יושרה והדדיות בפסיכואנליזה - מי אחראי למה?
9/6/2016
החברה הפסיכואנליטית בישראל שמחה להזמין אתכם לערב סיום השנה
עם הרצאתו של
פרופ' שמואל ארליך**
''יושרה והדדיות בפסיכואנליזה - מי אחראי למה?''
הערב יתקיים ביום חמישי ה 9 ליוני 2016 במוזיאון ארץ-ישראל, תל אביב, אולם נופים, בין השעות 20:30-22:15 (חניה בתשלום) ויהיה פתוח לקהל הרחב.
הכניסה בתשלום בסך 50 ש''ח.*
לפרטים והרשמה: http://goo.gl/H7V36c
נשמח לראותכם!
הועדה המדעית
החברה הפסיכואנליטית בישראל
*חברים ומתמחים בחברה הפסיכואנליטית וכן תלמידי מרכז הלימודים של החברה פטורים מתשלום.
**פרופ' שמואל ארליך הוא אנליטיקאי מנחה ויו"ר לשעבר של החברה הפסיכואנליטית בישראל, וכיהן שנים רבות כמופקד על הקתדרה לפסיכואנליזה ע"ש זיגמונד פרויד ומנהל מרכז פרויד באוניברסיטה העברית. מילא תפקידים שונים ב-EPF וב-IPA, וכיום הוא יו"ר קבוצת-משימה לבעיות ארגוניות של ה-IPA. בנוסף לפעילותו כמורה, מדריך ואנליטיקאי, הוא חבר-מיסד של עמותת אפק, המקימת סדנאות בגישת טביסטוק, ושל PCCA שמקימת סדנאות גרמנים-ישראלים ולאחרונה כלל-אירופיות. פרסם מאמרים וספרים בנושאים פסיכואנליטיים, חברתיים וארגוניים. בעל פרס סיגורני לתרומה ייחודית לפסיכואנליזה ופרס הוקרה על מפעל חיים מטעם האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה.
תקציר ההרצאה
ההרצאה מבוססת על דבריו של פרופ' ארליך לרגל התקבלותו כחבר כבוד בפתיחת כנס האגודה הפסיכואנליטית הגרמנית, שנושאו היה "אתגרים ומגבלות בשדה הפסיכואנליטי העכשווי". הוא סוקר את רמות האחריות שבתוכן פועל האנליטיקאי: כקלינאי, כחוקר נבכי הנפש האנושית, וכהומניסט בעל עמדה ייחודית. פרופ' ארליך מתיחס לתופעות ולאתגרים שהתפתחויות חברתיות עכשוויות מציבות בפני האנליטיקאי כיחיד, כחבר בקהילה וארגון מקומי, וכחלק מתנועה גלובלית. ההשתייכויות, הזהויות וההזדהויות הללו מהוות מרכיב חשוב לא רק במה שניתן לראות כאחריותו, אלא כאתגר ליושרה ולהדדיות שעליו לפתח. אתגרים אלה קשורים עמוקות להיסטוריה הייחודית של החברה הגרמנית כמו זו הישראלית, כפי שעולה מתוך עבודה מתמשכת עם חברות אלו.