לוגו פסיכולוגיה עברית

×Avatar
אני מסכימ.ה להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת עדכונים ומידע שיווקי
זכור אותי
 
להרגיש או לא להרגיש, להעמיד פנים או להזדהות?

להרגיש או לא להרגיש, להעמיד פנים או להזדהות?

שפיות זמנית | 28/2/2012 | הרשמו כמנויים | שלחו טקסט לבלוג

טליה גולדשטיין כותבת השבוע בבלוג שלה אודות הצורך של שחקנים להרגיש מה שהדמויות אותם הם משחקים אמורות להרגיש, תוך שהיא מתייחסת לסרט "השבוע שלי עם מרילין" בכיכובה של מישל ויליאמס.
אחת התמות בסרט, אומרת גולדשטיין, היא התמה בה עומדת שיטתו של לורנס אולביה אל מול שיטתה של מונרו. זו ידועה כאחת השחקניות של "השיטה", קרי, מאמינה שיש להבין את המוטיבציות ולהרגיש את הרגשות של הדמות אותה היא משחקת. לעומתה טוען אוליביה בלהט כי משחק הוא העמדת פנים, וכי הטכניקה במשחק קשורה למילים, ולא לסבטקסט או למדיום אחר דרכו שחקנים פועלים על הקהל.
לפסיכולוגיה העכשווית יש תשובה שמגשרת על הפיצול, לפחות באופן חלקי – מחקרים מראים שגם כש"מעמידים פנים" לא פעם התחושות המיוחסות לתנוחת הגוף או מבע הפנים משפיעות ברמה הפיזיולוגית על האדם. כך גם כשמזייפים חיוך לא פעם מרגישים משהו מתוך התחושה החיובית המתלווה לחיוך האותנטי, וכשגופנו עומד בצורה בטוחה, נרגיש בטוחים יותר, גם אם קודם לכן הרגשנו חרדים או מפוחדים. לא בכדי אומרים באנגלית - Fake it 'till you make it.


תגיות:

מטפלים בתחום

מטפלים שאחד מתחומי העניין שלהם הוא: תרבות ואמנות, דימוי גוף, פסיכופיזיולוגיה
איזבל אדנבורג
איזבל אדנבורג
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, אונליין (טיפול מרחוק)
ליאת יצחקי
ליאת יצחקי
עובדת סוציאלית
כפר סבא והסביבה, פתח תקוה והסביבה
לידר ניסימיאן
לידר ניסימיאן
עובדת סוציאלית
פתח תקוה והסביבה
גלי ברמן בר-און
גלי ברמן בר-און
פסיכולוגית
שרון ושומרון, אונליין (טיפול מרחוק)
אורלי צרפתי פרידמן
אורלי צרפתי פרידמן
פסיכולוגית
תל אביב והסביבה, רמת גן והסביבה
אפרת דיין שיאון
אפרת דיין שיאון
פסיכולוגית
מודיעין והסביבה

עוד בבלוג של שפיות זמנית

תגובות

הוספת תגובה לפוסט

חברים רשומים יכולים להוסיף תגובות והערות.
לחצו כאן לרישום משתמש חדש או על 'כניסת חברים' אם הינכם רשומים כחברים.

אין עדיין תגובות לפוסט זה.