כמה מרוויחים אנשי ונשות טיפול ביחס לפחחים?
שפיות זמנית | 29/10/2014 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
לאחרונה עלתה לכותרות שאלת השכר של אנשי מקצוע בישראל, ובכללה סוגיית השכר של אנשי מקצועות בריאות הנפש והטיפול הנפשי. ב"דה מרקר" פורסם לאחרונה כי על-פי פרסום עדכני של ארגון ה-OECD, ישראל היא אחת המדינות הבודדות שבהן השכר הריאלי לא רק קפא, אלא אף ירד.
באותה כתבה (בטבלה שלא הועלתה לרשת) הוערך כי שכרו הממוצע של פסיכולוג בשירות הציבורי עומד על 11,700 ש"ח (ברוטו), ושכרו של עובד סוציאלי – 12,400 ש"ח. כתבה נוספת שפורסמה לאחרונה הפנתה לנתונים מתוך האתר "רייטינג לעבודה" שהשיק לפני כשנה משרד הכלכלה, המציג שכר וביקושים במגוון מקצועות במשק בשוק הפרטי. באתר זה מצוין כי הן פסיכולוגים והן עובדים סוציאליים מרוויחים כ-7000 שח לחודש. כך נכתב ב-ynet:
שכרם של פחחים מגיע כיום ל-7,080 שקל בחודש. תלוש שכר דומה יש גם לפסיכולוג שהשלים 6 שנות לימוד אקדמאי - 7,016 שקל בחודש. ההבדל הוא בביקושים: הביקוש לפחחים גבוה יחסית ומגיע לרמה 7 מתוך 10 רמות המצויות במדד של האתר, לעומת ביקוש נמוך יותר לפסיכולוגים, המגיע ל-3 לפי המדד.
הסכומים נשמעים מוכרים? אם לא, נראה כי ההבדלים נעוצים בין השאר בכך שההערכות משקללות עובדים בטווחים נרחבים של ותק. או שאולי יש לכך הסברים נוספים? בכל אופן, נחכה ונראה אם המאבקים הקרובים על הסכמי שכר יעזרו למטפלים לא לשקול הסבה לפחחות.