יום עיון המוקסמים והמוטרדים לרגל הוצאתו לאור של ספרו של ד"ר ענר גוברין
22/1/2016 | פורסם על ידי ציון ניב
מסלול דוקטורט לפסיכואנליזה ופרשנות, התוכנית לפרשנות ותרבות, אוניברסיטת בר אילן
הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ולפסיכותרפיה בגישה ההתייחסותית
ומכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו
שמחים להזמינכם ליום עיון :
המוקסמים והמוטרדים
לרגל הוצאתו לאור של ספרו של ד"ר ענר גוברין
Conservative and Radical Perspectives on Psychoanalytic Knowledge – The Fascinated and the Disenchanted
בהוצאת Routledge – The Relational Series , עורך פרופ' לואיס ארון
יום העיון יתקיים ביום שישי 22.1.16 בין השעות 0900-1415
באוניברסיטת בר אילן בנין חקר המח (901) אולם הגן (קומה ראשונה)
לפרטים והרשמה יש להשאיר שם וטלפון:
כריס נייוולט: machonsadot@gmail.com או בטלפון 052-7341212
מפת הגעה לאוניברסיטת בר אילן
מפת התמצאות בתוך האוניברסיטה- בנין חקר המוח 901 בקומה -1 ב"אולם הגן"
הספר מהווה ניתוח סוציולוגי - אנתרופולוגי של קהילות פסיכואנליטיות. התיזה המוצגת בו היא כי לאורך כל דרכה של הפסיכואנליזה התקיים בה שילוב מוצלח בין, מה שהמחבר מכנה, "קהילות מוקסמות" (קהילות המאמינות ועובדות לפי התיאוריה של קליין, ביון, קוהוט וכו') ו"קהילות מוטרדות" (השואפות לשנות את הידע הפסיכואנליטי כמו אסכולה פסיכואנליטית חדשה, או הגישה ההתיחסותית). בין המוקסמים והמוטרדים שוררים יחסים מתוחים, אך השילוב בין השניים אחראי ליכולתה של הפסיכואנליזה לשרוד לאורך שנים כה רבות, להתפתח להתעדכן ואף להוות מקור משיכה למטפלים בתקופות שונות. בספר תיאורי מקרים של חנה סגל, רוברט סטולורו, אנטונינו פרו ומייקל אייגן המדגימים כיצד פועלים אנליטיקאים מוטרדים בתוך קהילות מוקסמות.
מנחה: ד"ר לירן רזינסקי
0830 - התכנסות
0900 - ברכות: פרופ' אד גרינשטיין, ראש התוכנית לפרשנות ותרבות, אונ' בר-אילן
ד"ר עופר מאורר, הפורום לפסיכואנליזה ולפסיכותרפיה התייחסותית
ד"ר גילה עופר, יו"ר הועדה המדעית מכון תל אביב לפ"א בת זמננו
0915 - ד"ר ענר גוברין- קווים לדמותן של קהילות מוקסמות ומוטרדות
0945 – פרופסור קרלו שטרנגר - פסיכואנליטיקאים אורתודוכסים, רפורמים ואתאיסטיים.
1015 - הפסקת קפה
1030 – ד"ר חנה אולמן - היקסמות מוטרדת: הדיאלקטיקה של היקסמות ומוטרדות בטיפול
ההתיחסותי
1100 – ד"ר דנה אמיר - על אספקטים מוקסמים ואספקטים מוטרדים של תיאוריות
באשר הן
1130 – ד"ר גבי מן - "משתפסת את הדג, אתה יכול לשכוח את המכמורת" – על המרחב
האינסופי של התיאוריה הפסיכואנליטית
1200 – הפסקת צהרים
1230 – ד"ר שרון זיו-ביימן - מטפלים מוקסמים ומוטרדים – מחשבות זהות והכשרה
מקצועית
1300 – פרופסור גולן שחר - לחזור-לעולם: הפסיכואנליזה האקזיסטנציאלית עולה מן האוב
1330 – רב שיח של המרצים עם הקהל בהנחיית ד"ר לירן רזינסקי
1415 - סיום
עלויות
אנשי מקצוע 180₪
חברי הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ולפסיכותרפיה התייחסותית וחברי מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו 140 ₪
סטודנטים בבתי ספר לפסיכותרפיה, קנדידטים 120 ₪
סטודנטים לתואר שני ומתמחים 100 ₪
סטודנטים בתוכנית לפרשנות בבר-אילן עלות משולמת על ידי האוניברסיטה
אודות המרצים:
ד"ר חנה אולמן - פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית מנחה, חברה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו ובעבר יו"ר המכון. היא מלמדת ומדריכה במסלול ההתיחסותי בתכנית לפסיכותרפיה הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב. ובעבר מורה בכירה בביה"ס לחינוך באוניברסיטה העברית. ד"ר אולמן היא נשיאת האיגוד הבינלאומי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית. ובעלת קליניקה פרטית ברחובות.
ד"ר דנה אמיר – משוררת, פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה בחברה הפסיכואנליטית בישראל, מורה במכון הפסיכואנליטי בירושלים, בתכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית של אוניברסיטת חיפה ובמסלול לימודי המשך "קליין וממשיכיה" של התכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת ת"א, מרצה בכירה בחוג לייעוץ והתפתחות האדם באוניברסיטת חיפה. מחברת ספרי העיון "על הליריות של הנפש" ו"תהום שפה", וכן חמישה ספרי שירה.
ד"ר ענר גוברין - פסיכולוג קליני, פסיכואנליטיקאי במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו, עומד בראש מסלול הדוקטורט "פסיכואנליזה ופרשנות" בתוכנית ללימודי פרשנות ותרבות באוניברסיטת בר אילן. מחבר הספר "בין התנזרות לפיתוי – גלגוליה של הפסיכואנליזה באמריקה" ו"שיחות עם מייקל אייגן".
ד"ר שרון זיו ביימן – פסיכולוגית קלינית, סגל המכללה האקדמית תל אביב יפו, מנהלת שותפה "קבוצת שיח– מכון לפסיכותרפיה התייחסותית" ו"מכון שדות–לשירותים פסיכולוגיים". חברת בוועד המנהל של האיגוד הבינלאומי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית, לשער יו"ר הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית, חוקרת בתחום הפסיכותרפיה, פרקטיקה פרטית.
ד"ר גבי מן- פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה, נמנית על קבוצת המייסדים ויו"ר לשעבר של מכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. ממייסדי "רוח אדם, "תוכנית הכשרה פסיכואנליטית-בודהיסטית בלוד, וחברה בועדת ההוראה של התוכנית. מורה ומדריכה בתוכנית לימודי המשך בפסיכולוגיית העצמי והמעשה הטיפולי, התוכנית לפסיכותרפיה, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' גולן שחר – פרופ' לפסיכולוגיה קלינית-רפואית באוניברסיטת בן-גוריון, פרופ'' אורח לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת "ייל" בארה" ועורך ראשי של כתב העת הבינלאומי Journal of Psychotherapy Integration מחקריו ועבודתו הקלינית מתמקדים בתהליכי דחק, פסיכופתולוגיה, ובריאות וחולי גופניים, בעיקר בקרב אנשים צעירים. בעבודתו התיאורטית, פרופ' שחר מפתח עמדה אינטגרטיבית שיטתית לפסיכופתולוגיה ופסיכותרפיה, השואבת מפסיכואנליזה, אקזיסטנציאליזם, ומדעי הקוגניציה והמוח.
ד״ר לירן רזינסקי - מרצה בכיר בתכנית לפרשנות ותרבות באונ׳ בר אילן. תחומי ההתמחות שלו הם פסיכואנליזה, ספרות צרפתית וכללית (מאה 20) ומחשבה צרפתית. ספרו Freud, Psychoanalysis and Death, ביקורת על עמדתה של הפסיכואנליזה בייחס למוות, ראה אור בשנת 2013 בהוצאת Cambridge University Press. הוא פרסם מאמרים שונים בפסיכואנליזה ועל פרויד, וכמו כן כתב על ג׳ונתן ליטל, ז׳ורז׳ סמפרון, גי דה מופסאן, ז׳ורז׳ בטאי, אלבר כהן ואליאס ח׳ורי, ועל נושאים כמו אוטוביוגרפיה, ספרות שואה, מדעי הרוח ועוד .
פרופ' קרלו שטרנגר- פרופ' לפסיכולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, חבר בוועדה המדעית של "Sigmund Freud Foundation" בווינה. חבר במכון לפסיכואנליזה אקזסטנציאליסטית בציריך. פרסם ספרים ומאמרים רבים שתורגמו לשפות רבות.