קורס אונליין - "העץ והתפוח" / ד"ר עמלה עינת
על הדינמיקה המשפחתית המרתקת, דפוסי חשיבה וגילויים חדשים
בקשר בין הורים לקויי למידה וילדים לקויי למידה
התייחסות מקצועית ומעמיקה לנדבך הנעלם העוסק בקשר הבין-דורי בין הורים וילדים לקויי למידה.
הקורס יפתח תוך 24 שעות מרגע ההרשמה!
ד"ר עמלה עינת
חוקרת, סופרת, אשת חינוך ומומחית בכירה בתחום ליקויי למידה. מחברת הספרים "מפתח לדלת נעולה", "הורים מול מחסום הדיסלקציה", "כתב אישום" עם ד"ר תומר עינת, "נחיתה קשה", "וכשאני לעצמי - מה אני?" ועוד. הקורס נסמך על ספריה של ד"ר עמלה עינת, על מחקרים, ראיונות, עדויות ושיחות בעלות ערך טיפולי חשוב של הנוגעים בדבר.
מבוסס מחקר וראיונות איכותניים.
קורס ראשוני וייחודי המצביע באמצעות הראיונות, ניתוחיהם ומסקנותיהם, על הקשיים המרכזיים הקשורים לאינטראקציה המתוארת ועל כיווני פתרונות אפשריים.
מימד חדש שלא עסקו בו.
החידוש במחקרה הנוכחי של ד"ר עמלה עינת החוקרת שנים רבות את תחום ליקויי הלמידה, הוא בהתמקדותו בדינמיקה הרגשית
וההתנהגותית המתפתחת במשפחות שבהן גם ההורה (הורים) וגם ילדו (ילדיו) מאופיינים בתסמונת זו. (ד"ר יהודית אלדור).
4 יחידות עומק מוקלטות בנות שעה כל אחת
בכל שבוע ביום שני יחידה חדשה תישלח אליך
התכנים נשלחים אלייך וניתן לצפות בהם מתי שנוח לך
למי מתאים הקורס?
הקורס מיועד למומחים של עולמות הטיפול: פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים, יועצים חינוכיים, מורים וגננות, מטפלים באומנויות, קלינאי תקשורת, מנחי הורים, מטפלים ביצירה ובהבעה, מרפאים בעיסוק, רופאי משפחה, נוירולוגים, מאמנים..
יחידה ראשונה: מדוע כל כך קשה להורים ולאנשי מקצוע להבין ולקבל הפרעות/ליקויים בין-דוריים
ביחידה זו נלמד מדוע קשה כל כך להבין ולקבל את ההפרעות/ליקויים המדוברים, בהתייחס לכל מקרה של ליקוי נוירולוגי אחר כמו שמיעה, ראייה, אוטיזם, ועוד. נבין את סיפור המחקר ותוצאותיו הסטטיסטיות המדהימות. נדון בשאלה איך ולמה נוצר חוסר ההבנה הגורלי של מערכת החינוך ביחס לסינדרומים המדוברים והקושי העמוק לקבל את המצב הן במשפחה והן במערכת החינוכית. ביחידה זו נתאר את מצב ההורים , את עקומת האבל שהצטיירה מתוך תוצאות המחקר ואת התהליך הרגשי/התנהגותי שעבר על הילדים.
יחידה שנייה: מהי סיבת ההתבדות של הנחת היסוד האופטימית לפתרון הורי
ביחידה זו נבין מה הסיבה להתבדות הנחת היסוד האופטימית לגבי אפשרות הפתרון ההורי של פרובלמת ההתמודדות עם ילד לקוי למידה במשפחה יודעת ומודעת. נצלול לראיונות שנערכו באופן חדשני ויוצא דופן עם הורים המאופיינים בסינדרומים הנזכרים, בשיתוף או בהקבלה לראיונות עם ילדיהם. נקבל דוגמאות מתוך הראיונות, ניתוח מוטיבים מרכזיים המציג תמונת מצב הורית מפתיעה לכאורה ונבין מהן הסיבות לכך. תיאור מצב הילדים (דור שלישי במחקר).
יחידה שלישית: כיווני טיפול רצויים חדשים
ביחידה מרתקת זו יתואר סיפורו של מיכה כדוגמה אישית לבחירת כיוונים טיפוליים. נדבר על החוויות, ההתלבטויות, הקשיים לאחר התגלות הלקויות אצל הילדים, תגובותיהם של הילדים.. נסכם קווים מרכזיים בפרובלמטיקה ההורית ונרחיב על המסקנות לגבי העקרונות הבסיסיים לגישה טיפולית חדשה:
- ריענון חוזר של הידע האובייקטיבי ביחס ללקויות השונות וסיבתן הנוירולוגית.
- עבודה סדנאית לרטרוספקטיבה רגשית חווייתית של ההורים
- עבודה סדנאית על הפרדת זהויות
- תמיכה ביתית קונקרטית ורגשית
- עיצוב קשרים יעילים עם הממסד החינוכי
- מפגשי המשך רציפים בכל אחד מהנושאים לפי הצורך
יחידה רביעית חדשה! על מקום האחאים החפים מליקויים במשפחות של הורים ואחים הסובלים מליקויי למידה ומהפרעות קשב.
ביחידה מרתקת זו תתואר תפיסת העולם הייחודית ותגובותיהם הרגשיות וההתנהגותיות של אחאים ללא ליקויי למידה והפרעות קשב לגבי אחיהם הסובלים מהליקויים המדוברים. נדבר על המעורבות הקונספטואלית והתפקודית של האחאים בדינמיקה המשפחתית הכוללת והשפעתה על מהלכיה. נצלול למסקנות תיאורטיות ודרכי טיפול משפחתי ואינדיבידואלי הנגזרים מהן.