בית הספר כמרחב ללמידה ולהתפתחות/ פלורה מור
לפניכם ספר פרי מחקר דוקטורט (Mor, 2003, מור, 2011) העוסק במהותה של פרקטיקה חינוכית פסיכו-חברתית הערבה להשתנות של ילדים ונוער בסיכון.
ארגון אשלים-ג'וינט ישראל, בהנהגתו של מנכ"ל אשלים ד"ר רמי סולימני, משמש בית גידול ליצירת פרקטיקה חינוכית פסיכו-חברתית שהיא בגדר שינוי פרדיגמטי.
בעקבות שיטת התערבות המובאת בהרחבה בספר, נערים תוהים ותועים, מתריסים וחסרי מטרה הפכו לצעירים מודעים ומחושבים, פעילים חברתית, מתמידים בלמידה ולוקחים אחריות על עתידם.
צעירים שנסיבות חייהם כבלו את התפתחותם, למדו להישען על מחנכים ששמו עליהם עין, זמנו להם למידה משמעותית וליוו אותם בצעדיהם ל"עצמיותם" ו"עצמאותם".
זהו ספר חובה לכל מי שמאמין שתנאי חיים של ילדים ניתנים להשפעה בעזרת מחנכים נוכחים ובתי ספר הרגישים לצורכי הפרט, המעניקים לו הזדמנות ללמידה משמעותית, להגשמה אישית והשתייכות לחברה.
ד"ר פלורה מור, פסיכותרפיסטית, יוצרת ומובילה את התפיסה החינוכית הפסיכו-חברתית. במסגרת תפקידה כראש תחום מומחה בכיר באשלים-ג'וינט ישראל,עומדת בראש פיתוח התערבויות בית ספריות, פיתוח פרופסיונלי בשדה (on service) ותארים באקדמיה המושתתים על התפיסה ומיזמים חברתיים המשנים את מסוגלות מערכת החינוך להכלה וצמיחה של תלמידים במצבי מצוקה, סיכון ונשירה בחברה הכללית, הערבית והחרדית.