד התקין של הילד במסגרת המשפחה, החברים ומוסדות הלימוד? כיצד ניתן לעזור להורים בדרכים חדשניות לטפח את התפקוד הרגשי של ילדיהם ולהקנות להם כישורי חיים?

זהו כנס חובה לעוסקים בטיפול בילדים ומתבגרים עם קשיים בוויסות רגשי ובמיומנויות חברתיות על רקע רגשי.
הכנס מיועד למגוון המומחים והמטפלים בילדים, מתבגרים והוריהם, כולל: פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים, מטפלים באומנות, קלינאי תקשורת, מטפלים משפחתיים, מרפאים בעיסוק, יועצים חינוכיים, רופאי ילדים, צוותים חינוכיים בבתי ספר, הורים ומתעניינים.

מנחה – שלי זאנטקרן
14:30-15:30 התכנסות, הרשמה וכיבוד קל
15:30-15:45 ברכות והקדמה: שלי זאנטקרן

15:45-16:30 פעילות הרגשות במוח, מדוע חשוב להרגיש?
חשיבותו של הרגש מבחינה הישרדותית, בריאותית ונפשית, והקשר הישיר בין יכולת הכלה וביטוי רגשי לבין פעילות מוחית תקינה, בריאות פיזית ותחושת ה – well-being בחיינו
מרצה – ד"ר קרן בן יצחק, מומחית במדעי המוח (Ph.D במדעי המוח, Ms.C בפסיכולוגיה ניסויית מחקרית), מפתחת כלי לאבחון פוטנציאל אובדני בקרב בני נוער, מדריכה, חונכת ומטפלת.
16:30-17:15 מיומנויות ויסות רגשות, מודל אינטגרטיבי
טראנסדיאגנוסטי
מודל לוויסות רגשי על ידי רכישת כלים מעשיים. המודל משלב גישות שונות כגון: סכמה תרפיה, מיינדפולנס, מטה-קוגניטציה ו - CBT.
מרצה - ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי, פסיכיאטר, מנהל מרפאת היבטים ומחלקת אשפוז יום בבית חולים באר יעקב, עוסק שנים רבות ביישום, הדרכה ולמידה של CBT, ומחבר הספר רגשות, מערכת הפעלה
17:15-17:30 הפסקה וכיבוד קל
17:30-18:15 המודל הגמיש לעבודה עם ילדים ומתבגרים
עם קושי בוויסות רגשי
הצגת 7 גורמי המפתח לבעיות רגשיות, ודרכי עבודה יצירתיות עם ילדים לפיתוח מיומנויות לפתיחות רגשית על פי המודל הגמיש (שפותח על ידי שלי זאנטקרן וד"ר יעל שרון)
מרצה – שלי זאנטקרן, בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי, מטפלת מומחית
ב - CBT, מדריכה ומנחה אנשי טיפול, מחברת ספרים ומפתחת תכניות ומשחקים. בין מוצריה: הרגש שלי ואני, ולשחק באמ"ת
18:15-19:00 הורות בדרכי שלום, ברוח משנתו של דיוויד בארלו
קשיי התפקוד הרגשי – לא כבעיית משמעת אלא ככישורי חיים חסרים, וכיצד להקנות כישורי חיים אלו לילדים, בדרכי נועם.
מרצה – יששכר עשת, פסיכולוג קליני רפואי, מדריך בטיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול משפחתי. עוסק בטיפול מגובה מחקר רפואי המתחשב בתרבות, ערכי מוסר, דת ואמונה.
19:00-19:15 הפסקה וכיבוד קל
19:15-20:00 מכשפות במרחב הפרה-דיאגנוסטי
כללי יסוד במרחב רגשי בטוח – מסיפור לתיאוריה ולחיי היומיום
מרצה - עירית סדן, פסיכולוגית קלינית וארגונית, מדריכה ומנחה קבוצות, מטפלת בגישה דינאמית ובCBT. חברה מומחית באיט"ה, מחברת הספר מועדון המכשפות הכי טובות על תקשורת רגשית ויצירת מרחב רגשי בטוח.
לפרטים והרשמה התקשרו 050-7504210, אן 052-8087052

תגיות: