בקרוב אפרסם בפורום מידע לגבי מסלולי ההשלמה הקיימים עבור בעלי תארים קודמים,
אנשים אשר נרשמו או נמצאים במהלך מסלול השלמה לפסיכולוגיה או חוג לאחר תואר - מוזמנים לשתף את הפורום בפרטים אודות המסלול (מהן דרישותיו, מהם היתרונות והחסרונות לעומת תואר רגיל בפסיכולוגיה, זמן להשלמת התואר והאפשרויות העומדות בפניהם לאחר מכן).
אתחיל בהודעה זו בפירוט אודות מסגרת של "חוג לאחר תואר" - היא המסגרת בה אני לומדת כיום.
באוניברסיטאות השונות קיימת מסגרת של חוג לאחר תואר המיועדת עבור אנשים שסיימו תואר ראשון בתחומים שונים והמבקשים לעשות תואר גם בפסיכולוגיה. מסגרת זו מתאימה עבור מי שאינו מעוניין להתחיל מחדש בתואר ראשון דו חוגי, אלא לעשות את כל חלק החוג של פסיכולוגיה בלבד (לא מורחב). במסגרת זו תדרשו להשלים כ-62 ש"ס (בהנחה שאין לכם פטורים מהתואר הקודם) ובעצם לעמוד בכל החובות החלות על סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה - כולל לימודי סטטיסטיקה (באם אין לכם פטור), שעות ניסוי וכן הלאה.
היתרונות - ניתן לסיים מסלול זה תוך פחות מ-3 שנים, או לחילופין, לפרוס אותו עפ"נ 3 שנים ולזכות במערכת מדוללת שעות המאפשרת עבודה ראויה במקביל...
לאחר סיום המסלול ניתן להגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה (מכל סוג) בכל האוניברסיטאות בארץ.
כמו כן המסלול מאפשר לכם (לפחות באוניברסיטת ת"א) לעשות קורסים במקביל ולא להיות כבולים לדרישות המקדימות הרגילות (למשל - ללמוד התפתחותית של הילד במקביל למבוא לפסיכולוגיה, או סטטיסטיקה במקביל לשיטות מחקר).
שכר הלימוד שתשלמו, שוב, לפחות באונ' ת"א, הינו כמחצית משכר הלימוד שהייתם משלמים בעבור תואר דו חוגי והדבר משמעותי ביותר.
החסרונות - אמנם עשיתם את כל המסלול הנדרש כדי לסיים את החוג בפסיכולוגיה, אך התעודה שתקבלו אינה BA העומד בפני עצמו כי אם תעודה על סיום חוג בפסיכולוגיה. משמע - לא תוכלו ככל הנראה להגיש מועמדות לתואר שני בחו"ל עם תעודה זו.
|