גיליון יולי
עלון פסיכולוגיה עברית | 2/7/2011 | הרשמו כמנויים
לחברי פסיכולוגיה עברית שלום,
החודש ניתן למצוא במדור בחירת העורכת את מאמרו של יוסי טריאסט "בין חוק לחיק"
במאמר מובאת סקירה חלקית של גלגולי מושג ה"סטינג" ומוצגת בחינה עכשווית של הרלבנטיות של מרכיביו.�
לקריאה: http://www.hebpsy.net/a....asp?id=2622
במסגרת מדור "שפיות זמנית" עלו החודש מספר פוסטים קצרים. קראו על מייסדת שיטת ה-DBT, מרשה לינהאן, שמספרת את סיפורה האישי;
צפו בהרצאות מתוך הכנס שעסק בנושא החשוב של "גילנות"; קבלו כמה עיצות לפרידה יפה יותר; ואם זה לא עובד אז פשוט תשכחו מזה; הצטרפו לקריאה: "ווניקוט, תעשה לי סקוויגל!" ולסיום צפו בסרטון היתולי שעוסק בתרופה דכאונית, המיועדת לכל מי שסובל מהפרעת אישיות שמחנית...
רוצים עוד? הרשמו כמנויים וקבלו עדכונים יומיים.
במקביל לפתיחת חופשת הקיץ של הילדים, ולחופשה האקדמית של הסטודנטים, מקבלים המועמדים לתואר השני בפסיכולוגיה ממש בימים אלה את הבשורה: האם יחלו ללמוד בשנה הבאה. אנו מברכים את המתקבלים ושולחים נחמה ועידוד למי שפניו/ה הושבו ריקם. פורום סטודנטים לקראת תואר שני פתוח, ולצד מידע ניתן למצוא בו גם מקום לשתף, להתלבט ולחפש את המשך הדרך. http://www.hebpsy.net/forum.asp?id=45
בברכת קיץ נעים,
מערכת פסיכולוגיה עברית
מאמרים חדשים:
"מעופה של ציפור הדודו" / איציק פיש
המאמר הנסקר בוחן שורת מחקרי תוצאה שבחנו טיפולים פסיכודינאמיים. מסקנותיו מצביעות על תמיכה מחקרית רחבה יחסית לאפקטיביות שלהם, לשמירה על הרווחים הטיפוליים לאחר סיום הטיפול, ולהמשך שיפור לאחר הסיום. במאמר מוצגת גם האפשרות שהשימוש בכלים דינאמיים, גם בטיפולים במוגדרים כלא-דינאמיים, מוביל לרווחים טיפוליים, ונידונה האמונה הרווחת והשגויה שהטיפול הפסיכודינאמי הוא נטול ביסוס מחקרי אמפירי.
בין מחקר לפואטיקה / אלעד ליבנה
בחלקו הראשון של יום העיון על סוגיות קליניות ואתיות בפסיכואנליזה נתמכת ראיות שנסקר כאן הציג ד"ר אבי ברמן את עיקרי המחקר האמפירי מהשנים האחרונות אשר מעיד על יעילותה ועל תקפותה של הפסיכואנליזה; בחלקו. בחלק השני "ראיין" ד"ר ענר גוברין את פרופ' גולן שחר, אשר מוביל בארץ את מאמצי החיבור בין הפסיכואנליזה לבין המחקר האמפירי.
סיפור לא גמור עם הסמכות הפנימית של מנחה הקבוצה / יעל אוהד בלנק
סקירת הרצאתו של ד"ר מייק טפליץ על מקומם של יחסי הסמכות הפנימיים בעבודתו של מנחה הקבוצה, בה הוא הציג את מחקרו ותיאר שלושה טיפוסי מנחים שיחסי הסמכות הפנימיים שלהם יוצרים עבורם חסמים בעבודת הקבוצה. ד"ר טפליץ עסק במרכזיות של הסמכות האישית בתפקיד המנחה, ובמורכבותה.
להיות קורבן, להיות בריון: קרע בחדר הטיפול / מיה מוכמל
בסקירה מוצגת הרצאתה של גרנד, פסיכואנליטיקאית התייחסותית, על העברה בינדורית ועל מושג ה"קרע" המחליף עבורה את מושג ה-enactment בטיפול. גרנד הציגה טיפול באישה שהוריה ניצולי שואה, אשר הציר המרכזי בו היה התפקידים ההיסטוריים שאליהם קרסו היחסים המשפחתיים - דמויות הנאצים ודמויות הקורבנות.
פוסטים חדשים מתוך פסיכו-בלוגיה:
יואל אליצור: ישיבת מועצה: דיון על המשבר בפסיכולוגיה הקלינית
22/06/2011
"ביום ראשון 19.6.11 התקיימה ישיבת מועצת הפסיכולוגים אשר ברובה הוקדשה לדיון במשבר בפסיכולוגיה הקלינית כשבמוקד הדיון השבתת בחינות המתמחים. בישיבה נכחו בנוסף לחברי המועצה והמוזמנים הקבועים מר עמית בן-צור יועץ בכיר למנכ'ל לענייני מדיניות בריאות...."
ד"ר ניצה ירום: יום עיון - שיח אחר
22/06/2011
ביום ה- 20/5/2011 התקיים באוניברסיטת חיפה יום עיון שאני רואה בו פריצת דרך - שיח מסוג אחר בנוף הכנסים המקצועיים המרובים. שמו 'על נפתולי המיניות והאינטימיות כיום', והוא עסק במיניות בזמננו...."
פרופ. עמיה ליבליך: שתי שיחות בראשית הקיץ
25/06/2011
"השבועות האחרונים עומדים אצלי בסימן של שתי שיחות משמעותיות - שיחות שלא התקיימו בעולם הממשי אלא בלבבי. הראשונה היא שיחתי המתמשכת עם לאה גולדברג, שכראוי לה, חגיגות המאה להולדתה העפילו בהצלחה לפסגת האירועים התרבותיים והאקדמיים. הרבה נאמר ונכתב, אף הוסרט..."
דני חמיאל: איפוס רגשות
27/06/2011
"חשבתי שאם מיינדפולנס מוביל או מונחה על ידי ביטול מוחלט של השיפוטיות וההערכה של דברים שאני חש, מרגיש, חושב הוא מוביל לאיפוס רגשות. לביטול מה שנוהגים להתיחס אליו בבודהיזם של דחיה או תשוקה. ואני תוהה אם זו מטרה? או אולי תחנה שבדרך? המקור של הסבל נתפס..."
חברי הקהילה: קנאה: שירים והרהורים בעקבותיהם / רות נצר
21/06/2011
חברי הקהילה: אירוע / סיפור קצר מאת תמי קויפמן
29/06/2011