פסיכותרפיה וריפוי ברוח יהודית


חזרה לפורום

פסיכותרפיה וריפוי ברוח יהודית


רמת אבטחה: פתוח לכולם (השתתפות לחברים שנרשמו בלבד)

תגיות נושא: מחלות נפש | מידע למטופל | דת ואמונה | היסטוריה | פסיכולוגיה יהודית | טיפול משפחתי | תרבות ואמנות | מיתוסים ואגדות

תצוגה 
מודלים חדשים בשילוב חשיבה דינמית וקוגניטיבית לנשות מקצוע שרוצות להעמיק ולהגדיל את הקליניקה שלהן!
לקידום ההידברות בין אוכלוסיות המצויות בקונפליקט, בעזרת בכלים מעולם הטיפול במוזיקה
מנהלי הפורום מנהלי הפורום
כעת בפורום כעת בפורום   [כל ההודעות...]
ליששכר - איש הרוח
קבצים קבצים
דפיות פורום דפיות פורום  [+] הוסף דפית
 אתרי פסיכויהדות
 בטיחות בדרכים
 חגים וערכים
 חינוך ברוח יהודית על פי דר' יאיר כספי ויששכר עשת
 טיפול פסיכולוגי יהודי
 מטפלים ברוח יהודית
 ניצנים אחרי קטיף, סיוע למפונים
 ספרי פסיכו. יהדות
 פרשת השבוע
 ראש חודש
 שאלוני ד"ר יאיר כספי, אונ. תל אביב, המרכז למורשת היהדות, התכנית לפסיכולוגיה ביהדות.
 שבת
 שמירת הלשון
 תוכנית המדרגות. מאת דר יאיר כספי
 
 עבור לאשכול הדיון הקודם לאשכול הקודם | עבור לאשכול הדיון הבא לאשכול הבא | חזרה לפורום חזרה לפורום
מאת:הצג את כרטיס הביקור של יששכר עשת יששכר עשת   [שלח דואר | הודעות נוספות בפורום]תאריך:23/7/2007 12:51

נושא:

תשעה באב
תוכן:

תשעה באב

הזדהות עם הזהות  היהודית

   תשעה באב הוא יום צום ואבל לאומי לזכר חורבן בית המקדש וירושלים. תשעה באב נקבע במסורת היהודית כיום זיכרון לחורבן בית המקדש הראשון ולחורבן בית המקדש השני. בית המקדש הראשון נחרב ונשרף בידי נבוכנאצר מלך בבל בחודש אב בשנת 586 לפני הספירה. בית המקדש השני נחרב והועלה באש בידי המצביא הרומאי טיטוס בחודש אב בשנת 70 לספירה. תשעה באב הוא יום אבל על החורבן הלאומי, הכולל אסונות שונים שקרו לעם ישראל מאז חורבן הבית הראשון ועד לשואה.

 

   משקיעת החמה בערב תשעה באב ועד מוצאי תשעה באב נמנעים מהנאות. הכל צמים ואם לא לפחות מעדנים לא אוכל אלא כדי הכרח בריאות הגוף. אפשר להזדהות עם הצער הלאומי דרך הצער האישי. זה בסדר.

   ערב תשעה באב אוכלים סעודה מפסקת כמו ביום כיפור. אוכלים רק סוג תבשיל אחד.  נוהגים לאכול ביצה או עדשים כזכר לאבלות. יש הנוהגים לטבול פרוסת לחם באפר. נוהגים לאכול סעודה זו בישיבה על גבי הקרקע על שטיח או על שרפרף נמוך. בקירבה לאדמה יש מין המוות ומין החיים.

   בתשעה באב לא שוטפים את הפה עד צאת היום ולא מתרחצים אלא לצורך היגיינה. בליל תשעה באב ועד למחרת בצהריים יושבים על הארץ או על שרפרף נמוך. לא לומדים תורה בתשעה באב כי לימוד תורה משמח לבבות. אבל לומדים דברים שקשורים לחורבן ולאבלות. נועלים מנעלים של עץ, בד או גומי. לא שואלים בשלום חבר ולא אומרים "בוקר טוב". מדברים בשפה רפה. נוהגים להוסיף בצדקה לפי הכתוב: "ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה". לא נתבייש בכך שגם הובסנו. משם נצמח.

   מסירים את הפרוכת שעל ארון הקודש בבית הכנסת עד תפילת מנחה. אחרי תפילת ערבית קוראים במגילת איכה ואומרים קינות. בבוקר נוטלים את הידיים רק עד סוף קשרי האצבעות. אין אומרים 'תחנון' בתשעה באב. לא מתעטפים בטלית ולא מניחים תפילין בתפילת שחרית. לתפילת מנחה מניחים טלית ותפילין. בתפילת המנחה הענווה והצניעות ישפיעו על הקריאות "נחם" ואת "עננו".

   נוהגים לסדר ולשטוף את הבית אחר חצות היום, זכר ורמז לגאולה העתידה לבוא במהרה. במוצאי הצום נוטלים ידיים, כיוון שבבוקר נטלנו רק עד קשרי האצבעות. נוהגים לקדש את הלבנה במוצאי היום. מסדרים את השברים אחרי יום עמל, לקראת עוד יום ועוד יום. ומתוקה שנת העובד שלא נכנע, שלא מתייאש לעולם.

   עד חצות העשירי באב נוהגים שלא לאכול בשר ולא לשתות יין, וכן להימנע מרחיצה של תענוג ומתספורת, משום שאז היה עיקר שריפת בבית המקדש. כשיוצא בערב שבת אין מקפידים, ובוודאי לא משעלה השחר כי כבר אנו לקראת שבת. עם הפנים קדימה לנחמה ולגאולה נקדם את ט"ו באב, אהבה שמחה, תשוקה ומשפחה ודור העתיד.

שיהיה יום משמעותי ומאחד לכולם

יששכר


תגובות
23/7/2007 15:30
תאריך:
 
24/7/2007 03:35
תאריך:
 
24/7/2007 07:39
תאריך:
 
עם תגובות אתה יודע, יששכר : תמי גנדלמן
24/7/2007 12:25
תאריך:
 
עם תגובות אולי כך צריך : יששכר עשת
25/7/2007 06:58
תאריך:
 
25/7/2007 09:57
תאריך:
 עבור לאשכול הדיון הקודם לאשכול הקודם | עבור לאשכול הדיון הבא לאשכול הבא | חזרה לפורום חזרה לפורום