אוגדן הדרכה

הקמת פורום חדש

שיווק הפורום

תאריך פרסום: 13/5/2009

הקמת פורום וכניסה לתפקיד >  רקע כללי | הגדרת הפורום | עיצוב | היכרות עם הפורום | שיווק | השקה | סיוע והכשרה | סיכום

 

בתהליך תכנון הפורום החדש חשוב להתייחס גם לפן השיווקי במטרה להביא את דבר פתיחת/קיום הפורום לציבור בכלל ולקהל היעד שלו בפרט.

 

שיווק פורום חדש:

ישנן דרכים שונות לפרסם את דבר קיומו של הפורום החדש, הנחלקות לשלושה אפיקים מרכזיים:

א. באינטרנט - בתוך האתר

השיווק בתוך האתר יכול להעשות במספר אפיקים ומשאבים שהאתר מציע.

1. פרסום מקדים בשער האתר - פרסום במקום בולט בדף הבית של האתר המעדכן על תאריך פתיחת הפורום החדש, מטרות הפורום ולמי הוא מיועד. רצוי שינוסח בצורה אשר מדגישה את ייתרונות ההשתתפות בפורום החדש ואת ייחודו, הערך המוסף שבהשתתפות דווקא בו. באם רוצים ליצור ציפייה לקראת פתיחת הפורום, מומלץ לפרסמו בין שבועיים לשבוע לפני פתיחת הפורום. במקרה זה מומלץ גם ליצור לקראת הפתיחה "רשימת המתנה".

2. פרסום במכתב החודשי - מדי חודש, אנו מפיצים עלון הכולל עדכונים על המתחדש באתר וריכוז של מאמרים חדשים. ניתן לשלב במכתב זה עדכון אודות הפורום החדש. מאוד מומלץ לנסח באופן בהיר ובניסוח נגיש, מספר משפטים שיכללו פרטים לגבי הפורום (שם, מטרות, קהל היעד, תאריך פתיחה) כמו גם יבליטו את ייחודו או חדשנותו ויגבירו את העניין בו והמוטיבציה להרשם אליו. יש להעביר את החומר אל מנהלת הקהילה עד עשרה ימים לפני סוף החודש על מנת שתוכל לסייע לכם בעריכתו ולהעבירו בזמן לתפוצה בחודש הרלוונטי. 

3. באמצעות "תגיות נושא" - לכל פורום יש אפשרות להיות מתוייג תחת מספר (עד 25) מילות מפתח אשר משמשות לאיתור מידע על פי נושאים רוחביים באתר. למשל, חבר בקהילה המקצועית שיעשה חיפוש אחר "חלומות" ימצא את מגוון המאמרים, האירועים, ההודעות וכן הפורומים שעוסקים בנושא זה. באופן זה, תוכל/י להגביר את הזמינות והנגישות של הפורום שלך לחברי קהילה שמתעניינים בנושאים אשר עולים בפורום שלך.

היכן מסמנים את מילות המפתח בפורום? עליך ללחוץ על "הגדרות" במסגרת האפשרויות ב"כלים למנהל/ת הפורום" (בצד ימין-עליון בפורום). בתחתית הדף שייפתח, תמצא/ י את מגוון האפשרויות לסימון.

ומה אם חסרה ברשימה מילת מפתח חיונית מאוד למהות הפורום שלך? פנה/י אלינו ובמידה שאין למילה חלופה קיימת, נשקול להוסיפה לרשימה.

5. הסתייעות בעמיתיך, מנהלי הפורומים - לקראת פתיחת הפורום, תוכל/י לבקש מעמיתיך, מנהלי פורומים מקבילים באתר לעדכן את חברי הפורום שלהם בפתיחת הפורום החדש. חשוב שבעדכון מסוג זה, תהיה גם הדגשה על השונות של הפורום החדש, לעומת פורום העמית/ה ע"מ לשמור על קולגיאליות בקבוצת המנהלים. חשוב לבקש עזרה זו ממנהלי פורומים שקהל היעד שלהם רלוונטי לפורום שלך, למשל, אנשי מקצוע מסויימים, בשלב הכשרה מסויים וכד'.

6. על פי הצורך, תהליך חשיבה מקדים בהשתתפות חברים מרכזיים בתחום - במקרים בהם נשקלת פתיחת פורום או פעילות חדשה אחרת באתר לקהל יעד פחות מוכר או ותיק באתר, ניתן ליצור קבוצת מיקוד וירטואלית, אליה יוזמנו חברים מרכזיים שעוסקים בתחום זה, ברשת ומחוצה לה. מהנסיון שלנו עד היום, במסגרת דיון מנוהל בן מספר ימים ניתן ליצור תהליכי חשיבה משותפים ומפרים אשר גם מכוונים את תכנון הפעילות העתידית אך גם יוצרים בקרב קהל היעד של פורום/ פעילות מסויימים תחושת ציפייה לתחילת פעילות מסויימת ברשת.

 

ב. באינטרנט - מחוץ לאתר

1. פנייה למנהלי אתרים\ פורומים רלוונטים הפונים לאוכולוסיית יעד דומה - בדומה לפניה למנהלי פורומים-עמיתים בתוך האתר, ניתן לפנות למנהלי אתרים או פורומים אשר קהל היעד שלהם משיק לקהל היעד של הפורום החדש. כמובן שחשוב לעשות את הפניה באופן קולגיאלי ואף ניתן לחשוב עם אותם גורמים מחוץ לאתר על שיתופי פעולה אפשריים, בחזקת "יש באינטרנט מקום לכולם", כאשר העשרת חברי הקהילה המקצועית ופיתוח הדיאלוג המקצועי הינם היעד המשותף.

2. מכתב תפוצה בדוא"ל - תוכל/י לנסח הודעה על פתיחת הפורום החדש, מועד הפתיחה, קהל היעד, מטרות הפורום, ייחודו וכד' ולשלוח את המכתב בתפוצה אל מכרים וקולגות שברשימת התפוצה שלך. באותה הודעה ניתן לבקש מהם להעביר את המייל לכל מי שיכול להתעניין בהשתתפות בפורום כזה (בשיטת "חבר מעדכן חבר"). רשימת תפוצה כזו שנשלחת אל אנשים אפשרות נוספת היא הדפסת המכתב ע"ג קובץ וורד/ PDF עם לוגו של אתר "פסיכולוגיה עברית". על מנת להפיק פרסום דיגיטלי כזה יש להעביר את תוכן ההודעה על האחראית על הקהילה וזו תחזיר אליך את הקובץ מודפס ע"ג נייר לוגו.

ג. מחוץ לאינטרנט

1. פניה למוסדות\ ארגונים\ אנשי מפתח בתחום בו עוסק הפורום החדש - מומלץ לעדכן גם גורמים מחוץ לאינטרנט אשר עוסקים בנושאים הנוגעים לפורום ויש להם גישה לחברי קהילה שמהווים את קהל היעד של הפורום. למשל: תחנות לבריאות הנפש, מרכזים העוסקים בתחומים ספיציפיים (הפרעות אכילה, טראומה וכד'), מכללות, מזכירות חוגים באוניברסיטאות, אנשי מפתח שעוסקים בתחום המסויים, מרצים וכד'. את ההודעה על פתיחת הפורום אפשר להעביר בדואל או בדואר רגיל וכמו במכתב התפוצה במייל - גם כאן אפשר להדפיס את המכתבים ע"ג נייר לוגו של האתר וגם להסדיר את המשלוח בדואר דרך מערכת האתר.

המלצה: פניה אישית כזו אל מרכזים ואנשים העוסקים בתחום בו הפורום מתמקד יכולה לעודד גם יצירת שיתופי פעולה ויוזמות לפעילות אינטרנטית/ מחוץ לאינטרנט בין הפורום ובין אותם מקומות.

2. פרסום בכנסים\ מפגשים פא"פ של אנשי מקצוע - ניתן לפרסם את קיום הפורום באתר גם במפגשים מקצועיים של ארגונים וקבוצות מקצועיות (למשל, כנסים שנתיים, ימי עיון וכד'). אם יש צורך בחומר מודפס על הפורום והפעילות בו, ניתן להתייעץ עם מערכת האתר.

 

שיווק פורום קיים:

ראו תיקיית "ניהול שוטף"

תגובות

הוספת תגובה

אין עדיין תגובות למאמר זה.

צרו קשר

מוזמנים ליצור עימנו קשר.


×Avatar
זכור אותי
שכחת את הסיסמא? הקלידו אימייל ולחצו כאן
הסיסמא תשלח לתיבת הדוא"ל שלך.