לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
19
מאי

יום עיון: טיפול בתנועה ומחול בראי המגדרי: האם זה רלבנטי?

19/5/2017 | פורסם על ידי הילדה ונגרובר

יום עיון של חטיבת הטיפול בתנועה ומחול בי.ה.ת.

אגוד לטיפול באמנויות בישראל

טיפול בתנועה ומחול בראי המגדרי: האם זה רלבנטי?

מיועד ל- נשים וגברים

יום ששי 19 במאי

מקום: המכללה האקדמית לחברה ואמנויות . רח' האורזים 10, נתניה


רוב המקורות העיוניים שלנו אינם מבחינים בין נשים וגברים כמטופלות-ים והן כמטפלות-ים.
האם זה נכון או שיש צורך בהבחנות?
יום העיון יגע בהיבטים התנסותיים, עיוניים וקליניים של מגדר בטיפול בתנועה ומחול.
ההתייחסות לנושא תיתן מקום לסוגי ידע שונים: ידע מבוסס בגוף (bodily knowledge) ידע עיוני, היסטורי, קליני וביקורתי. בואו להשתתף במפגש עם מרצות מלהיבות ואשר ששואף למשהו אחר...הנושא חשוב לכל המטפלות-מטפלים, מעבר לאופנויות הטיפול

תכנית היום

08:45 -08:15: התכנסות.
08:45-09:00: דברי פתיחה

10.30- 09:00 : גוף- תנועה- מגדר. מתוך הכרה בחשיבות הידע הטמון בגוף ובתנועה שלנו, נתחיל את יום העיון בסדנאות. הקווים המנחים הינם זהים. נתחלק לשתי קבוצות על מנת לאפשר עבודה ותקשורת. החלוקה תיעשה באתר י.ה.ת בעת הרשמה ליום העיון.
מטרת שתי הסדנאות: חקירה דרך תנועה של הדימויים וההבניות שיש לנו אודות גוף ומגדר. תוכנית הסדנאות זהה.

מנחות: ד"ר הילדה ונגרובר. מטפלת בתנועה ומחול. מרצה במכללה האקדמית לחברה ואמנויות. ערכה עם שרון שייקלין את הספר: The Art and Science of Dance Movement Therapy. Life is Dance
הספר יפורסם בעוד כמה חודשים בעברית.
גייל סוסקין. מטפלת בתנועה ומחול. דוקטורנטית בלימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן. מרצה ורכזת תחום שילוב אמנויות במכללת אורנים.

10:30-11:00: הפסקה

11:00-12:00: טיפול מנקודת מבט האישה. הרצאה כוללת דוגמאות קליניות.
ההרצאה תציג את שורשי הטיפול הפמיניסטי, עקרונותיו היסודיים והקשר שלו לאסכולות טיפוליות אחרות, במיוחד הפרספקטיבות הפסיכודינמיות.

ג'נט באומגולד. ממייסדות מרכז יעוץ לאישה. תואר ראשון בפסיכולוגיה מ Brooklyn College ותואר שני בעבודה סוציאלית קלינית מאוניברסיטת בר-אילן.
עבדה בשיקום מטופלים מאושפזים בבתי חולים פסיכיאטרים ב'מועדון שלום', עם נשים בהריון לא רצוי בפרויקט משולב של האוניברסיטה העברית וקופת חולים, ומדריכה מוסמכת בעבודה סוציאלית מטעם האוניברסיטה העברית. הדריכה סטודנטיות לעבודה סוציאלית ב- Wurzweiller School of Social Work, Yeshiva University

12:15-13:15: להיות מיוצרת בגוף וכגוף. הרצאה.
ההרצאה תעסוק בבחינת כוחות חברתיים ותרבותיים הפועלים על גופים ממין נקבה, מעצבים אותם ומייצרים אותם בהתאם לתפיסות של מהי "נשיות" וכיצד היא אמורה להתפתח. נבחן שאלות, כגון: מה מושלך על גופים ממין נקבה וכיצד השלכות אלו באות לידי ביטוי בגוף הממשי ומייצרות אותו(ה)? אילו חוויות רגשיות-נפשיות-גופניות יכולות להיווצר בתוך גוף כזה?
נתבונן על הגוף בתוך ההקשר שבתוכו הוא מתפתח ומתייצר, כאשר מגדר הוא אחד ההקשרים הדומיננטיים ובעלי הכוח הרב ביותר. לטיפול בתנועה ומחול יש פוטנציאל ייחודי לעבודה עם גופים ממוגדרים, ועל כך ארחיב במהלך ההרצאה.

שרון זק. מטפלת בתנועה ומחול. חוקרת גוף, מגדר, שפה וטראומה במסגרת הדוקטורט באוניברסיטת חיפה. פיתחה תכנית ארצית בחסות ארגון אשלים: תכנית פמיניסטית בתנועה עבור נערות במצבי סיכון. במסגרת התכנית מכשירה צוותים טיפוליים להעברת התכנית, וכן עובדת ישירות עם נערות.

13:30-14:30: התנסות וסגירה בתנועה

הקהל מוזמן לבוא מוקדם ולנצל את ההפסקות כדי לצפות בתערוכה:
"תנועת הנערה" תערוכת צילומים והסברים, החוקרת את עולמה של נערה. התערוכה מציגה פסיפס מרגש של תפיסות שונות ומנוגדות, טעונות ומורכבות, מחברות ותרבויות שונות, ויחסן אל נערות ואל גופן בגיל ההתבגרות. יוצרות התערוכה הן סטודנטיות המייצגות את הקשת הרב התרבותית הישראלית. הצורך בתנועת הגוף בכדי לאפשר ביטויים רגשיים הכרחיים לגיל זה, חוצה תרבויות וקודים חברתיים.
התערוכה היא במסגרת קורס בהנחיית מירי קוטיק מטפלת בתנועה ומחול, בלימודי התואר שני ב"חברה ואמנויות – אתגרים בשינוי חברתי", במכללה האקדמית לחברה ואומנויות, נתניה.

לינק להרשמה ומידע נוסף:
http://yahat.org/%D7%93...5%D7%9C-2017

תגיות: