28.2.2011: ניסויים בבעלי חיים- אפשר גם בלי?
שפיות זמנית | 28/2/2011 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג
ניסויים בבעלי חיים מהווים פרקטיקה יומיומית של חוקרים רבים מתחומי מדעי החיים, מדעי המוח והפסיכולוגיה, אך נראה כי הדיון בדבר מוסריותם והכרחיותם נדחק לא פעם לקרן זווית. בשבועות הקרובים צפוי מבקר המדינה לפרסם דו"ח חמור על המועצה לניסויים בבעלי חיים, הגוף שתפקידו לפקח על הניסויים בחיות, על רקע חוסר שקיפות בדיוני המועצה, העסקת וטרינרית אחת (1!) שתפקח על ניסויים ב-62 מוסדות בלמעלה מ- 340,000 בעלי חיים מידי שנה, והימנעותה של המועצה מאישור חלופות מחייבות לניסויים בבעלי חיים.
חוסר הנכונות לחפש חלופות ולכפות אותן במידת הצורך, שומט במידה רבה טענות בדבר ההכרח בקיום ניסויים בבעלי חיים על מנת לקדם את המדע, ומראה שהמניעים בבחירה בשימוש בבעלי חיים הם לא פעם כלכליים. כמו כן הוא אינו הולם את העדכון שנתקבל לאמנת הלסינקי לפני כשלוש שנים, את הנחיות משרד הבריאות, ואפילו את הקריטריונים של גופים התומכים בביצוע ניסויים. כמובן שברחבי העולם המערבי נאסר באופן ממוסד לקיים ניסויים על בעלי חיים שקיימת להם חלופה.
ביקורת רבה נשמעת על הרכב המועצה, בה קיים כיום רוב ברור לאנשים המעורבים בעצמם בניסויים בבעלי חיים, ואי לכך, לטענת המבקרים, "ההחלטות המתקבלות בה הן תמיד לטובת הנסיינים ונגד בעלי החיים".
תשובות על שאלות כגון "האם תרופות תהיינה בטוחות אם לא ינסו אותן על בעלי חיים?" או "אם לא נשתמש בבעלי חיים במה נשתמש?" אפשר למצוא כאן, ומי שזקוקה לתזכורת בנוגע למה מתרחש במעבדות כאן בארצנו מוזמנת ללחוץ על הקישור הזה (תמונות קשות לצפייה).