שלום לכולם ופורים שמח,
כמה נחמד, יום שלישי חופש מהאוניברסיטה, זמן מצויין לחרוש שוב למועד ב' בסטטיסטיקה... :(
חשבתי שיהיה נחמד לערוך שרשור של הפקת לקחים מתקופת הבחינות (שעבורי הסתיימה רק ביום שישי האחרון...)
מצרפת לקחים שלי ומעודדת אתכם להצטרף ליצירת שרשור לקחים שיעזור לכולנו בתקופת הבחינות הבאה, ויעזור לחדשים בתקופת הבחינות הראשונה שלהם.
מסקנות מתקופת הבחינות
* החומר לבחינה כולל תמיד לא רק את מה שנלמד בכתה אלא גם את כל מה שרשום בסיליבוס. זה כולל גם מאמרים שלא דיברנו עליהם בכיתה ופרקי ספרים שלא הייתה כל התייחסות לתוכן שלהם (כולל תיאוריות והוגים שכלל לא נדונו, ניסויים חדשים לגמרי וכו'). לכן כדאי לפחות לרפרף על החומר במהלך הסמסטר כדי לקבל קנה מידה של כמות החומר לקראת המבחן ולא להגיע חמישה ימים לפני המבחן ולגלות שיש המון חומר חדש.
* יש מקצועות (וזה הוזכר בפורום בעבר) שלא מספיק ללמוד אליהם לקראת הבחינה. צריך ללמוד ולעבוד כל הסמסטר אחרת זה ממש קשה בשבעה ימים או פחות לעבד את כל המידע. כך בסטטיסטיקה כמובן... בפיזיולוגית ובכל מקצוע שלא מרגיש לכם קל ונחמד. לי זה גם ככה בקוגניטיבית למשל...
* כדאי מאוד ללמוד עם חברים (רציניים). זה מאפשר לתקן טעויות, להשלים חומרים שפספסתם בשיעור, ולהפעיל יותר חושים בזמן הלמידה. כמה שמפעילים יותר חושים - זוכרים ומבינים טוב יותר את החומר. אם אתם לבד - אל תוותרו על לדבר לעצמכם, להסביר את החומר בקול רם, לכתוב אותו, למרקר... כל דרך שתגרום לכמה שיותר חושים להיות מעורבים בתהליך.
* כדאי להשלים את השיעורים החסרים לכם במהלך הסמסטר ולא רק לקראת המבחן - לא נעים להתקע יומיים לפני מבחן כשחסר לכם שיעור או שניים ואין ממי להשלים.
* הכי טוב- ללמוד לא רק מהמחברת שלכם, אלא אם יש זמן - גם ממחברות של אחרים. הדבר מאפשר לכם לראות נושאים שאולי פספסתם במהלך השיעור, ולברר נושאים מסובכים. אני, ד"א, לא הספקתי לעשות זאת בתקופת המבחנים הקצרצרה שהייתה עכשיו...
* לתכנן לו"ז לימודים. אם יש חמישה ימים למבחן - לשבת ולכתוב מה הולכים להספיק בכל יום. זה גורם מדרבן מאוד ויעזור לכם להיות עם היד על הדופק כדי שתספיקו ללמוד הכל הכל לפני המבחן. היו לי מספר מבחנים שפשוט לא הספקתי ללמוד אליהם את כל החומר (בעיקר לא הספקתי להגיע למאמרים וספרים) כי לא תכננתי מה אלמד בכל יום וכך נמרחתי עם השיעורים...
* בעת הלמידה יש לשים לב - לא מספיק "לדעת את החומר" צריך ממש לשלוט בו. יש מרצים שמקפידים על כל מיני מושגים איזוטריים שמעולם לא הזכירו אפילו בכיתה. צריך לשים לב ולדעת הייטב כל מושג ומונח שמופיע בחומר הלימוד כולו (שוב - לא מספיק לדעת רק מונחים שהוזכרו בשיעורים).
* חשוב מאוד מאוד לעבור על שחזורים משנים קודמות, מבחנים קודמים ודוגמאות של שאלות לבחינה. לפעמים תתקלו במעבר זה בשאלות על חומר לגמרי לא מוכר ופתאום תגלו שיש איזה פרק שפספסתם. מה גם שיש מרצים שממחזרים שאלות וזה מאוד נחמד לשבת במבחן ולראות שאלות שאתם מכירים...גם אם השאלות לא חוזרות על עצמן, זה יתן לכם מושג לגבי נוסח השאלות בבחינה וההתעמקות הנדרשת מכם.
אשמח אם תתוסיפו מסקנות נוספות או תרחיבו את הקיימות - לטובת כולנו כדי שתקופת הבחינות הבאה תהייה מוצלחת עוד יותר.
פורים שמח ומבדח,
יפעת. |